Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θρίλερ στην Εύβοια με εγκλωβισμένους φοιτητές λόγω κακοκαιρίας!

Τι συνέβη;

28 Δεκεμβρίου 2019 20:23
Θρίλερ στην Εύβοια με εγκλωβισμένους φοιτητές λόγω κακοκαιρίας!

Η κακοκαιρία "Ζηνοβία" πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ακραία καιρικά φαινόμενα να εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές. Ωστόσο, το Athensmagazine.gr σας είχε ενημερώσει νωρίτερα σχετικά τη χιονόπτωση στην Πάρνηθα!

Χιόνια έπεσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στις κορυφές των βουνών της Εύβοιας. Συγκεκριμένα, τα ορεινά της Σέττας έχουν ντυθεί στα λευκά.

Xιονόπτωση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στο Πήλιο. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει και τη Μαγνησία, αφού χιονίζει σχεδόν σε όλο το Πήλιο, από την Πορταριά μέχρι και την ανατολική πλευρά του όρους.

Περιπέτεια για φοιτητές στη Νότια Εύβοια

Λεωφορείο με φοιτητές από την Γεωπονική Αθηνών εγκλωβίστηκε στη Νότια Εύβοια. Ύστερα από κλήση στην Πυροσβεστική, το λεωφορείο ξεκίνησε σιγά - σιγά να κινείται, αφού τοποθετήθηκαν στο όχημα αντιολισθητικές αλυσίδες .

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, μέσα στο όχημα επιβαίνουν 53 άτομα τα οποία είχαν πάει για πεζοπορία στην περιοχή Βρωμονέρα στη Νότια Εύβοια. Στην επιστροφή όμως, στον δρόμο Μετοχίου Βίταλου τους έπιασε χιονόπτωση με αποτέλεσμα το λεωφορείο να εκτραπεί της πορείας του και να πέσει σε χαντάκι, ενώ ακριβώς από κάτω είναι γκρεμός.

Δεν υπάρχουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τραυματίες.

Το ΕΑΑ-meteo επισημαίνει ότι:

• Οι χιονοπτώσεις στις Σποράδες θα επεκταθούν ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

• Ισχυρές θα είναι οι χιονοπτώσεις στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, καθώς και σε τμήματα του νομού Αττικής, ιδιαίτερα από το βράδυ της Κυριακής.

• Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θράκη.

• Από το βράδυ της Κυριακής και κυρίως κατά τη διάρκεια της Δευτέρας χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Κεντρική Στερεά, στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στη Χαλκιδική και πιθανώς στη Δυτική Μακεδονία.

Παράλληλα, τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Η πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Για παγωμένες ημέρες μέχρι την αλλαγή του χρόνου έκανε λόγο ο μετεωρόλογος Τάσος Αρνιακός κάνοντας λόγο για «ψυχρή εισβολή κατευθείαν από τον Βόρειο Πόλο».

Όπως είπε «θα επηρεαστούν οι ανατολικές περιοχές της χώρας από το Πήλιο και κάτω, η Εύβοια οι Σποράδες, οι Κυκλάδες. Θα έχουμε καταιγίδες και χιόνια όχι μόνο στα βουνά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα έως το βράδυ της Κυριακής. Η θερμοκρασία την Κυριακή δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και στην Αθήνα τους 11 βαθμούς Κελσίου ενώ θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες 8-9 Μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ την Κυριακή».

Όσον αφορά τα χιόνια στην Αττική η εκτίμηση του κ. Αρνιακού είναι ότι «χιόνια θα έχουμε στην Αττική, λιγότερα στην Πάρνθηθα και περισσότερα στον Κιθαιρώνα και κυρίως στις δυτικές περιοχές όπως τα Βίλια» για να προσθέσει ότι «δεν βλέπω χιονοστρώσεις στα βόρεια προάστια».

«Μετά την πρωτοχρονιά ο καιρός βελτιώνεται αλλά όχι για πολύ γιατί ο χειμώνας είναι παρών. Θα έχουμε μια ανάπαυλα των φαινομένων την πρωτοχρονιά, στις 2 Ιανουαρίου θα έχουμε βροχές και από τις 3 έως τις 5 Ιανουαρίου θα υπάρχει βελτίωση του καιρού ενώ δεν φαίνεται να έχουμε τέτοια εισβολή ξανά μέχρι τις 10-11 Ιανουαρίου».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share