Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε νέο κύκλωμα ναρκωτικών!

Δείτε αναλυτικά!

27 Νοεμβρίου 2019 14:51
Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε νέο κύκλωμα ναρκωτικών!

Ακόμη μια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, εξαρθρώνοντας ένα νέο κύκλωμα ναρκωτικών αποτελούμενο από 5 άτομα στην περιοχή του Δενδροπόταμου στη Θεσσαλονίκη.

Στα Ιωάννινα έμπορος ναρκωτικών που αναζητούσε το Βέλγιο!

Μεγάλο ρόλο στην εξάρθρωση και σύλληψη του κυκλώματος έπαιξε και ο εκπαιδευμένος σκύλος της αστυνομίας "Μπρούνο".

Το κύκλωμα αποτελείται από δύο άντρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας 31, 33, 51, 25 και 38 ετών αντίστοιχα, συγγενείς μεταξύ τους. Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας ως αρχηγικό μέλος της συμμορίας φέρεται ο ένας από τους άντρες, ηλικίας 31 ετών, και ως άμεσοι συνεργάτες του στη διακίνηση των ποσοτήτων ηρωίνης στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και κυρίως στην περιοχή του Δενδροποτάμου οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες και συλληφθείσες.

Τι κατασχέθηκε από την Ελληνική Αστυνομία

Οι φερόμενοι ως δράστες χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης και αποθήκευσης της ηρωίνης το σπίτι της εικοσιπεντάχρονης και κατάστημα ιδιοκτησίας άλλου συγγενικού τους προσώπου, το οποίο διαχειριζόταν ο φερόμενος ως αρχηγός μαζί με τον τριαντατριάχρονο και την εικοσιπεντάχρονη.


Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τρία δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 1.510 γραμμαρίων μέσα σε γυναικεία τσάντα, χρηματικό ποσό ύψους 1.200 ευρώ, έξι κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα πλήρες σύστημα βιντεοεπιτήρησης αποτελούμενο από ένα καταγραφικό και τέσσερις κάμερες και ένα Ι.Χ.Ε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Κάλυμνος: Μετέφερε ναρκωτικά μέσα σε παιδική κούκλα!

Μια 35χρονη Ελληνίδα που αποβιβάστηκε στην Κάλυμνο με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, κίνησε τις υποψίες, καθώς κουβαλούσε μαζί της μια παιδική κούκλα! Η κούκλα δεν ήταν ένα αθώο παιχνίδι, αλλά μέσα της είχε τοποθετήσει τα ναρκωτικά που θα διακινούσε!

Δείτε επίσης: Κρήτη: Μετέφεραν ηρωίνη μέσα σε ένα αποχυμωτή κι ένα ηλεκτρικό σκουπάκι!

Από τον στοχευμένο έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στα πράγματα της γυναίκας, ανακαλύφθηκε ότι μέσα στην κοιλιά της κούκλας που είχε ξαναραφτεί, ήταν κρυμμένη μια συσκευασία με ηρωίνη βάρους 34 γραμμαρίων! Η 35χρονη συνελήφθη και αποκάλυψε ότι μετέφερε το ναρκωτικό για λογαριασμό ενός 32χρονου φίλου της που ζει στο νησί. Και αυτός συνελήφθη λίγο αργότερα και οδηγήθηκαν μαζί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενοι για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κοκαΐνης: Την έκρυβαν σε πυρέξ!

Μεγάλο πλήγμα κατά της διακίνησης ναρκωτικών κατάφεραν οι ελληνικές Αρχές με τη συνδρομή της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών (DEA). Οι αστυνομικοί, έπειτα από πληροφορίες και στοχευμένες έρευνες, εντόπισαν διαμέρισμα στο Μπραχάμι μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 105 κιλά κοκαΐνης και περίπου 800.000 ευρώ!

Δείτε και αυτό: Λάρισα: Χειροπέδες σε 30χρονο με 6 κιλά ηρωίνης και κοκαΐνης!

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τρεις αλλοδαποί, και συγκεκριμένα δύο Αλβανοί και ένας Κροάτης.

«Γίνεται δουλειά, πολλά συγχαρητήρια» αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δήλωση του στο Twitter, ενώ ανέβασε και ένα μικρό βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα ανακοινωθούν σε λίγη ώρα από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη και την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., Ιωάννα Ροτζιώκου.

Πειραιάς: Βρέθηκαν 700 κιλά κοκαΐνης σε φορτηγό με μπανάνες!

Βρέθηκαν 700 κιλά κοκαΐνης σε φορτηγό με μπανάνες...

Σημαντικό πλήγμα δέχθηκε μεγάλο διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, καθώς οι ελληνικές διωκτικές αρχές εντόπισαν φορτίο με μπανάνες όπου κρυβόταν μεγάλη ποσότητα, τουλάχιστον 700 κιλά, κοκαΐνης. Από το Εκουαδόρ έφθαναν οι μπανάνες σε Πειραιά-Θεσσαλονίκη και Αλβανία, ενώ στελέχη του Λιμενικού και της Αστυνομίας εντόπισαν το επίμαχο φορτίο σε κοινή επιχείρηση που έκαναν στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά.

«Επιλέγουν τη χώρα μας ως σταθμό διαμετακόμισης για να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης»

«Συμμετείχαμε ενεργά και με αποτελεσματικότητα σε όλες τις υποθέσεις για την κατάσχεση της κοκαΐνης στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης και σε όλες τις περιπτώσεις ελεγχόμενης μεταφοράς ναρκωτικών. Μάλιστα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών χειρίστηκαν δύο από τις υποθέσεις, με την κατάσχεση περίπου (100) κιλών κοκαΐνης, την οποία τα εγκληματικά δίκτυα είχαν αποκρύψει σε εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες, προερχόμενα από το Εκουαδόρ», τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης.

«Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η απόκρυψη των ναρκωτικών γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, εξωτερικά του εμπορευματοκιβωτίου και ειδικότερα στον μηχανισμό ψύξεως αυτού, ενώ χρησιμοποιούσαν την ίδια μεταφορική εταιρεία και το ίδιο νόμιμο εμπόρευμα – μπανάνες, με χώρα αποστολέα το Εκουαδόρ. Διαφοροποίηση υπήρχε μόνο ως προς το λιμάνι προορισμού των εμπορευμάτων το οποίο ήταν, είτε το λιμάνι του Πειραιά είτε της Θεσσαλονίκης ή το Δυρράχιο Αλβανίας.
Από την ανάλυση του τρόπου δράσης αυτών των εγκληματικών δικτύων, που δραστηριοποιούνται στη δια θαλάσσης μεταφορά κοκαΐνης, μέσω εμπορευματοκιβωτίων από το Εκουαδόρ, προκύπτει ότι επιλέγουν τη χώρα μας, είτε ως χώρα προορισμού, είτε ως σταθμό διαμετακόμισης, για να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Φρικιαστικό έγκλημα: Φοιτήτρια «έκανε κοκαΐνη με τον διάβολο» και σκότωσε την καλύτερή της φίλη!

Επιπλέον, καταδεικνύεται ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται συνεργάτες των δικτύων αυτών, επιφορτισμένοι με την εξαγωγή των ποσοτήτων ναρκωτικών προς περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά ή μεταφορά σε ευρωπαϊκούς προορισμούς», πρόσθεσε ο κ. Τζεφέρης.

Πώς ξεκίνησε η υπόθεση

Όταν τον περασμένο Αύγουστο οι ελληνικές αρχές εντόπισαν 52 κιλά κοκαΐνης στο μηχανισμό ψύξης κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε οι αρχές να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση καθώς οι “πηγές” από την πιάτσα, έλεγαν ότι η συγκεκριμένη ποσότητα είναι μέρος μιας μεγάλης παρτίδας που κατευθύνεται στην Ελλάδα. Παρακολουθώντας τα συγκεκριμένα κοντέινερ είχαν την πληροφορία ότι ότι μόλις οι έμποροι έπαιρναν τις μπανάνες και τα κοντέινερ πήγαν σε ειδικό ελεγχόμενο χώρο, θα εμφανίζονταν οι παραλήπτες για να βγάλουν από τα συστήματα ψύξης τα τούβλα με την κόκα. Όμως οι μέρες περνούσαν, κανείς δεν φάνηκε και τότε αποφάσισαν να προχωρήσουν και να βγάλουν τα ναρκωτικά οι ίδιοι οι αξιωματικοί.

Στη συνέχεια, ξεκίνησαν μια εκτεταμένη έρευνα βάζοντας στο μικροσκόπιο τα χιλιάδες κοντέινερ που φθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά χρησιμοποιώντας ειδικά κριτήρια και φίλτρα για το ποια θα έπρεπε να ελεγχθούν. Έτσι, μετά από σκανάρισμα επικεντρώθηκαν σε περίπου 100 ύποπτα κοντέινερ για να φθάσουν στα 12 που έκρυβαν τα 580 κιλά καθαρής κοκαΐνης.


 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share