Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κρήτη: Γυναίκα ζει δύο χρόνια μέσα σε αυτοκίνητο!

Ζει έναν εφιάλτη!

20 Δεκεμβρίου 2019 16:40
Κρήτη: Γυναίκα ζει δύο χρόνια μέσα σε αυτοκίνητο!

Μία γυναίκα στην Κρήτη ζει μόνη της μέσα σε ένα αυτοκίνητο, εδώ και δύο χρόνια. Έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια!

Ο λόγος για την κυρία Μαρίνα, η οποία λαμβάνει, όπως λέει, ένα επίδομα φτώχειας, με το οποίο δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές της ανάγκες. Κοιμάται στο αυτοκίνητο, ενώ πίνει δωρεάν τον καφέ της στο ΚΑΠΗ Δειλινών. Να υπενθυμίσουμε ότι έρχονται αλλαγές στα κοινωνικά επιδόματα, δηλαδή στο επίδομα παιδιού, γέννας και ενοικίου!

Οπως περιέγραψε η γυναίκα, που εργαζόταν παλαιότερα ως καθαρίστρια, η καθημερινότητά της είναι εφιαλτική. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που τη στηρίζουν, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες οικογένεια από τη Σάμο τής έκανε πρόταση να μεταβεί στο νησί αυτό του Αιγαίου τις ημέρες των Χριστουγέννων για να μην κοιμάται στο αυτοκίνητο.

Συναγερμός στα Καλύβια: 4 νεκροί από ασφυξία!

Συναγερμός έχει σημάνει στα Καλύβια μετά την ανακοίνωση της είδησης πως τέσσερις αλλοδαποί Πακιστανικής καταγωγής βρέθηκαν νεκροί από ασφυξία. Ωστόσο, σοκ έχει προκαλέσει στο χώρο του ποδοσφαίρου ο θάνατος γνωστού ποδοσφαιριστή!

Οι τέσσερις άνδρες φαίνεται πως είχαν κατασκευάσει ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι για να προστατευτούν από το κρύο, ωστόσο φαίνεται πως υπήρχε διαρροή υγραερίου και οι αναθυμιάσεις ήταν αυτές που επέφεραν το θάνατό τους.

Πέθανε ο Γιάννης Κασαπάκης!

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Γιάννη Κασαπάκη.

Η είδηση του θανάτου του χτύπησε στο στομάχι όλους όσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον κύριο Γιάννη με τη μεγάλη καρδιά, που χάριζε τριγύρω ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Όλη η Κρήτη έχει στεναχωρηθεί για αυτό τον θάνατο.

Πηγή: neakriti.gr

Πέθανε ο Έλληνας δημοσιογράφος, Κώστας Λιάπης!

Θλίψη στην Μαγνησία από τον θάνατο του δημοσιογράφου, Κώστα Λιάπη, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών, λίγες ώρες μετά και τον θάνατο της ηθοποιού!

Ο Κώστας Λιάπης γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 1935 στον «μεγάλο» Αϊ – Γιώργη του Πηλίου.

Είχε συνεργαστεί με τις εφημερίδες «Η Θεσσαλία», «Ταχυδρόμος» καθώς και εφημερίδες και κυρίως περιοδικά πολιτιστικής καλλιέργειας απ’ όλη σχεδόν τη χώρα με χιλιάδες μικρά και μεγάλα κείμενα, που εκτείνονται από το χώρο του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ ως τις περιοχές της λαογραφίας, της ιστορίας, της γλωσσολογίας, της λογοτεχνίας και της κριτική βιβλίου.

Συνεργάστηκε για μεγάλο διάστημα με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Βόλου, με τους βολιώτικους ραδιοσταθμούς «Βόλος 9,86 FM Stereo, και την «Ορθόδοξη Μαρτυρία» όπου κι έχει πραγματοποιήσει πάνω από 500 παιδαγωγικές, ιστορικές και λαογραφικές εκπομπές.

Ο Κώστας Λιάπης έγραψε 22 βιβλία (ανάμεσα στα οποία το βραβευμένο το 1981 με Α΄ Πανελλήνιο βραβείο «Ώρες του Πηλίου») και 37 ανάτυπα, με θεματολογία την Ιστορία, Λαογραφία, Λογοτεχνία και Γλωσσολογία κι επίκεντρο κυρίως το αγαπημένο του Πήλιο.

Από το 1996 συντονίζει την έκδοση και επιμέλεια των δυο τοπικών περιοδικών «Βίγλα» και «Πλώρη», που συγχωνεύτηκαν από το 2009 στο «Βίγλα – Πλώρη», ενώ από το 2003 ως το 2010 είχε αναλάβει τον συντονισμό έκδοσης και την επιμέλεια του περιοδικού «Μαγνησία» της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.

Είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση και λειτουργία των δυο τοπικών Μουσείων («Μουσείο Γλύπτη Νικόλα» και «Εκκλησιαστικό Μουσείο του ναού του Αγίου Γεωργίου») αλλά και του «Βαφειάδειου Πολιτιστικού Κέντρου» και του αναξιοποίητου ακόμη ως «Μουσείου Τοπικής Ιστορίας και Τέχνης».

Είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, από την Ιερά Mητρόπολη Δημητριάδος και ποικιλότροπα έχει επίσης τιμηθεί για το έργο του από όλους σχεδόν τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share