Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καλαμάτα: Νέα στοιχεία στην υπόθεση της μητέρας που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια!

Έκανε ένα ταξίδι αστραπή στην Αθήνα!

20 Δεκεμβρίου 2019 20:44
Καλαμάτα: Νέα στοιχεία στην υπόθεση της μητέρας που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια!

Εξελίξεις που σοκάρουν προκύπτουν στην υπόθεση της 24χρονης μητέρας που την περασμένη Τετάρτη πέταξε το έξι ημερών βρέφος της στα σκουπίδια στην Καλαμάτα.

Η 24χρονη μητέρα, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης μαζί με το νεογέννητο αγοράκι της έφτασαν στα ΚΤΕΛ Καλαμάτας με ταξί, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο και ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα. Ο οδηγός του ΚΤΕΛ μίλησε στον Alpha για τη συνομιλία που είχαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού:

«Το μωράκι το είδα ότι είναι ημερών και λέω τέτοιο μικρό παιδί και το πάει με το λεωφορείο;» και προσθέτει:

«Τέσσερις η ώρα, από Καλαμάτα ανέβηκε Αθήνα, φτάσαμε περίπου επτά, επτά και τέταρτοο και με ρώτησε τι ώρα έχει το τελευταίο ΚΤΕΛ για Καλαμάτα. Της λέω "εννιάμισι", μου λέει "εσύ θα σαι;", της λέω "ναι, και θα φύγεις πάλι", μου λέει "ναι, θα πάω να αφήσω κάτι πράγματα και θα έρθω να προλάβω να φύγω"».

Ο οδηγός του ΚΤΕΛ τόνισε επίσες ότι η 24χρονη μητέρα ήταν ψύχραιμη και τρυφερή με το παιδί της «το κρατούσε, το τάιζε, το είχε μέσα στην κουβερτούλα του».

Η 24χρονη δεν έχει εξηγήσει ακόμα τους λόγους που την οδήγησαν στην αποτρόπαια πράξη της και αν μεσολάβησε κάτι κατά την ολιγόωρη αναμονή της στην Αθήνα.

«Θέλουμε να μεγαλώσουμε το εγγόνι μας», λέει σοκαρισμένη από το γεγονός η μητέρα της 24χρονης από τη Γεωργία.

«Δεν ξέρω πώς έφτασε το κορίτσι μας σε αυτό το σημείο. Εγώ και ο πατέρας της θα τη στηρίξουμε. Τις επόμενες μέρες θα έρθουμε στην Αθήνα για να αναλάβουμε το μωρό. Δεν θα το αφήσουμε το παιδί, θα μεγαλώσει μαζί μας».

Πηγή:Protothema.gr

Καλαμάτα: Η συγκλονιστική περιγραφή της γυναίκας που βρήκε το μωρό στα σκουπίδια! (Video)

Σήμερα το πρωί στο κέντρο της Καλαμάτας, μία γυναίκα έσωσε ουσιαστικά τη ζωή ενός μωρού το οποίο είχαν πετάξει σε κάδο σκουπιδιών.

Η αστυνομία συνέλαβε τη μητέρα του βρέφους, η οποία είναι 20 ετών και υπήκοος Γεωργίας, ενώ το μωράκι των 6 ημερών είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του.

Στο messinialive.gr μίλησε η κ. Βίκυ Τσώνη, η οποία άκουσε το κλάμα του μωρού μέσα από τον κάδο σκουπιδιών και με την περιγραφή της συγκλονίζει.

«Ήταν γύρω στις 06:30, ακούω ένα νοερό κλάμα και νόμιζα ότι μπορεί να είναι όντως και εγώ κάποιο γατάκι. Και άνοιξα - να τονίσουμε ότι δεν είναι κάδος, είναι πηγάδι (σ.σ. υπόγειος κάδος) - και βλέπω μία τσάντα χάρτινη, η οποία κουνιόταν πολύ έντονα. Μία έκλαιγε μία σταμάταγε. Εγώ κατάλαβα όμως ότι ήταν μωρό και ζήτησα βοήθεια», ανέφερε αρχικά η κ. Τσώνη.

Στη συνέχεια η γυναίκα που βρήκε το μωρό μέσα στον κάδο περιέγραψε: «Δεν σταματούσε κανένας περαστικός. Δεν είχα τηλέφωνο πάνω μου και μέχρι να πάω στο σπίτι να πάρω το τηλέφωνο μου και να γυρίσω θα ρίχνανε σακούλες και θα σκοτωνόταν το μωρό. Να μου λένε όλοι δεν είναι παιδί, αλλά γατί. Είχα ένα ξύλο και είχα ανοίξει τον κάδο να παίρνει αέρα το μωρό. Είχα πέσει κάτω και να κλαίω και να του λέω "θα σε σώσω μην κλαις". Δεν άφηνα κανέναν να ρίχνει μέσα σκουπίδια».

Η λύτρωση για το μωράκι ήρθε όταν: «δύο περαστικοί πήραν τηλέφωνο και ήρθε η αστυνομία μέσα σε πέντε λεπτά και μάλιστα ο αστυνόμος που τράβηξε το παιδί δάκρυσε. Το πήγαν στο νοσοκομείο και από εκεί είπαν ότι είναι καλά. Έκανα αγώνα, δεν με πίστευε κανένας. Λέγανε ότι είναι γατιά».

«Το παιδί δεν το είδα γιατί ήταν δεμένο και δεν ήθελα να το δω γιατί είχα τάσεις λιποθυμικές. Μάλιστα ένας μου έλεγε ότι "έχεις πιει και δεν ξέρεις τι λες". Το παιδάκι από το πολύ κλάμα είχε βραχνιάσει και ήταν κάτι ασύλληπτο», είπε στο τέλος φανερά συγκλονισμένη και συγκινημένη η κ. Τσώνη.

Θρήνος! Έχασε την μάχη με την μηνιγγίτιδα το 5 μηνών βρέφος!

Δεν τα κατάφερε τελικά το βρέφος που πάλευε με την μηνιγγίτιδα. Το πέντε μηνών μωρό είχε εισαχθεί το περασμένο Σάββατο αρχικά σε νοσοκομείο στη Μυτιλήνη και από εκεί μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Ο θάνατος του έχει σοκάρει το πανελλήνιο...

Άλλο ένα κρούσμα είχε εντοπιστεί στο Ηράκλειο, όταν μεταφέρθηκε με ιογενή μηνιγγίτιδα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, ένα τρίχρονο παιδί. Η υπόθεση του είχε καλύτερη κατάληξη.

Το άτυχο μωρό είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα και η κατάσταση της υγείας του ήταν ήδη βαριά. Γι’ αυτό και διακομίστηκε στην πρωτεύουσα, όπου τελικά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με το Open, ο τύπος της μηνιγγίτιδας δεν έχει ταυτοποιηθεί, ωστόσο φαίνεται να είναι τύπος Β, ο οποίος δεν εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Το πεντάμηνο βρέφος που εξέπνευσε έχει και δίδυμο αδερφάκι, το οποίο μεταφέρθηκε επίσης στην Αθήνα, για προληπτικούς λόγους. Οι γονείς έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να διασωθεί..

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share