Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καλαμάτα: Κατ'οίκον περιορισμός για την μητέρα που πέταξε το μωρό της στον κάδο!

Διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα!

21 Δεκεμβρίου 2019 16:51
Καλαμάτα: Κατ'οίκον περιορισμός για την μητέρα που πέταξε το μωρό της στον κάδο!

Σε κατ'οίκον περιορισμό μπήκε η 24χρονη μητέρα που πέταξε το μωρό της σε κάδο στην Καλαμάτα, αφού υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα και θα αποφασίσει το δικαστήριο εντός πέντε ημερών για την ποινή της.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρωί της περασμένης Τετάρτης, η 24χρονη τύλιξε το μωράκι της με μια κουβέρτα, το έβαλε σε μια χάρτινη σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Κανάρη στην Καλαμάτα. Το μωρό σώθηκε από θαύμα, μιας και άργησε το σκουπιδιάρικο να περάσει εκείνη την μέρα!

Σύμφωνα με το δικηγόρο της Γεωργιανής κοπέλας, Κωνσταντίνο Κρόμπα, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, η 24χρονη ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή ότι βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης και δεν ήξερε τι έκανε.

"Προέκυψε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την ανάγκη επιβολής περιοριστικών όρων ή προσωρινής κράτησης καθώς και για τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης και ως εκ τούτου θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο εντός πέντε ημερών. Η κοπέλα είναι σε κατ 'οίκον περιορισμό και της απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα" είπε στο protothema.gr ο δικηγόρος της.

Και πρόσθεσε: "Ισχυρίστηκε ότι ήταν θολωμένη, βρισκόταν σε μια κατάσταση πλήρους σύγχυσης και δεν ήξερε τι έκανε εκείνη τη στιγμή. Έχει χιλιομετανιώσει για την πράξη της και θέλει πίσω το παιδί της" είπε ο δικηγόρος της.

"Πιστεύω ότι πάσχει από κάποιας μορφής κατάθλιψη και ίσως αυτό να την οδήγησε σε αυτό το οποίο έκανε και σίγουρα είναι καταδικαστέο. Η απόγνωση την οδήγησε να πετάξει το μωρό της στα σκουπίδια γιατί δεν έχει χρήματα να το μεγαλώσει. Ρωτάει συνεχώς για το μωρό της και μας ζητάει να του πάμε διάφορα πράγματα στο νοσοκομείο» λέει στο protothema.gr ο Κωνσταντίνος Κρόμπας.

Μεγάλο και συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον του κόσμου για το νεογέννητο αγοράκι, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο. Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν είναι λίγα τα ζευγάρια εκείνα τα οποία έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βοηθήσουν αλλά και να υιοθετήσουν το βρέφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από την εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλαμάτας ολοκληρώθηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας οι απαραίτητες διαδικασίες για τη φιλοξενία του βρέφους σε δομή προστασίας. Με έγγραφο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής-Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Μητέρα» εγκρίθηκε η εισαγωγή του βρέφους και την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά του.

Καλαμάτα: Νέα στοιχεία στην υπόθεση της μητέρας που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια!

Εξελίξεις που σοκάρουν προκύπτουν στην υπόθεση της 24χρονης μητέρας που την περασμένη Τετάρτη πέταξε το έξι ημερών βρέφος της στα σκουπίδια στην Καλαμάτα.

Η 24χρονη μητέρα, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης μαζί με το νεογέννητο αγοράκι της έφτασαν στα ΚΤΕΛ Καλαμάτας με ταξί, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο και ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα. Ο οδηγός του ΚΤΕΛ μίλησε στον Alpha για τη συνομιλία που είχαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού:

«Το μωράκι το είδα ότι είναι ημερών και λέω τέτοιο μικρό παιδί και το πάει με το λεωφορείο;» και προσθέτει:

«Τέσσερις η ώρα, από Καλαμάτα ανέβηκε Αθήνα, φτάσαμε περίπου επτά, επτά και τέταρτοο και με ρώτησε τι ώρα έχει το τελευταίο ΚΤΕΛ για Καλαμάτα. Της λέω "εννιάμισι", μου λέει "εσύ θα σαι;", της λέω "ναι, και θα φύγεις πάλι", μου λέει "ναι, θα πάω να αφήσω κάτι πράγματα και θα έρθω να προλάβω να φύγω"».

Ο οδηγός του ΚΤΕΛ τόνισε επίσες ότι η 24χρονη μητέρα ήταν ψύχραιμη και τρυφερή με το παιδί της «το κρατούσε, το τάιζε, το είχε μέσα στην κουβερτούλα του».

Η 24χρονη δεν έχει εξηγήσει ακόμα τους λόγους που την οδήγησαν στην αποτρόπαια πράξη της και αν μεσολάβησε κάτι κατά την ολιγόωρη αναμονή της στην Αθήνα.

«Θέλουμε να μεγαλώσουμε το εγγόνι μας», λέει σοκαρισμένη από το γεγονός η μητέρα της 24χρονης από τη Γεωργία.

«Δεν ξέρω πώς έφτασε το κορίτσι μας σε αυτό το σημείο. Εγώ και ο πατέρας της θα τη στηρίξουμε. Τις επόμενες μέρες θα έρθουμε στην Αθήνα για να αναλάβουμε το μωρό. Δεν θα το αφήσουμε το παιδί, θα μεγαλώσει μαζί μας».

Πηγή:Protothema.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share