Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ στην Κρήτη: Νεκρή 71χρονη σε κρουαζιερόπλοιο!

Λιποθύμησε στην καμπίνα της!

14 Δεκεμβρίου 2019 16:42
Σοκ στην Κρήτη: Νεκρή 71χρονη σε κρουαζιερόπλοιο!

Σε κατάσταση βρέθηκαν όλοι στο κρουαζιερόπλοιο που βρισκόταν ανοιχτά της Κρήτης όταν μία γυναίκα βρήκε ακαριαίο θάνατο, όταν ένιωσε αδιαθεσία!

Στην Κρήτη, επίσης, πέθανε και ο 67χρονος από αδιαθεσία, που ένιωσε στο σπίτι του στην Ιεράπετρα. Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή...

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν χθες το βράδυ στο κρουαζιερόπλοιο «Marella Dream» όταν ο γιατρός του πλοίου ειδοποιήθηκε πως μία 71χρονη γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε στην καμπίνα της.

Αμέσως έσπευσε στο σημείο και προχώρησε σε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στην άτυχη γυναίκα η οποία όμως είχε ήδη αφήσει την τελευταία της πνοή.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε στο λιμεναρχείο Ηρακλείου και μόλις το κρουαζιερόπλοιο αγκυροβόλησε στο λιμάνι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την σορό της 71χρονης στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης προς διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πέθανε ο Γιώργος Κραχτόπουλος!

Ο Γιώργος Κραχτόπουλος, ένας από τους σημαντικότερες ανθρώπους της τοπικής αγοράς, που συνέδεσε το όνομά του με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας πέθανε την Παρασκευή, σε ηλικία 85 ετών. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες, πέθανε και η κόρη ενός σημαντικού βιομήχανου της χώρας.

Επίλεκτο μέλος της επιχειρηματικής κοινωνίας της πόλης, γεννημένος στη Λάρισα, διέγραψε με την πολυσχιδή συνδικαλιστική του δράση μια ξεχωριστή πορεία, αφήνοντας το στίγμα και την "ταυτότητά" του, στην υπηρεσία του εμπορικού κόσμου της περιοχής και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Με βαθιά γνώση της αγοράς, ξεκίνησε την ενεργό του δράση στον εμπορικό σύλλογο από το 1974 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 1999, όταν αποφάσισε να αποχωρήσει, ανοίγοντας τον δρόμο της προσφοράς σε νεότερους, "με νέες ιδέες και δημιουργική διάθεση για το καλό του συνόλου" όπως χαρακτηριστικά έλεγε. Ξεκίνησε το 1953 ως λογιστής εμποροϋπάλληλος και από το 1969 έγινε έμπορος με κατάστημα ανδρικών ενδυμάτων και υφασμάτων (κασμίρια) στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Λάρισας, επί της Βενιζέλου, έως το 2002 όταν και συνταξιοδοτήθηκε.

Συνέχισε όμως έως το 2011 να διευθύνει το κατάστημα της κόρης του, διαγράφοντας μια πολυετή εμπορική δράση που κράτησε 58 χρόνια Το 1985 εκλέχτηκε για πρώτη φορά στο ΔΣ του ΕΣΛ ως γενικός γραμματέας και από το 1989 έως το 1999 διετέλεσε πρόεδρος. Επί των ημερών του εγκαινιάστηκαν το 1996 τα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου επί της Φιλελλήνων.

Από το 1991 έως το 1993 διετέλεσε Β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος με τη μορφή Ομοσπονδίας αρχικά, που αργότερα οδήγησε στην ίδρυση της ΕΣΕΕ το 1994. Υπήρξε δε από τους ιδρυτές της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Το 1990 ξεκίνησε τις διεργασίες για την τελική ίδρυσή της το 1991 και ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΟΕΣΘ έως το 1994.

Παράλληλα για πολλά χρόνια εκλέγεται στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, καθώς διετέλεσε αντιπρόεδρος και των δύο ξεχωριστών τότε Επιμελητηρίων του νομού, του Εμπορικού και του Βιοτεχνικού. Έχοντας ζήσει τις μεγάλες αλλά και τις δύσκολες στιγμές της οικονομίας ουδέποτε έχασε την αισιοδοξία και την πίστη του στη δυναμική της τοπικής αγοράς. Από την ημέρα της αποχώρησής του από τα κοινά, ασχολήθηκε με την καταγραφή της δράσης του εμπορικού συλλόγου.

Με μεγάλη προσπάθεια και μεράκι ολοκλήρωσε τη συγγραφή ενός βιβλίου, που εκδόθηκε το 2001 και το οποίο περιγράφει την 100χρονη συνδικαλιστική και όχι μόνο δράση του συλλόγου. Μιας δράσης, που όπως τόνιζε στον πρόλογο του βιβλίου του, κατευθύνθηκε από τις γνώσεις και την ανιδιοτέλεια πολλών αξιόλογων εμπόρων, ακόμη και σε βάρος της ίδιας τους της εργασίας αλλά και των οικογενειών τους πολλές φορές.

Ο Κραχτόπουλος για την κοινωνική του επίσης προσφορά, βραβεύτηκε από διεθνείς οργανισμούς, ενώ στις 28/1/2001 ο ΕΣΛ σε μια λαμπρή εκδήλωση στο "DIVANI" παρουσία θρησκευτικών, στρατιωτικών αρχών, φορέων και εμπόρων από όλη τη χώρα τον ανακήρυξε επίτιμο πρόεδρο του ΕΣΛ. Η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου και επιχειρηματικοί φορείς με ανακοινώσεις και ψηφίσματα εξέφρασαν τα ειλικρινή και βαθιά τους συλλυπητήρια προς τους οικείους του αναγνωρίζοντας την προσφορά του και το σοβαρό έργο που άφησε πίσω του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στη 1 το μεσημέρι στον Αγ. Αχίλλιο. Γ.Ν.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share