Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σοκ στα Τρίκαλα: Δρόμος "κατάπιε" αυτοκίνητο!

Άνοιξε η γη!

2 Ιανουαρίου 2020 11:41
Σοκ στα Τρίκαλα: Δρόμος

Σοκ προκάλεσε σε διερχόμενους οδηγούς αλλά και περαστικούς το θέαμα ενός αυτοκινήτου το οποίο είχε πραγματικά "καταβροχθίσει" η άσφαλτος στην περιοχή των Τρικάλων. Ωστόσο, συναγερμός σήμανε εχθές και στην Κρήτη όταν ένα δέντρο έπεσε και "πλάκωσε" ένα αυτοκίνητο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 7 το πρωί, έσπασε αγωγός της ΔΕΥΑΤ που διέρχεται από το σημείο, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος στα δύο και να... καταπιεί διερχόμεο όχημα, το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

"Θάφτηκαν" στο χιόνι τα Βίλια!

"Θάφτηκαν" στο χιόνι τα Βίλια Αττικής μιας και για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση με τους κατοίκους να κάνουν λόγο πως το ύψος του χιονιού ξεπερνάει το ένα μέτρο με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Ωστόσο, το Athensmagazine.gr σας ενημέρωσε νωρίτερα για τους δρόμους που θα παραμείνουν κλειστοί λόγω κακοκαιρίας.

Χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι είχαν μείνει για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο σταδιακά η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε.

Η περιοχή έχει «θαφτεί» κάτω από τα χιόνια, με τους κατοίκους από νωρίς το πρωί να προσπαθούν με φτύρια να «ξεθάψουν» τα αυτοκίνητά τους και να ανοίξουν τις εισόδους των σπιτιών τους.

Καιρός: Χιόνια στην Αττική τα ξημερώματα! Σε ποιες περιοχές θα το «στρώσει»; (photo)

Καιρός: Χιόνια θα έχουμε στην Αττική τα ξημερώματα, με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να προβλέπει πως η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή. Για επιδείνωση του καιρού έχει προειδοποιήσει και ο Σάκης Αρναούτογλου!

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ακολουθεί ανάλυση μέσω χαρτών. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Ανάλυση της σημερινο-αυριανής ψυχρής εισβολής μέσα από τους χάρτες των μοντέλων μας:

1. Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνδυαστεί με τις υψηλές πιέσεις βορειότερα και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας.

2. Στην ισοβαρική στάθμη των 850 hpa περίπου σε 1,5 χιλιόμετρο ύψος πάνω από την μέση στάθμη της θάλασσας η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους -7°C. Με δεδομένο ότι το Αιγαίο βρίσκεται κοντά στους 18 με 20 βαθμούς Kελσίου και σε συνδυασμό με την ψυχρή λίμνη που θα περάσει από τα βόρεια και κεντρικά τμήματά του με θερμοκρασίες κοντά στους -30 στην ισοβαρική στάθμη των 500 hpa περίπου 5.5 χιλιόμετρα από την μέση στάθμη της θάλασσας θα οδηγήσει σε ενεργοποίηση του lake aegean effect.

Ανάλυση της σημερινο - αυριανής ψυχρής εισβολής μέσα από τους χάρτες των μοντέλων μας... 1. Βαρομετρικό χαμηλό στο...

Posted by Klearhos Marousakis on Wednesday, January 1, 2020

3. Ο επιφανειακός άνεμος είναι βορειοανατολικός χωρίς οι εντάσεις του να είναι ιδιαίτερα απαγορευτικές.

4. Η ψυχρή μάζα μπαίνει σε σωστό timing (ξημερώματα αύριο). Aν όλα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η περιοχή της Αττικής θα ευνοηθεί πάρα πολύ, με τις χιονοπτώσεις να εμφανίζονται ακόμη και εντός του Λεκανοπεδίου, ενώ χιονόστρωση θα δουν τα βόρεια προάστια (Μαρούσι ή Κηφισιά και πάνω).

Καιρός: Με χιόνια και κρύο υποδεχόμαστε το 2020!

Με χιόνια και κρύο υποδεχόμαστε το 2020!

Ο «απολογισμός» της κακοκαιρίας Ζηνοβία με αριθμούς-ψοι χαμηλότερες θερμοκρασίες
Με τσουχτερό κρύο μπήκε το 2020: Η πρώτη μέρα του χρόνου ξεκινά με βεπτιωμένο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπως βαθμιαία στα ανατολικά αναμένονται τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, από το απόγευμα στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αύριο, στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιότερα και θα εξασθενήσουν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού σήμερα, ανά περιοχή:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, που από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και γρήγορα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στην Κρήτη και από το απόγευμα και στις Κυκλάδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, από το απόγευμα 6 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα ορεινά χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5, από το απόγευμα βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και γρήγορα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share