Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εγκλωβίστηκε στα χιόνια 20χρονος στα Δερβενοχώρια!

Συναγερμός!

30 Δεκεμβρίου 2019 17:01
Εγκλωβίστηκε στα χιόνια 20χρονος στα Δερβενοχώρια!

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό ενός 20χρονου οδηγού στα Δερβενοχώρια, το όχημα του οποίου κόλλησε στα χιόνια.

Σημειώνουμε νωρίτερα το μεσημέρι επενέβησαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο 10 άτομων, λόγω ακινητοποίησης των ΕΙΧ οχημάτων τους, στην Επαρ. Οδό Οινόης – Μαγούλας στην Τ.Κ. Στεφάνης Βοιωτίας, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο νεαρός επικοινώνησε με το νούμερο έκτακτης ανάγκης, αναφέροντας ότι το όχημά του κόλλησε 4 χιλιόμετρα πάνω από τα Σκούρτα στη θέση «Τσιγκουράτι», περίπου στις 12 το μεσημέρι ενώ ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του. Προσπάθησε μάλιστα να βρει τρόπο να απεγκλωβιστεί, ωστόσο το χιόνι πλέον στο σημείο είναι υπερβολικά πολύ και ειδοποίησε όσο είναι ακόμη μέρα με το κινητό του.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από την ΠΥ Οινοφύτων με επικεφαλής τον Διοικητή της Πυρονόμο Γιαννόπουλο και της 7ης ΕΜΑΚ όμως ακόμη και τα 4Χ4 αδυνατούν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Έτσι ειδοποιήθηκε το ερπυστριοφόρο όχημα της 1η ΕΜΑΚ που ελπίζουν ότι θα μπορέσει να προσεγγίσει το εγκλωβισμένο άτομο.

Μεγάλα προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας: Ακινητοποιήθηκαν λεωφορεία και φορτηγά! (photo-video)

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις τελευταίες ώρες σχεδόν όλη τη χώρα. Λεωφορεία και φορτηγά έχουν ακινητοποιηθεί στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Υλίκης!

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω του χιονιά με τα φαινόμενα να έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες. Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, η χιονόπτωση είναι συνεχής από το Μαρτίνο μέχρι και την Υλίκη, όπου εδώ και ώρες δίνεται πραγματική μάχη με τα καιρικά φαινόμενα ώστε να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

undefined

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ακινητοποιημένα λεωφορεία και φορτηγά στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Υλίκης. Τα μεγάλα οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί από την Τροχαία στη δεξιά λωρίδα, έτσι ώστε να διεξάγεται η κυκλοφορία των ΙΧ στην αριστερή.

Γιάννης Καλλιάνος: Πολικό ψύχος μας περιμένει την Πρωτοχρονιά!

undefined

Νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Ο καιρός θα αγριέψει... για τα καλά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. Σε ποιες περιοχές της χώρας θα χιονίσει.

Νέες… εκπλήξεις μάς επιφυλάσσει ο καιρός από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος σε ανάρτηση του στο Facebook, αναμένονται στη χώρα μας ψυχρές αέριες μάζες ρωσικής προέλευσης. Εγκλωβισμένα άτομα στην Βοιωτία! Προβλήματα και σε άλλες περιοχές!
Μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς, διαφαίνεται μια αλλαγή στον καιρό σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία. Από εκείνες τις ώρες και κατά της διάρκεια της 2ας Ιανουαρίου θα επικρατήσει για άλλη μια φορά καιρός «Βορείου Ρεύματος» όπως τον λέμε στη Μετεωρολογία.

Αυτό σημαίνει ότι στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσει παγωνιά αλλά χωρίς φαινόμενα, ενώ στα ανατολικά και νότια θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στα χαμηλά υψόμετρα αλλά και χιονοπτώσεις που τοπικά θα κατέβουν αρκετά σε ότι αφορά στο υψόμετρο. Η «Ζηνοβία» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το βράδυ της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις, τις χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και τους ισχυρούς ανέμους

Καιρός: Χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά
Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στις 2 Ιανουαρίου θα χιονίσει κατά διαστήματα πάλι στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Δεν θα απασχοληθούν μόνο ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Οι περιοχές που θέτουν υποψηφιότητα για τις χιονοπτώσεις αυτές είναι:
(α) Το Πήλιο
(β) η κεντρική και ανατολική Στερεά (και η Αττική)
(γ) Η Εύβοια και οι Σποράδες,
(δ) Η κεντρική και ανατολική Πελοπόννησος και
(ε) Ίσως κάποια νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

Αντιθέτως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα διαφαίνεται ότι θα βρέχει κατά τόπους δυνατά (θα εκδηλώνονται και ισχυρές καταιγίδες) ενώ πυκνά χιόνια θα εκδηλωθούν για άλλη μια φορά στα ορεινά της Κρήτης.

Χιονοπτώσεις και στην Αττική
Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως προγνωστικά έχουν διαμορφωθεί οι χάρτες βαρομετρικών συστημάτων, στις 2 Ιανουαρίου οι θερμοκρασίες στο επίπεδο των 850 hPa (δηλαδή στη στάθμη των 1350-1400 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας) θα βρεθεί στους -6°C. Αυτό σημαίνει, συνυπολογίζοντας και τις υπόλοιπες προγνωστικές παραμέτρους, ότι τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο νομό Αττικής από το υψόμετρο των 250-300 μέτρα υψόμετρο ή και λίγο χαμηλότερα αν υπάρξουν πιθανές εξάρσεις. Η υποστήριξη από υγρασία δεν είναι τόσο μεγάλη όπως βιώσαμε με τη «Ζηνοβία», ωστόσο η πιθανότητα να χιονίσει σε αυτά τα υψόμετρα είναι άνω του 50%.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share