Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Γιώργος Σοφός!

Θλίψη έφερε η είδηση!

21 Δεκεμβρίου 2019 17:31
Πέθανε ο Γιώργος Σοφός!

Θλίψη έφερε η είδη του θανάτου του Γιώργου Σοφού. Ο γνωστός επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών, μετά από μάχη που έδωσε με σοβαρή ασθένεια το τελευταία διάστημα, νοσηλευόμενος στο Γ.Ν. Πύργου.

Ο Γιώργος μαζί με τον αδερφό του Σάκη είχαν πάρει τη σκυτάλη επαγγελματικά από τον πατέρα τους στο μηχανουργείο που διατηρούσε η οικογένεια εδώ και δεκαετίες στην οδό Ζακύνθου. Θλίψη επίσης έχει προκαλέσει και ο θάνατος γνωστού οδηγού αγώνων!

Εκεί ανδρώθηκαν επαγγελματικά και τα δύο αδέρφια που εξέλιξαν την επιχείρηση με εξειδίκευση τόσο στην κατασκευή κλειδιών (κλειδαράς) και επισκευή γεωργικών μηχανημάτων - αλυσοπρίονων.

Ο Γιώργος ήταν γνωστός και αγαπητός στην κοινωνία του Πύργου και η απώλειά του σκόρπισε τη θλίψη.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή στις 3.30 το μεσημέρι από τον Ι.Ν. Αγ. Πάντων στο Α’ Κοιμητήριο Πύργου.

Πέθανε ο Θεόδωρος Μπασιάς!

Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία των Χανίων η είδηση του θανάτου του Ταξίαρχου ε.α και βετεράνου της Εθνικής Αντίστασης Θεόδωρου Μπασιά, ο οποίος πέθανε στα 93 του χρόνια.

Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα οποία το τελευταίο διάστημα είχαν επιδεινωθεί.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Θεόδωρου Μπασιά, δήλωσε τα εξής:

«…..Με ιδιαίτερη θλίψη ενημερώθηκα για την απώλεια του Αντιστασιακού Θεόδωρου Μπασιά. Ενός συμπολίτη μας με σημαντική αντιστασιακή δράση, αλλά και συμμετοχή στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Ο εκλιπόντας είχε αναπτύξει σημαντική δράση ως στέλεχος στην Εθνική Αντίσταση, μέλος της ΕΟΚ, όπου και στη συνέχεια διετέλεσε πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του συλλόγου μελών της στο Νομό Χανίων. Άλλος ένας θάνατος που συγκλόνισε, μετά και τη είδηση ότι ο π. Γεώργιος Μεταλληνός εκοιμήθη.

Πέθανε ο Έλληνας δημοσιογράφος, Κώστας Λιάπης!

Θλίψη στην Μαγνησία από τον θάνατο του δημοσιογράφου, Κώστα Λιάπη, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών, λίγες ώρες μετά και τον θάνατο της ηθοποιού!

Ο Κώστας Λιάπης γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 1935 στον «μεγάλο» Αϊ – Γιώργη του Πηλίου.

Είχε συνεργαστεί με τις εφημερίδες «Η Θεσσαλία», «Ταχυδρόμος» καθώς και εφημερίδες και κυρίως περιοδικά πολιτιστικής καλλιέργειας απ’ όλη σχεδόν τη χώρα με χιλιάδες μικρά και μεγάλα κείμενα, που εκτείνονται από το χώρο του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ ως τις περιοχές της λαογραφίας, της ιστορίας, της γλωσσολογίας, της λογοτεχνίας και της κριτική βιβλίου.

Συνεργάστηκε για μεγάλο διάστημα με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Βόλου, με τους βολιώτικους ραδιοσταθμούς «Βόλος 9,86 FM Stereo, και την «Ορθόδοξη Μαρτυρία» όπου κι έχει πραγματοποιήσει πάνω από 500 παιδαγωγικές, ιστορικές και λαογραφικές εκπομπές.

Ο Κώστας Λιάπης έγραψε 22 βιβλία (ανάμεσα στα οποία το βραβευμένο το 1981 με Α΄ Πανελλήνιο βραβείο «Ώρες του Πηλίου») και 37 ανάτυπα, με θεματολογία την Ιστορία, Λαογραφία, Λογοτεχνία και Γλωσσολογία κι επίκεντρο κυρίως το αγαπημένο του Πήλιο.

Από το 1996 συντονίζει την έκδοση και επιμέλεια των δυο τοπικών περιοδικών «Βίγλα» και «Πλώρη», που συγχωνεύτηκαν από το 2009 στο «Βίγλα – Πλώρη», ενώ από το 2003 ως το 2010 είχε αναλάβει τον συντονισμό έκδοσης και την επιμέλεια του περιοδικού «Μαγνησία» της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.

Είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση και λειτουργία των δυο τοπικών Μουσείων («Μουσείο Γλύπτη Νικόλα» και «Εκκλησιαστικό Μουσείο του ναού του Αγίου Γεωργίου») αλλά και του «Βαφειάδειου Πολιτιστικού Κέντρου» και του αναξιοποίητου ακόμη ως «Μουσείου Τοπικής Ιστορίας και Τέχνης».

Είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, από την Ιερά Mητρόπολη Δημητριάδος και ποικιλότροπα έχει επίσης τιμηθεί για το έργο του από όλους σχεδόν τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share