Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Δεν είναι η πρώτη φορά που...»! Η απάντηση του Μητροπολίτη Αργολίδας για την εικόνα του Ιησού με μακιγιάζ και σκουλαρίκια! (Video)

Μαίνεται ο σάλος!

28 Δεκεμβρίου 2019 13:12
«Δεν είναι η πρώτη φορά που...»! Η απάντηση του Μητροπολίτη Αργολίδας για την εικόνα του Ιησού με μακιγιάζ και σκουλαρίκια! (Video)

«Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο» είπε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος απατώντας για την εικόνα του Ιησού με μακιγιάζ και σκουλαρίκια!

Όπως είπε ο Μητροπολίτης, μέχρι τώρα προτίμησε τη σιωπή «όπως έκανε ο Χριστός, όμως λυπήθηκα βαθιά που κάποιοι άνθρωποι επιχείρησαν να κακοποιήσουν την σημαντική για μας τους χριστιανούς γιορτή».

Ο ίδιος σημείωσε ότι, «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο» και ερωτηθείς για τις απειλές που δέχονται οι διοργανωτές εξήγησε ότι αν και κατανοεί τις θέσεις αυτές, δεν μπορεί να συμφωνήσει με τις μεθόδους.

«Ο Χριστός δεν έχει ανάγκη από ροπαλοφόρους υπερασπιστές», είπε σχετικά, συμπληρώνοντας ότι, «τον Χριστό δεν τον αγγίζουν αυτά, ξέρει κι από χαστούκια και από φτυσίματα και αγωνιεί για όλους μας και για αυτά τα παιδιά».

«Έχω την αίσθηση ότι τα παιδιά κρύβουν μέσα τους πολύ μεγάλο πόνο», είπε και δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση μαζί τους.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει το μπάρμπεκιου που είχε διοργανωθεί λίγους μήνες πριν έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβάτα Θεσσαλονίκης, το χαρακτήρισε «εντελώς αντιχριστιανικό και απαράδεκτο».

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αχελώου, Ευθύμιος!

Εκοιμήθη την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 ο Μητροπολίτης Αχελώου, Ευθύμιος, σε ηλικία 90 ετών. Θλίψη έφερε σε όλη την χώρα ο θάνατός του!

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αχελώου κυρός Ευθύμιος Στύλιος (κατά κόσμον Ευθύμιος Κ. Στύλιος, γεννήθηκε το 1929, Αγρίνιο) ήταν Έλληνας αρχιερέας και συγγραφέας. Μάλιστα πριν ένα μήνα, εκοιμήθη και ο Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου Χρυσόστομος!

Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1952 και αποτελεί διδάκτωρ της από το 1980.

Ήταν ο γραμματέας του Συνδέσμου Παγκόσμιας Ενώσεως Ορθόδοξης Νεολαίας από το 1955 έως το 1964.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1962 και πρεσβύτερος το 1963. Στις 22 Δεκεμβρίου 1968 χειροτονήθηκε τιτουλάριος επίσκοπος Αχελώου.

Για σχεδόν 50 χρόνια, συνεργαζόταν με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ως βοηθός.

Το 2000 προάχθηκε σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη Αχελώου.

Πέθανε η Μάρθα Μουχτάρογλου – Τσιμπουκάκη!

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών, η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Μάρθα Μουχτάρογλου – Τσιμπουκάκη. Θλίψη έφερε η είδηση του θανάτου της στην οικογένειά της, τους φίλους της αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Μάλιστα σήμερα άφησε και την τελευταία του πνοή γνωστός ποδοσφαιριστής, κάτι που ήρθε να τονώσει το άσχημο κλίμα. Η 71χρονη πριν τη συνταξιοδότησή της, εργαζόταν ως καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας.

Η κηδεία της θα τελεστεί την Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, στη Νέα Ιωνία.

Πέθανε ο Δημήτρης Τσερκάκης!

Στο πένθος «βυθίστηκε» η αστυνομία στα Χανιά καθώς «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, στα 43 του χρόνια, ο Δημήτρης Τσερκάκης, εν ενεργεία αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στο Α.Τ. Καντάνου Χανίων Κρήτης, την ίδια ώρα που τα νέα δεν είναι ευχάριστα ούτε για τον Μανώλη Γλέζος!

Συνάδελφοί του, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, εκφράζουν τη λύπη τους, καθώς συνυπηρέτησαν μαζί του.

Χαρακτηριστικά, ο ταμίας της ΕΑΣΥ Χανίων, Σταμάτης Καλογεράκης, αναφέρει:

"Δυστυχώς προ ολίγου ένας από τους εν ενεργεία συναδέλφους μας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων που υπηρετούσε στο Αστυνομικό τμήμα Καντάνου, “έφυγε” ξαφνικά για το μεγάλο ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων.

Είχα την τύχη και τη χαρά να τον συναντήσω για πρώτη φορά στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (Διαρρηκτών) όπου και συνεργαστήκαμε για πέντε χρόνια από το δέκα συνολικά που υπηρέτησα εκεί.

Χανιώτες και οι δύο πάντα τα λέγαμε και πάντα ανυπομονούσαμε να γυρίσουμε στην ΚΡΗΤΗ και στα Χανιά μας.

Εν συνεχεία συν υπηρετήσαμε και στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων υπό τον ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗ Ν. ως Υποδιοικητή μας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share