Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πύργο της Πίζας θυμίζει σπίτι στην Χαλκίδικη! Οι εικόνες σοκάρουν! (Video)

Η κακοκαιρία άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της για ακόμα μια φορά!

27 Νοεμβρίου 2019 14:01
Πύργο της Πίζας θυμίζει σπίτι στην Χαλκίδικη! Οι εικόνες σοκάρουν! (Video)

Η κακοκαιρία που έπληξε την Ελλάδα άφησε ανεξίτηλο το σημάδι σε όλη την χώρα! Ένα σπίτι στην Χαλκιδική θυμίζει τον Πύργο της Πίζας αφού στην κυριολεξία βρίσκεται στον αέρα!

Το σπίτι πήρε κλίση λόγω των ορμητικών νερών του χειμάρρου που «ξήλωσαν» στην κυριολεξία τον δρόμο και πέρασαν μέσα από τα θεμέλιά του, αποκαλύπτοντάς τα. Θρίλερ στην Χαλκιδική: Χείμαρροι οι δρόμοι!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το σπίτι δεν έχει υποστεί ούτε μία ρωγμή, κάτι που αποδεικνύει ότι πρόκειται για εξαιρετική κατασκευή αλλά σε λάθος σημείο.

Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Γυναίκα τραυματίστηκε από πτώση δέντρου!

Δείτε το βίντεο από το σημείο εδώ στο Athensmagazine.gr:

Εικόνα-σοκ από την Κινέτα! Πως κατέγραψε ο δορυφόρος το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης»; (Video)

Την Κινέτα φωτογράφισε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2, ο οποίος πέρασε τη Δευτέρα πάνω από την Ελλάδα μετά το πέρασμα του μετώπου της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», που προκάλεσε πλημμύρες στη Δυτική Αττική και στην Ανατολική Κορινθία.

Drone δείχνει το μέγεθος της καταστροφής στην Κινέτα! Ποτάμια λάσπης η περιοχή!

Η φωτογραφία αποκαλύπτει την αλλαγή του χρώματος της επιφάνειας της θάλασσας από τις απορροές των χειμάρρων στην περιοχή, ενώ διακρίνονται και οι καμένες εκτάσεις στην Κινέτα από τη μεγάλη πυρκαγιά Ιουλίου του 2018.

Όπως επισημαίνει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «για ακόμη μια φορά έπειτα από μεγάλες δασικές πυρκαγιές έχουμε σοβαρά προβλήματα καθιζήσεων και πλημμυρών, κάτι που δείχνει το μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο των πυρκαγιών».

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Πέθανε γυναίκα μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της!

Όπως φαίνεται και από φωτογραφίες από drone το πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» τα ξημερώματα της Δευτέρας από την Αττική ήταν «σαρωτικό».

Οι καταστροφές στην Κινέτα είναι πολύ μεγάλες με δρόμους να υποχωρούν και να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμάρρους με τα νερά να μπαίνουν μέσα σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Το βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής:

Αποκάλυψη του Ευθύμη Λέκκα: Για την καταστροφή στην Κινέτα φταίει...!

Στην Κινέττα κατευθύνεται ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας με τον Δρ. Μιχάλη Διακάκη και τη Ναυσικά - Ιωάννα Σπύρου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στην περιοχή που πλημμύρισε λόγω του κύματος κακοκαιρίας «Γηρυόνης».

Για το θέμα εξεδόθη και σχετική ανακοίνωση στην οποία μάλιστα γίνεται και μια πρώτη εκτίμηση των αιτίων που συνέβαλαν στην καταστροφικότητα του φαινομένου στην Κινέτα.

Συναγερμός στην Κινέτα: Αγνοείται 44χρονος!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «σκοπός της αυτοψίας από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η καταγραφή επιπτώσεων, η διερεύνηση των αιτιών των καταστροφικών γεγονότων και η σύνταξη προτάσεων προς την Πολιτεία για τη μείωση της διακινδύνευσης από παρόμοια μελλοντικά γεγονότα στην περιοχή».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Λέκκα:

«Βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων που συλλέγονται αυτή τη στιγμή από τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμη Λέκκα και την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που πραγματοποιούν αυτοψία στην περιοχή της Κινέτας, η οποία πλημμύρισε λόγω του κύματος κακοκαιρίας "Γηρυόνης", τα αίτια που συνέβαλαν στην καταστροφικότητα του φαινομένου εντοπίζονται:

  • στο ύψος βροχής και στη ραγδαιότητα του φαινομένου
  • στα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, την οριζόντια και κατακόρυφη διαμόρφωση της λεκάνης του ρέματος της Πίκας
  • στο μεγάλο όγκο στερεοπαροχής και κυρίως
  • στη μεταφορά κορμών καμένων δένδρων από την πυρκαγιά της 23 Ιουλίου 2018 που συνέβαλε καθοριστικά στη μεγιστοποίηση των ζημιών

Οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως σε έργα υποδομής (οδικό δίκτυο, δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης) και σε περίπου δέκα κατοικίες.

Κατόπιν αυτού, προκύπτουν νέα επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψην στο σχεδιασμό και την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων που δρομολογούνται άμεσα από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share