Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια με μολότοφ στην Πάτρα!

Πριν από λίγη ώρα!

6 Δεκεμβρίου 2019 20:17
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια με μολότοφ στην Πάτρα!

"Βροχή" από μολότοφ πριν από λίγο στο κέντρο της Πάτρας στην οδό Κορίνιθου.

Αποπνικτική η κατάσταση στο κέντρο της πόλης από τις μολότοφ και τα δακρυγόνα με τα οποία απάντησαν οι Αστυνομικοί. Το κέντρο είναι κλειστό.

Ξεκίνησε πριν από λίγο στην Πάτρα η πορεία μνήμης για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που διοργανώνουν οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πάνω από 400 άτομα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεκίνησαν από το πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου και ακολουθούν τη διαδρομή: Ζαΐμη, Μαιζώνος, Γούναρη, Κόρινθου και επιστροφή στο πρώην Παράρτημα. Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί σήμερα για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με την τοπική αστυνομία να θέτει σε επιφυλακή τις δυνάμεις της, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Σε εξέλιξη η πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία των αντιεξουσιαστών και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για την επέτειο των 11 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, ενώ αυτήν την ώρα οι συγκεντρωμένοι κατευθύνονται προς τη Βουλή, με τους δρόμους του κέντρου να είναι κλειστοί.

Ο αριθμός των διαδηλωτών έχει ξεπεράσει τις 4.000.

Την ίδια στιγμή έχει αναπτυχθεί μεγάλη αστυνομική δύναμη, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια ενώ κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας.

Σε πανό της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης απεικονίζεται σαν γελοιογραφία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης συνοδεία λεζάντας στην οποία αναγράφονται τα εξής: απαντάμε στην κανονικότητα με Δεκέμβρηδες.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πορεία για την επέτειο της δολοφονίας από μαθητές και φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 στα Προπύλαια και με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share