Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία "Διδώ": Προβλήματα στις πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Επικράτησε πανικός!

12 Δεκεμβρίου 2019 10:18
Κακοκαιρία

Η κακοκαιρία "Διδώ" έχει δημιουργήσει ήδη πολλαπλά προβλήματα, ειδικά στο οδικό δίκτυο. Επίσης, προβλήματα δημιούργησε στην αεροπορική σύνδεση της Χίου με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Η έντονη βροχή στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και καταστροφές κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Τα προβλήματα μεταφέρθηκαν και στυον "αέρα".

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, το αεροπλάνο από Χίο για Αθήνα παρέμενε επί αρκετή ώρα στην πίστα του αεροδρομίου περιμένοντας να περάσει η κακοκαιρία ενώ το αεροπλάνο της Ολυμπιακής από Θεσσαλονίκη για Χίο έφθασε στο ύψος της Λέσβου, αφού δεν μπορούσε να προσεγγίσει τη Χίο, κι έπειτα από αρκετούς κύκλους και επέστρεψε πίσω στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Σφοδρή κακοκαιρία και σήμερα: Που θα βρέξει, που θα χιονίσει;

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και σήμερα (12/12) σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες! Που θα χιονίσει;

Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, όπως μας είχε ενημερώσει από χτες ο Σάκης Αρναούτογλου, ενώ οι βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά της χώρας, στην Κεντρική Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το πρωί στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και στη Χαλκιδική σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα .
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5, στα δυτικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -2 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί μέχρι 6 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share