Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λάρισα: Είδαν τη μορφή της Αγίας Παρασκεύης!

Δεν θα το πιστεύετε!

18 Δεκεμβρίου 2019 13:32
Λάρισα: Είδαν τη μορφή της Αγίας Παρασκεύης!

Οι κάτοικοι στο Καλοχώρι της Λάρισας, αναφέρουν ότι είδαν την μορφή- φάντασμα της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο εκκλησάκι της περιοχής, κάνοντας λόγο για θαύμα!

Τα ντοκουμέντα με την εικόνα να εμφανίζεται στην εξώπορτα του ναού, εξετάζεται για το κατά πόσο πρόκειται για οφθαλμαπάτη και για την εγκυρότητα της. Πολλά παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει και άλλοι υποστηρίζουν ότι σε φωτογραφίες αποτυπώνονται φαντάσματα και μορφές.

Εμφανίστηκε η μορφή της Αγίας Παρασκευής, στην εξώπορτα στο εκκλησάκι το βράδυ της Κυριακής – Ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι στο χωριό δεν μπορούν να το εξηγήσουν.

Για νέα εμφάνιση της Αγίας Παρασκευής στο εκκλησάκι που έχει το όνομα της στο Καλοχώρι της Λάρισας κάνουν λόγο κάτοικοι του χωριού που μάλιστα για του λόγου το αληθές, έστειλαν και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, νωρίς το βράδυ της Κυριακής ένα ζευγάρι από την Καρδίτσα έφτασε στο χωριό με σκοπό να ανάψει κεράκι στο εκκλησάκι.

Όπως έμαθαν εκ των υστέρων οι κάτοικοι, ο άνδρας πρόκειται να κάνει επέμβαση στα μάτια του και επειδή ως γνωστόν η Αγία Παρασκευή θεωρείται προστάτιδα των ματιών, ήρθαν από Καρδίτσα στο εκκλησάκι που όπως είχαν διαβάσει είχε εμφανιστεί τον Αύγουστο η μορφή της.

Άναψαν κερί έξω απ’ το (κλειδωμένο) εκκλησάκι, προσευχήθηκαν και όπως έκαναν για να φύγουν… το είδαν: η μορφή σχηματίστηκε στην εξώπορτα!

Μέσα σε λίγα λεπτά το νέο κυκλοφόρησε στο χωριό και οι κάτοικοι έσπευσαν με τη σειρά τους για να το (ξανα)δουν με τα μάτια τους…

«Η μορφή της φαινόταν ακόμη πιο έντονα σε σχέση με το καλοκαίρι», λέει ένας κάτοικος του χωριού στο Τι Νέα Λάρισα; και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως ανοιγόκλειναν την πόρτα και όμως δεν έφευγε από το τζάμι! «Ανοίξαμε την πόρτα μέχρι τη μέση, ήταν εκεί. Την ανοίξαμε και την κλείσαμε κάμποσες φορές, πάλι εκεί ήταν η μορφή της Αγίας Παρασκευής. Πως να το εξηγήσεις μετά αυτό;».

Άλλος κάτοικος λέει πως έβαλαν ένα αυτοκίνητο με τα φώτα αναμμένα να σημαδεύει το τζάμι και συνέχιζε να φαίνεται η μορφή κανονικά! «Και επειδή πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να απαξιώσουν την όλη ιστορία το καλοκαίρι λέγοντας και γράφοντας για καντηλάκια και κεριά μέσα στο εκκλησάκι που σχημάτισαν τη σκιά, τους ρωτάμε πως γίνεται να εμφανίζεται μετά απ’ όλα αυτά ξανά η μορφή της Αγίας; Τα καντηλάκια ήταν αναμμένα και χθες και προχθές και παραπροχθές… κάθε μέρα, γιατί δεν εμφανιζόταν και τότε η σκιά;».

Αγία Παρασκευή: Η προστάτιδα των ματιών!

Στις 26 Ιουλίου η εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της οσιομάρτυρος, που η λαϊκή παράδοση θεωρεί ότι θεραπεύει τις οφθαλμικές νόσους, γι’ αυτό έχει ανακηρυχθεί από τους οπτικούς ως προστάτιδα Αγία του επαγγελματικού τους κλάδου. Μάθετε όμως και ποιος είναι ο λόγος που δεν πρέπει να σβήνονται γρήγορα τα κεριά που ανάβουμε στην εκκλησία!

Η Αγία Παρασκευή έζησε το πρώτο ήμισυ του 2ου αιώνα στη Ρώμη. Οι γονείς της ονομάζονταν Αγάθων και Πολιτεία και ήταν χριστιανοί. Γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή, απ’ όπου και το όνομά της, και ανατράφηκε χριστιανοπρεπώς.

Μετά το θάνατο τον γονέων της μοίρασε όλη την περιουσία της στους φτωχούς κι έγινε μοναχή. Συνελήφθη επί αυτοκράτορος Αντωνίνου Πίου (138-161), επειδή διέτρεχε τη Ρώμη και τα γύρω χωριά, κηρύττοντας το λόγο του Θεού. Βασανίστηκε άγρια για να αποκηρύξει την πίστη της και όταν το αρνήθηκε, αποκεφαλίστηκε.

Η δράση της προκάλεσε τον ειδωλολάτρη αυτοκράτορα Αντωνίνο, ο οποίος την συνέλαβε και της υποσχέθηκε υλικά αγαθά στην περίπτωση που θα θυσίαζε στα είδωλα. Βλέποντας όμως πως η Αγία παρέμενε σταθερή στην πίστη της, την υπέβαλε στο βασανιστήριο της πυρακτωμένης περικεφαλαίας, το οποίο υπέμεινε με καρτερικότητα.

Τότε ο Αντωνίνος διέταξε και την έβαλαν σε ένα λέβητα με καυτό λάδι και πίσσα. Επειδή όμως είδε την Αγία άθικτη, πλησίασε το πρόσωπο του στον λέβητα – καθώς δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς η αγία είχε μείνει ανέπαφη – για να δοκιμάσει αν πράγματι είναι καυτό, και αμέσως τυφλώθηκε.

Η Αγία με προσευχή έδωσε στον Αντωνίνο το φως του, με αποτέλεσμα να πιστέψει στο Χριστό ή κατ’ άλλους να σταματήσει τους διωγμούς εναντίον τους.

Ελευθέρωσε πάντως την Αγία Παρασκευή, η οποία συνέχισε να κηρύττει το Ευαγγέλιο σε άλλα μέρη, μέχρι που έφτασε στην Ελλάδα.

Στα Τέμπη ένας ειδωλολάτρης άρχοντας την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια, τα οποία υπέμεινε καρτερικά, για να τελειωθεί με δια αποκεφαλισμού θάνατο.

Απολυτίκιο

Την σπουδήν σου τη κλήσει κατάλληλον, εργασαμένη φερώνυμε, την ομώνυμόν σου πίστιν, εις κατοικίαν κεκλήρωσαι, Παρασκευή αθληφόρε· όθεν προχέεις ιάματα, και πρεσβεύεις υπέρ των ψυχών ημών.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share