Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σύρος: Κατέρρευσε τοίχος παλιού κτηρίου στην Ερμούπολη!

Ο εξωτερικός τοίχος κατέρρευσε!

22 Δεκεμβρίου 2019 18:10
Σύρος: Κατέρρευσε τοίχος παλιού κτηρίου στην Ερμούπολη!

Κατέρρευσε το πρωί της Κυριακής (22/12/2019) τμήμα των ερειπίων του παλιού κτηρίου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ερμούπολης, στην Σύρο!

Το συμβάν σημειώθηκε επί της οδού Ιωάννη Σολάρη, κοντά στη συμβολή της με την Ηρώων Πολυτεχνείου στο ύψος του στρατοπέδου Σύρου. Πριν λίγο καιρό μάλιστα, άλλο ένα παλιό και ιστορικό κτήριο είχε καταρρεύσει στην Αθήνα!

Ο εξωτερικός τοίχος ο οποίος κατέρρευσε παρέσυρε το προστατευτικό που είχε τοποθετηθεί, το οποίο βρέθηκε στο δρόμο μαζί με μεγάλες πέτρες από το ερείπιο.

Άμεσα υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας, ενώ στην περιοχή μετέβη και μηχάνημα του Δήμου.

Το συγκεκριμένο κτήριο είναι από τα πλέον επικίνδυνα της Ερμούπολης.

Εδώ και καιρό είχε τοποθετηθεί απαγορευτικό πλέγμα, προκειμένου να μη γίνεται χρήση του πεζοδρομίου για λόγους ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα του συμβάντος υπήρχε αρκετή κίνηση στον συγκεκριμένο δρόμο, λόγω προπόνησης ακαδημίας ποδοσφαίρου στο γήπεδο.

Μαρούσι: Συμπλοκές αντιεξουσιαστών με αστυνομικούς στον ΗΣΑΠ!

Η επιχείρηση επανακατάληψης της έπαυλης Κουβέλου, στο Μαρούσι, από αντιεξουσιαστές δεν πέτυχε και στην ακολούθησαν επεισόδια.

Στην οδό Ερμού στο Μαρούσι, οι αντιεξουσιαστές που αποχωρούσαν από την συγκέντρωση που είχαν κάνει έξω από την κατάληψη της έπαυλης Κουβέλου έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε ένα υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και δύο άλλα καταστήματα. Είχε γίνει επιχείρηση εγκατάλειψης του κτηρίου και κάποιες μέρες πριν.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου – λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών. Αυτή την ώρα έχουν εγκλωβίσει την ομάδα των αντιεξουσιαστών στον ΗΣΑΠ στο Μαρούσι και κάνουν προσαγωγές.

Νωρίτερα, είχε γνωστοποιηθεί μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου ότι οι αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε ανακατάληψη της έπαυλης. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει.

Το κτήριο είχε εκκενωθεί την προηγούμενη Τρίτη από την Ελληνική Αστυνομία. Οι αστυνομικοί είχαν εισαγγελική εντολή να εκκενώσουν το χώρο -μια από τις πιο βασικές καταλήψεις των βορείων προαστίων.

Φωτογραφίες: Protothema.gr

Δείτε το βίντεο του CNN:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ανακατάληψη της έπαυλης κουβελου, ηηοποια βρίσκεται στη διασταύρωση Διονύσου και σολωνος. Καλούμε σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών διονυσου και Θησέως στο Μαρούσι.

Ενάντια στη καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλλυλεγγυης.

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share