Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους!

Δείτε αναλυτικά!

27 Νοεμβρίου 2019 13:43
Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους!

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο πέλαγος από μαχητικά αεροσκάφη της γείτονας χώρας.

Συγκρούστηκαν μαχητικά αεροσκάφη!

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, δύο τουρκικά F-4, που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, πέταξαν πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους στα 10.000 πόδια, στις 10:34 το πρωί. Την ίδια ώρα δύο τουρκικά F- 16 που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξαν πάλι πάνω από τα δύο νησιά στα 16.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Υπέρπτηση μαχητικών F-16 πάνω από το Καστελόριζο!

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα στις 10:52 το πρωί, δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο στα 28.000 πόδια.

Καστελόριζο: Νέα προκλητική ενέργεια από τους Τούρκους

Να σημειωθεί πως χθες οκτώ αεροσκάφη F-16, δύο C-235 και δύο ελικόπτερα, προχώρησαν σε 34 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε 17 παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Σημειώθηκαν πέντε εικονικές αερομαχίες, ενώ τέσσερα μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Μικρούλα χορεύει ζεϊμπέκικο στο Καστελόριζο και δείχνει τι θα πει ελληνική ψυχή!

Τέσσερις εκ των παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Έτσι, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στις 15:05, στη Μεγίστη, στις 15:39 δύο τουρκικά F-16 έκαναν νέα υπέρπτηση πάνω από το νησί στα 29.000 πόδια. Στις 16:19 και στις 16:39 προχώρησαν σε ακόμη δύο υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Ρω στα 29.000 και 30.000 πόδια.

Νέες τουρκικές παραβιάσεις: Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους!

Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, στις 12:03 πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι - ανάμεσα στους Φούρνους Ικαρίας και το Αγαθονήσι - στα 22.400 πόδια, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ. Τέσσερα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τρία ελληνικά νησιά

Ένα λεπτό αργότερα 2 τουρκικά F-4 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης επίσης, πέταξαν πάνω από τις ίδιες νησίδες στα 10.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Αιγαίο: Νέες υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά!

Νέες προκλήσεις σήμερα από την τουρκική πλευρά έρχονται να καταρρίψουν το αφήγημα ότι η προκλητικότητα των γειτόνων σχετιζόταν με την προεκλογική περίοδο και γινόταν για εσωτερική κατανάλωση.

Μία ημέρα μετά τις κάλπες έχουμε νέες υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά σε Οινούσσες-Παναγιά. Συγκεκριμένα στις 12:37 το μεσημέρι της Τρίτης δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες.

Δύο λεπτά αργότερα, στις 12:39 τα δύο τουρκικά αεροσκάφη διαχωρίστηκαν και πέταξαν το ένα πάνω από τη νήσο Παναγιά και το άλλο πάνω από τις Οινούσσες.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share