Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέος δυνατός σεισμός στην Κρήτη!

Συναγερμός!

12 Δεκεμβρίου 2019 07:15
Νέος δυνατός σεισμός στην Κρήτη!

Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/12), στις 05:05, σε υποθαλάσσια περιοχή κοντά στις ανατολικές ακτές της Κρήτης, στο νομό Λασιθίου. Ένα σεισμός που έρχεται λίγες ώρες μετά τον δυνατό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ στην περιοχή!

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 10 χλμ. Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 73 χλμ. ανατολικά του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,8 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 15 χλμ., και επίκεντρο τα 11 χλμ. νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές του Λασιθίου, της Κάσου και της Καρπάθου.

Σεισμός τώρα στην Ναύπακτο!

Σεισμός τώρα: Σεισμική δόνηση 3 ρίχτερ έγινε λίγο πριν τις 10 το πρωί κοντά στη Ναύπακτο, λίγες ώρες μετά τον πρωινό σεισμό που ταρακούνησε και την Αττική!

Ο σεισμός των 3 ρίχτερ έγινε στις 09:48 και είχε εστιακό βάθος 4,1 χιλιόμετρα σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο ήταν 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ναυπάκτου.

Δύο ισχυροί σεισμοί στην Τουρκία!

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το βράδυ (22:14) της Τρίτης, 10/12/2019, στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου το μέγεθος του σεισμού είναι στα 5,1 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων και 10 λεπτά αργότερα σημειώθηκε άλλος σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ!

Να υπενθυμίσουμε ότι 24 σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στο νησί της Κρήτης μέσα σε τρεις ημέρες, κάτι που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου!

Αναστάτωση επικρατεί στην γειτονική χώρα.Το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίζεται στα 24 χιλιόμετρα δυτικά του Μπαλικεσίρ.

Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για ζημιές ή για νεκρούς και τραυματίες.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share