Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η λίμνη της Δράμας γέμισε με τα καραβάκια των ευχών!

Όλα τα παιδιά πήγαν με το δικό τους μοναδικό καραβάκι!

4 Δεκεμβρίου 2019 13:12
Η λίμνη της Δράμας γέμισε με τα καραβάκια των ευχών!

Κάθε χρόνο στην Δράμα όλα τα παιδιά πάνε στην λίμνη της πόλης και ρίχνουν το δικό τους καραβάκι των ευχών! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλη η λίμνη να είναι γεμάτη με πολύχρωμα καράβια κάτι που εντυπωσιάζει τους πάνττες! Βέβαια μια τραγωδία ήρθε και τάραξε την όμορφη πόλη της Δράμας όταν ένας άντρας βρέθηκε νεκρός ύστερα από πτώση 30 μέτρων!

Αυτό γίνεται παραμονές της Αγίας Βαρβάρας! Τα νερά των πηγών της Αγίας Βαρβάρας που σχηματίζουν μια μικρή λίμνη μέσα σε μια κατάφυτη έκταση, μπροστά από την ομώνυμη εκκλησία της αγίας, δέχονται εκατοντάδες χάρτινα καραβάκια, φορτωμένα με τις δεκάδες ευχές των παιδιών που τα κατασκεύασαν. Είναι τα περίφημα «καραβάκια των ευχών» που αυτό το βράδυ θα πλεύσουν στα νερά της λίμνης δημιουργώντας μια πανέμορφη εικόνα γεμάτη νοσταλγία και συγκίνηση.

Τα καραβάκια των ευχών τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε μια μεγάλη γιορτή, σε ένα μικρό πανηγύρι με επίκεντρο τον περικαλλή μικρό ναό της αγίας που και φέτος δέχθηκε χιλιάδες πιστούς, προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα και τα λείψανά της.

Φέτος, η μητέρα φύση, φρόντισε και με το παραπάνω, ώστε η μικρή λίμνη να είναι πλήρης ύδατος αφού οι έντονες βροχοπτώσεις όλων των προηγούμενων ημερών κατέβασαν μεγάλες ποσότητες νερού στις πηγές που βρίσκονται μέσα στο πάρκο. Όσα από τα καραβάκια καταφέρουν να ταξιδέψουν μέχρι το κέντρο της λίμνης θα φωτίσουν έστω κι αμυδρά τα θεμέλια του παλιού ιστορικού ναού που βρίσκονται στο μέσον των πηγών.

Ποιος είναι ο θρύλος που αφορά τις πηγές;

Σύμφωνα πάντα με το λαϊκό θρύλο που τυλίγει τις πηγές της πόλης, όταν το 1830 η Δράμα κατακτήθηκε από τους Τούρκους, το παλιό εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας γκρεμίστηκε για να χτιστεί στη θέση του ένα τζαμί. Τα σχέδια των κατακτητών όμως άλλαξαν ανήμερα της γιορτής.

Η περιοχή πλημμύρισε με νερό, κι έτσι το τζαμί δεν χτίστηκε ποτέ. Από τότε η Αγία Βαρβάρα έγινε η πολιούχος της Δράμας, και ακριβώς απέναντι από τη λίμνη, με τα θεμέλια της παλιάς εκκλησίας στα σπλάχνα της, χτίστηκε η καινούρια εκκλησία που αφιερώθηκε στην Αγία που έσωσε το εκκλησάκι της.

Τραγωδία στην Δράμα: Νεκρός άντρας που καταπλακώθηκε από μαρμάρινο όγκο!

Νεκρός άντρας που καταπλακώθηκε από μαρμάρινο όγκο στην Δράμα! Νεκρός ο Γιάννης Ασπρούδης!

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 12:40 το μεσημέρι της Τετάρτης και έσπευσε στο σημείο με 4 πυροσβέστες και 2 οχήματα, που απεγκλώβισαν, χωρίς τις αισθήσεις του, τον άτυχο άντρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν αυτή την τραγωδία.

TAGS
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share