Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κτηνωδία στο Αγρίνιο: Κρέμασαν αλεπού!

Σκληρές εικόνες!

14 Δεκεμβρίου 2019 13:29
Κτηνωδία στο Αγρίνιο: Κρέμασαν αλεπού!

Άλλη μια κτηνωδιά σημειώθηκε στο Αγρίνιο. Σοκάρουν οι εικόνες που ανήρτησε την Παρασκευή στο προφίλ της στο facebook η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου, Βούλα Αναγνωστοπούλου, με μία αλεπού η οποία είναι κρεμασμένη σε δέντρο στη Σπολάιτα του Δήμου Αγρινίου.

Πολλοί είναι εκείνοι που αρέσκονται να βασανίζουν και να σκοτώνουν αβοήθητα ζώα, όπως συνέβη και με την γάτα στη Φολέγναδρο, λίγους μήνες πριν. Η γάτα βασανίστηκε από παιδιά, αλλά κατάφερε να επιζήσει και πλέον έχει υιοθετηθεί! Το άτυχο ζώο έπεσε θύμα κάποιων αναεπιτήδευτων και έμεινε κρεμασμένη στο δέντρο, όπου και βρήκε μοιραίο θάνατο!

Δείτε τις φωτογραφίες:

Κτηνωδία στο Πήλιο: Πυροβόλησαν φώκια!

Άλλη μια κτηνωδία σημειώθηκε στο Πήλιο αυτή την φορά...Βρέθηκε το πρωϊ στο Βαλτούδι της Μηλίνας, μια φώκια Μονάχους Μονάχους, πυροβολημένη από όπλο, που μαρτυρά ότι ο θάνατος προήλθε από χέρι ανθρώπου.

Δείτε επίσης: Κτηνωδία: Πέθανε γατάκι που ξεκοίλιασαν παιδιά στην Μυτιλήνη!

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες εμφανιζόταν στη θάλασσα της Μηλίνας, έπαιζε στην παραλία και την θαύμαζαν οι περιπατητές. Κάποιος είχε διαφορετική άποψη και οδηγήθηκε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Την Πέμπτη την εντόπισε νεκρή ένα ζευγάρι την ώρα που έκανε κανό. Η φώκια σύμφωνα με τους μόνιμους αλλοδαπούς κατοίκους της Μηλίνας, που την εντόπισαν, θανατώθηκε με όπλο και χτυπήθηκε και με αιχμηρό αντικείμενο.

Είναι η δεύτερη φώκια μέσα σε τρια χρόνια που παρέμενε στα νερά της Μηλίνας για μεγάλο χρονικό διάστημα και θανατώθηκε φριχτά.

Η φώκια Μονάχους Μονάχους θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και στη θάλασσα του Αιγαίου ζει και αναπαράγεται σημαντικός αριθμός. Το πάρκο Βορείων Σποράδων έχει ενταχθεί στο δίκτυο Νατούρα και εκατοντάδες εθελοντές εργάζονται κάθε χρόνο για την προστασία της. Αρκετοί αλιείς θανατώνουν το σπάνιο είδος, διότι η μεσογειακή φώκια καταστρέφει τα δίχτυα κατά την αναζήτηση της τροφής.

Κτηνωδία: Πέθανε γατάκι που ξεκοίλιασαν παιδιά στην Μυτιλήνη!

Θύμα μιας απάνθρωπης πράξης έπεσε ένα μικρό γατάκι στην Μυτιλήνη. Σύμφωνα με πληροφορίες η γάτα δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή, μετά από την κτηνωδία, που έγινε από χέρια παιδιών!

Δείτε επίσης: Φολέγανδρος: Η γάτα επέζησε μετά την κακοποίηση των δύο παιδιών!

Μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνιατρείο μετά το φρικιαστικό περιστατικό, όπου κατάφερε να αντέξει στη χειρουργική επέμβαση, αλλά μετά από λίγο άφησε την τελευταία της πνοή.

Το απίστευτο περιστατικό κατήγγειλε η φιλοζωική οργάνωση ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης. Γύρω στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Δημήτρης, από τα ιδρυτικά μέλη της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης και ενεργός φιλόζωος, βρισκόταν στο πάρκινγκ του εμπορικού λιμένα Μυτιλήνης, όπου τρεις ανήλικους Ρομά να λένε: «Φέρε ένα μαχαίρι για να δούμε αν έχει μωρά».

Στα λόγια αυτά κατευθύνθηκε προς το μέρος τους, και είδε ότι οι τρεις ανήλικοι είχαν πιάσει ένα γατάκι και το ξεκοίλιαζαν. Μετά την δραστική παρέμβασή του οι τρεις τους τράπηκαν σε φυγή.

Ο κ.Δημήτρης μάζεψε το ζώο που αιμορραγούσε με τα έντερά του έξω, και το μετέφερε στο κτηνιατρείο των κ.κ. Παλαιολόγου - Πέρρου για να υποβληθεί σε επέμβαση.

Όλα τα έξοδα του χειρουργείου και θεραπείας του άτυχου ζώου ανέλαβε η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης και το πρωί κατατέθηκε μήνυση στο ΑΤ Μυτιλήνης με στόχο να εντοπιστούν οι δράστες στα πλαίσια του αυτόφωρου και να λογοδοτήσουν για την αποτρόπαια πράξη τους.

Σκληρές είναι οι εικόνες του άτυχου ζώου

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share