Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Νέος σεισμός στην Κρήτη!

Πόσα ρίχτερ;

9 Δεκεμβρίου 2019 15:31
Νέος σεισμός στην Κρήτη!

Ασταμάτητοι φαίνεται να είναι οι σεισμοί σην Κρήτη, αφού αλλη μια σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στα ανοιχτά της.

Το πρωί άλλος ένας διπλός σεισμός σημειώθηκε στα Χανιά μεγέθους 3,7 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με διαφορά 14 λεπτών, που ταρακούνησε το νησί και σόκαρε τους κατοίκους, η οποιοι είναι σε αναβρασμό!

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 31 χιλιόμετρα από τα Σφακιά.

Ο χορός των Ρίχτερ συνεχίζεται στα Χανιά καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν συνολικά 11 σεισμοί.

Νέος σεισμός στην Κρήτη!

Σεισμός στην Ιταλία!

Σημειώθηκε σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή της Φλωρεντίας, στην Ιταλία, στις 5:38 τα ξημερώματα.

Η πρώτη εκτίμηση ήταν στα 4,9 Ρίχτερ, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα, οι σεισμολόγοι προχώρησαν σε διόρθωση, καταλήγοντας στα 4,5 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 26 χιλιόμετρα βόρεια της Φλωρεντίας και στα 230 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μιλάνου. Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Φλωρεντία, όσο και σε άλλες πόλεις της κεντρικής Ιταλίας. Οι ιταλικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τυχόν ζημιές ή τραυματίες.

Σεισμός στην Ιταλία!

Κρήτη: Τέσσερις σεισμικές δονήσεις μέσα σε 20 λεπτά!

Τέσσερις σεισμικές δονήσεις, μέσα σε 20 λεπτά, σημειώθηκαν στην Κρήτη, με τους κατοίκους να αναστατώνονται ξανά μετά τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, η πρώτη βραδινή δόνηση καταγράφηκε στις 20:42, με ισχύ 2,3 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10,7 χλμ, στα 31 χλμ δυτικά-νοτιοδυτικά της Χώρας των Σφακίων.

Στη συνέχεια ακολούθησε αυτή των 2,9 Ρίχτερ στις 20:52, στα 32 χλμ δυτικά-νοτιοδυτικά και με εστιακό βάθος 6,6 χλμ.

Στις 21:01 καταγράφηκε δόνηση 3,5 Ρίχτερ στα 29 χλμ δυτικά της Χώρας των Σφακίων και με εστιακό βάθος 3 χλμ, ενώ ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου μετά, υπήρξε νέα δόνηση μεγέθους 3,4 Ρίχτερ, στα 29 χλμ δυτικά-νοτιοδυτικά και με εστιακό βάθος 6,6 χλμ.

σεισμός Κρήτη

Σεισμός στην Κάρπαθο!

Σημειώθηκε νέος σεισμός 3,8 Ρίχτερ! Που χτύπησε ο "Εγκέλαδος";

Ακόμα ένας σεισμός ταρακούνησε την χώρα, αυτή την φορά στα ανοιχτά της Καρπάθου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περαιτέρω εξελίξεις για το αν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα.

σεισμογράφος

Τρεις σεισμικές δονήσεις στη Γαύδο!

Τρεις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα Τετάρτης (4/12), σε υποθαλάσσια περιοχή του νότιου Κρητικού Πελάγους, κοντά στη Γαύδο.

Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε: Σεισμός ταρακούνησε το νησί της Καρπάθου!

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατέγραψε τρεις σεισμικές δονήσεις στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 04:20 και είχε μέγεθος 3,4 Ρίχτερ.

Γαύδος

Στις 04:25 ακολούθησε σεισμός ακόμα σεισμός μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο 7 χλμ. βόρεια της Γαύδου.

Στις 04:36 έγινε ο τρίτος χρονικά σεισμός με μέγεθος τα 3 Ρίχτερ.

Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC), κατέγραψε τον πρώτο σεισμό στα 3,4 Ρίχτερ.

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share