Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρεις σεισμικές δονήσεις στη Γαύδο!

Τα ξημερώματα της Τετάρτης!

4 Δεκεμβρίου 2019 06:29
Τρεις σεισμικές δονήσεις στη Γαύδο!

Τρεις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα Τετάρτης (4/12), σε υποθαλάσσια περιοχή του νότιου Κρητικού Πελάγους, κοντά στη Γαύδο.

Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε: Σεισμός ταρακούνησε το νησί της Καρπάθου!

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατέγραψε τρεις σεισμικές δονήσεις στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 04:20 και είχε μέγεθος 3,4 Ρίχτερ.

Στις 04:25 ακολούθησε σεισμός ακόμα σεισμός μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο 7 χλμ. βόρεια της Γαύδου.

Στις 04:36 έγινε ο τρίτος χρονικά σεισμός με μέγεθος τα 3 Ρίχτερ.

Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC), κατέγραψε τον πρώτο σεισμό στα 3,4 Ρίχτερ.

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Αλβανία!

Σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1:23 μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή του Δυρραχίου, στην Αλβανία, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και εκνευρισμού στους κατοίκους της πόλης, αλλά και στα Τίρανα, που έγινε αισθητός.

Στους 51 οι νεκροί στην Αλβανία! Κλίμα οδύνης στην κηδεία οκταμελούς οικογένειας!

Η περιοχή της γειτονικής χώρας μετράει ακόμα τις πληγές της από τους 51 νεκρούς που προκάλεσαν τα 6,4 Ρίχτερ την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η σεισμική ακολουθία συνεχίζεται με πολλούς μετασεισμούς κάθε μέρα, ορισμένοι εκ των οποίων είναι άνω των 4 Ρίχτερ.

Ο σημερινός σεισμός των 4,4 Ρίχτερ είχε επίκεντρο 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τη μικρή πόλη Vore και 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων. Πολλοί κάτοικοι παραμένουν στους δρόμους, κάποιοι υποχρεωτικά, καθώς τα σπίτια τους κατέρρευσαν ή κρίθηκαν ακατάλληλα και κάποιοι άλλοι λόγω του φόβου που έχει επικρατήσει μετά το φονικό κτύπημα του Εγκέλαδου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share