Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρήνος: Πέθανε η Θεώνη Μπίρμπα!

Θλίψη!

30 Νοεμβρίου 2019 08:17
Θρήνος: Πέθανε η Θεώνη Μπίρμπα!

Θλίψη και οδύνη σκόρπισε στην κοινωνία των Καλαβρύτων, η είδηση για τον απροσδόκητο θάνατο της Θεώνης Μπίρμπα που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 50 χρονών.

Νεκρός διεθνούς φήμης ορειβάτης! Έπεσε από 300 μέτρα!

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα 30 Νοεμβρίου, στις 12 μ.μ. στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα.

Πέθανε γνωστή συγγραφέας και ιστορικός!

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών στο σπίτι της στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, η Μέριλιν Γιάλομ, μια από τις σημαντικότερες ακαδημαϊκούς των φεμινιστικών σπουδών, συγγραφέας, ιστορικός των πολιτισμών και σύζυγος του διάσημου ψυχιάτρου και ψυχαναλυτή Ίρβιν Γιάλομ! Ο θάνατος της έφερε θλίψη στον κόσμο των τεχνών...

Δείτε και αυτό: Θρήνος: Πέθανε ο Χρήστος Βαξεβάνης!

Ο γιος της, Ρέιντ Γιάλομ, διευκρίνισε ότι η αιτία θανάτου της ήταν το πολλαπλό μυέλωμα.

Η Μέριλιν Γιάλομ ήταν καθηγήτρια Γαλλικής φιλολογίας και λογοτεχνίας στα μέσα της δεκαετίας του 1970, περίοδο εξάπλωσης του φεμνιστικού κινήματος, όταν ανέλαβε τις σπουδές για τις Γυναίκες και το Φύλο στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Σ’ ένα από τα γνωστότερα έργα της, το «Η μητρότητα, η θνητότητα και η λογοτεχνία της τρέλας» κάνει λόγο για ένα σύνδεσμο μεταξύ της τρέλας και της μητρότητας ορισμένων γυναικών συγγραφέων, όπως η Βιρτζίνια Γουλφ και η Σίλβια Πλάθ. Άλλα γνωστά της έργα είναι «H εποχή των καταιγίδων: Αριστοκράτισσες, αστές και χωρικές αφηγούνται», οι «Αδελφές εξ αίματος: Η Γαλλική Επανάσταση στη μνήμη των γυναικών», η «Ιστορία της συζύγου» και «H γέννηση της βασίλισσας του σκακιού». Το 1992 της είχε απονεμηθεί από τη γαλλική κυβέρνηση ο τίτλος της Officier des Palmes Academiques

Λάρισα: Πέθανε απρόσμενα 40χρονος μέσα στην 110 Πτέρυγα Μάχης!

Ένας 40χρονος άντρας, ο οποίος ήταν συνοδός ομάδας αεροπροσκόπων που έκαναν εκπαίδευση στη αεροπορική βάση της Λάρισας, οδηγήθηκε σε χώρο φιλοξενίας στην 110 Πτέρυγα Μάχης λίγο μετά τις 6 σήμερα το πρωί. Θλίψη έφερε η είδηση του θανάτου του...

Δείτε και αυτό: Θάνατος 8χρονου: Η περιγραφή του γιατρού που εξέτασε πρώτος το άτυχο αγγελούδι! (Video)

Ο άτυχος άντρας ένιωσε αδιαθεσία και οι άνθρωποι που ήταν κοντά του κάλεσαν σε βοήθεια. Άμεσα έφτασε εκεί ο καρδιολόγος του ιατρείου και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Έγιναν προσπάθειες να κρατηθεί στη ζωή. Με το ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά ήταν ήδη αργά, αφού έπαθε ανακοπή.

Βαρύ πένθος στο Πολεμικό Ναυτικό: Πέθανε Αρχικελευστής!

Βαρύ πένθος στο Πολεμικό Ναυτικό, μετά τον αιφνίδιο θάνατο Αρχικελευστή!

Θάνατος 8χρονου: Η περιγραφή του γιατρού που εξέτασε πρώτος το άτυχο αγγελούδι! (Video)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο αρχικελευστής ΠΣ, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Ναυτικών Όπλων του Ναυστάθμου Κρήτης (ΝΚ/ΔΝΟ), έχασε τις αισθήσεις του εν ώρα υπηρεσίας, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιατρικό προσωπικό του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε συνοδευόμενος από ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Τραγωδία στην Κατερίνη: Αυτή είναι η 29χρονη λεχώνα που πέθανε από αλλεργικό σοκ!

«Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί οι οικείοι του και έχουν αναληφθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών. Το Πολεμικό Ναυτικό εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πέθανε ο Τάσος Πανταζής!

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε ο θάνατος του πρώτου ηθοποιού, που αποτέλεσε τον βασικό πυρήνα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Τάσου Πανταζή.

Δείτε επίσης: Σοκ: Ξυλοκόπησαν γνωστή ηθοποιό σε μπαρ!

Ο Τάσος Πανταζής άφησε έντονο το στίγμα του στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καθώς στην καριέρα του συμμετείχε σε τουλάχιστον 70 παραστάσεις του.

Το ΚΘΒΕ, μέσω ανακοίνωσής του, αποχαιρέτησε τον Τάσο Πανταζή και εξέφρασε τη θλίψη για την απώλεια του.

Η κηδεία του ηθοποιού θα τελεστεί αύριο, Παρασκευή, στις 12.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασπροβάλτα.

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 8χρονου!

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 8χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κι ενώ είχε στον οργανισμό του το μικρόβιο της διφθερίτιδας.

Διφθερίτιδα: Ποια είναι η ξεχασμένη νόσος που οδήγησε στο θάνατο το 8χρονο αγγελούδι;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καρτέλα με το ιατρικό ιστορικό δείχνει ότι είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί - το οποίο είχε βεβαρημένο ιατρικό - φιλοξενήθηκε το 2011 από το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», ενώ το 2013 μεταφέρθηκε στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, όπου και έμεινε μέχρι να υιοθετηθεί.

Η τραγική ιστορία πίσω από το θάνατο του 8χρονου παιδιού!

Αν και δεν υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή σαφή εικόνα για τα αίτια του θανάτου ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του Παίδων Αγία Σοφία-Αγλαΐα Κυριακού ότι το μικρόβιο βρέθηκε εργαστηριακά σε δύο εξετάσεις.

Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα το Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας, η οποία αναφέρει τα εξής: «Στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ "Π. & Α. Κυριακού" ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή.

Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share