Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κάσο!

Πού ήταν το επίκεντρο;

3 Δεκεμβρίου 2019 12:09
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κάσο!

Σεισμός σημειώθηκε πριν λίγο στην Κάσο μεγέθους 4,2 βαθμών Ρίχτερ.

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Αλβανία!

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 35 χιλιόμετρα, ανατολικά νοτιοανατολικά του νησιού.

Νέος σεισμός στην Αλβανία!

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Αλβανία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

Στους 51 οι νεκροί στην Αλβανία! Κλίμα οδύνης στην κηδεία οκταμελούς οικογένειας!

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 25 χιλιόμετρα από τα Τίρανα, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Τραγικές ιστορίες από τον σεισμό στην Αλβανία: Ξεκληρίστηκε 9μελής οικογένεια! Νεκρή η μητέρα αγκαλιά με τα παιδιά! (Video)

Ραγίζουν καρδιές οι τραγικές ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τον φονικό σεισμό στην Αλβανία των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Αλβανία: Νέος ισχυρός σεισμός!

Συγκεκριμένα ξεκληρίστηκε 9μελής οικογένεια, με τα σωστικά συνεργεία να βρίσκουν την μητέρα νεκρή μαζί με τα παιδιά της!

Δείτε το βίντεο:

Σεισμός στην Αλβανία: Σκοτώθηκε η σύντροφος του γιου του Έντι Ράμα!

Θρήνος για τον Έντι Ράμα και τον γιο του αφού πέθανε η σύντροφος του! Ανάμεσα στους νεκρούς, η σύντροφος του γιου του Έντι Ράμα, η οποία -σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa- βρέθηκε στα συντρίμμια κτιρίου, μετά τον σεισμό των 6,4 ρίχτερ στην Αλβανία. Τα σωστικά συνεργεία δίνουν σκληρή μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν ζωντανούς όσους έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια!

Όπως μεταδίδει το Ansa, ο 29χρονος γιος του Αλβανού πρωθυπουργού, Γκρέγκορ Ράμα, είχε εδώ και μερικά χρόνια σχέση με την 24χρονη Κρίστι Ρέτσι. Η κοπέλα βρέθηκε στα ερείπια ενός 6όροφου κτιρίου που κατέρρευσε στο Δυρράχιο. Σύμφωνα με το προφίλ της στο Facebook, είχε αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο των Τιράνων, με πτυχίο Δερματολογίας.

Το πτώμα της φίλης Κρίστι Ρέτσι και του πατέρα της ήταν αυτά που ανασύρθηκαν χθες, ενώ λίγες ώρες μετά βρέθηκαν νεκρά και τα σώματα της μητέρας της και του αδερφού της.

Ο ίδιος ο γιος του Έντι Ράμα έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου της Κρίστι Ρέτσι με μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου έγραψε: «Μεταξύ των πολλών θυμάτων αυτής της τραγωδίας είναι και ένα άτομο δικό μου που πέθανε μαζί με τον αδερφό της, την μητέρα της και τον πατέρα της. Μόνο δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια».

Τρόμος στην Αλβανία: Αποκάλυψη-σοκ για το σεισμό στο Δυρράχιο!

Σεισμός στην Αλβανία: "Τα παιδιά μας είναι ακόμα σε σοκ!" Συγκλονιστικές μαρτυρίες διασωθέντων!

Οι μαρτυρίες των διασωθέντων συγκλονίζουν ειδικά όσοι είχαν μικρά παιδιά λένε ότι είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ και τρέμουν! Ο δυνατός σεισμός στην Αλβανία ήταν φονικός αφού ο τραγικός αριθμός των νεκρών έφτασε στους 40...

Οι αγνοούμενοι είναι πάνω από 20 (τουλάχιστον 685 οι τραυματίες), με τα σωστικά συνεργεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα με 2 ομάδες της ΕΜΑΚ) να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρουν ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα.

Χιλιάδες κάτοικοι πρόλαβαν και βγήκαν από τα σπίτια τους πριν τα 6,4 Ρίχτερ, από έναν προειδοποιητικό σεισμό 4,4 Ρίχτερ, που έγινε μία ώρα νωρίτερα και που λειτούργησε ανέλπιστα ως σανίδα σωτηρίας για πολλούς ανθρώπους.

Υπάρχουν ωστόσο και ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να επιβιώσουν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Μεταξύ αυτών ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος στεκόταν χθες πάνω από τα ερείπια της κατοικίας που έμενε. Αυτός πρόλαβε να βγει από εκεί την ώρα του σεισμού, όχι όμως και η γυναίκα του και το παιδί του που ακόμη αγνοούνται, όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ.

Στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της περιοχής, η οικογένεια Τοροτσίνο, μένει πλέον σε σκηνές. Η τετραμελής οικογένεια ζούσε στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας η οποία κατέρρευσε. Πρόλαβαν και βγήκαν στον αρχικό σεισμό, αλλά κάποιοι γείτονές τους δεν τα έχουν καταφέρει.

«Είμαστε σε σοκ. Τα παιδιά μας ακόμη τρέμουν. Εγώ και ο άντρας μου τα πήραμε και τρέξαμε προς την πόρτα, αλλά από την δόνηση είχε κλείσει από μία ντουλάπα που μετακινήθηκε. Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο και είδαμε να πέφτει στο πάτωμα η δεξαμενή νερού και να σπάει στο δωμάτιό μας. Καταφέραμε να βγούμε έξω και λίγα λεπτά μετά κατέρρευσε το κτίριο», είπε η Ιμπίγε Τοροτσίνι στην DW.

Ο Κλέβις Τότσι πρόσθεσε: «Εμείς καταφέραμε να βγούμε, την ώρα που έτρεμε η γη. Πολλοί γείτονές μου όμως δεν πρόλαβαν να βγουν έγκαιρα και προσευχόμαστε να είναι καλά».

Μία άλλη κάτοικος του Θουμάνε, η 48χρονη Μαριάνα Γκιόκα, κοιμόταν την ώρα του σεισμού, στο διαμέρισμά της που βρίσκεται στον 4ο όροφο. «Η οροφή έπεσε πάνω στα κεφάλια μας και ακόμη δεν έχω καταλάβει πως καταφέραμε να βγούμε ζωντανοί από εκεί μέσα. Μας βοήθησε ο Θεός», είπε η γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο σπίτι με άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων η 3χρονη ανιψιά της, όπως γράφει η Thenewdaily.

Αλβανία: 300 οι μετασεισμοί, δύο σε διάστημα ενός λεπτού!

Εν τω μεταξύ, οι μετασεισμοί δεν λένε να σταματήσουν, με τους κατοίκους του Δυρραχίου να τρέμουν για έναν νέο ισχυρότατο σεισμό. Συνολικά μετά τον σεισμό 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχουν σημειωθεί πάνω από 300 μετασεισμοί, με αρκετούς να είναι πολύ ισχυροί. Χθες μόνο, στη διάρκεια της νύχτας, έγιναν τρεις μετασεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ. Αρχικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκε ο πρώτος, μεγέθους 4,3 Ρίχτερ και λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα, ακολούθησαν άλλοι δύο με διαφορά ενός λεπτού και μεγέθους 4,4 και 4,5 Ρίχτερ. Νωρίτερα, το απόγευμα, είχε σημειωθεί άλλος ένας, ακόμη μεγαλύτερος, μεγέθους 5 Ρίχτερ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share