Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εικόνες σοκ από την Λήμνο! Κεραυνός άνοιξε τρύπα σε σπίτι!

Ανεξίτηλα είναι τα σημάδια της κακοκαιρίας!

22 Νοεμβρίου 2019 11:50
Εικόνες σοκ από την Λήμνο! Κεραυνός άνοιξε τρύπα σε σπίτι!

Η Ελλάδα μετρά τις πληγές της μετά την επέλαση της κακοκαιρίας! Στην Λήμνο χαρακτηριστικά οι κεραυνοί κατάφεραν να ανοίξουν τρύπα στην οροφή ενός σπιτιού!

Τι αναφέρουν οι ένοικοι; "Τεράστια προσοχή! Ισχυρές καταιγίδες και..." Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για την κακοκαιρία! (Video)

Τον κεραυνό «τράβηξε» η κεραία, με το ηλεκτρικό φορτίο να μεταφέρεται στον ενισχυτή και στη συνέχεια στις εσωτερικές καλωδιώσεις, με αποτέλεσμα το σπίτι να γεμίσει καπνό.

Επιπλέον, ο κεραυνός άνοιξε μεγάλη τρύπα στην οροφή του σπιτιού. Η ένοικος, που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο, θορυβήθηκε αλλά είναι καλά στην υγεία της.

Απίστευτο: Κεραυνός χτύπησε και έριξε κάτω άντρα την ώρα που έβγαλε βόλτα τα σκυλιά του! (Βίντεο)

Στο σπίτι έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δυο οχήματα για να αντιμετωπίσει την εστία που δημιουργήθηκε.

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα! (Video)

Η κακοκαιρία που έπληξε εχθές την Ελλάδα άφησε πίσω της εικόνες καταστροφής! Χείμαρροι αλλά και λίμνες δημιουργήθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρες από τις ισχυρές καταιγίδες! Τουλάχιστον 1.200 κεραυνοί έπεσαν στην Αττική και στην Βοιωτία!

Βόρεια Ελλάδα και Στερεά αντιμετώπισαν τα περισσότερα προβλήματα, με την Λαμία και την Θάσο να πλήττονται από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Από την μανία της βροχής, δε γλίτωσε ούτε η Αττική.

Η κακοκαιρία είχε ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Πέμπτης και κράτησε σχεδόν όλη μέρα. Σπίτια και καταστήματα στη περιοχή Λιμεναρίων υπέστησαν καταστροφές, ενώ ρέματα ξεχείλισαν και η αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει τον δρόμο Καλυβίων – Λιμεναρίων.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Κυριακίδης, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, καθώς το πρωί αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία.

Προβλήματα υπήρξαν και στη Κομοτηνή, όπου ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στο όχημά του και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί. Σε άλλο περιστατικό, σχολικό λεωφορείο την ώρα που μετέφερε μαθητές σε χωριά μαθητές, κόλλησε στα νερά και χρειάστηκε η συνδρομή ενός τρακτέρ για να μπορέσει να ξεκινήσει και πάλι.

ΜΕΣΗ, ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΑ ΝΕΡΑ

⛈ Μαθητικό λεωφορείο κόλλησε στα νερα στη Μέση #video 🎦 Το βίντεο είναι του Nail Hayrullah από την ομάδα Καιρικά Νέα Θράκης

Posted by Χρόνος Εφημερίδα on Thursday, November 21, 2019

Από το κύμα της κακοκαιρίας δε γλίτωσε ούτε η Αττική. Από τις 5 το απόγευμα περίπου ξέσπασε δυνατή βροχή που κράτησε ώρες.

Τα προβλήματα στους δρόμους ήταν τεράστια, ενώ η νεροποντή διέκοψε ακόμη και αγώνα βόλεϊ του επαγγελματικού πρωταθλήματος μεταξύ Παναθηναϊκού και Φοίνικα Σύρου, καθώς έσταζε η οροφή. Πάρνηθα, Παλλήνη και Αγία Παρασκευή είχαν την μεγαλύτερη ποσότητα νερού στην διάρκεια της κακοκαιρίας.

Ο καιρός τρελάθηκε: «Πνίγηκαν» Πελοπόννησος και Δυτική Ελλάδα!

Η κακοκαιρία επιμένει, το έκτακτο δελτίο καιρού βρίσκεται σε πλήρη ισχύ, και οι περισσότερες περιοχές της χώρας δοκιμάζονται από ισχυρές καταιγίδες και ανέμους, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Η κακοκαιρία έχει πλήξει δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησο, με καταρρακτώδεις βροχές στα μεγαλύτερα τμήματα αυτών των περιοχών. Μεγάλα ύψη βροχής έχουν δεχτεί τα Φιλιατρά, η Κυπαρισσία, και το Κιλκίς, ενώ ισχυρές καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες και στο μεγελύτερο τμήμα του λεκανοπεδίου της Αττικής. Να σας υπενθυμίσουμε ότι η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για σήμερα και αύριο.

Οι προβλέψεις για την Αθήνα προειδοποιούν για νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων κατά περιόδους και ιδιαίτερα κατά τις μεσημεριανές ώρες. Περισσότερα φαινόμενα εκτιμάται ότι θα δεχθούν τα δυτικά τμήματα του νομού. Σχετικά αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσει σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 15 έως 21 βαθμούς.

Δείτε στον χάρτη την προοπτική του καιρού για τις επόμενες ώρες - Έρχονται βροχές στην Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Διακόπηκε η κυκλοφορία σε τμήμα επαρχιακής οδού λόγω έντονης βροχόπτωσης

Διακοπή της κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ από το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Πολυκάστρου - Ευζώνων, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων (πλημμύρα λόγω έντονης βροχόπτωσης).

H απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι την αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Συγκεκριμένα, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των κατηγοριών οχημάτων, τα οποία κινούνται στην επαρχιακή από το 38ο έως το 42ο χλμ.. Τα οχήματα θα κινούνται από παρακείμενες οδούς.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Κόκκινος χείμαρρος «έπνιξε» τον κάμπο της Μεσσηνίας

Από το πρωί της Τετάρτης, έχουν παρουσιαστεί έντονα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, με πλημμυρισμένους δρόμους και χωράφια.

Μάλιστα, στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, ανταποκρίθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το οποίο ενεργοποίησε το μηχανισμό του Σχεδίου «Ξενοκράτης», προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή και η περιουσία των πολιτών, σε συνεργασία πάντα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία. Κυρίως επλήγησαν οι τοπικές κοινότητες Σιάμου και Κατσαρού πλησίον του σημείου του νέου αυτοκινητοδρόμου.

Πλημμύρα Μεσσηνία 20/11/2019

Χαρακτηριστική της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, είναι η εικόνα στον κάμπο της Μεσσηνίας, ο οποίος «πνίγηκε» από κόκκινο χείμαρρο και την οποία κατέγραψε το εναέριο βίντεο της UP Stories...

Κόκκινος χείμαρρος "έπνιξε" τον κάμπο της Μεσσηνίας. Η καταστροφή UP'ο ψηλά

Πάνω από 40 κλήσεις για άντληση υδάτων σε υπόγεια στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά 44 κλήσεις για άντληση υδάτων σε υπόγεια στις περιοχές της Χαλκηδόνας και των Κουφαλίων έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έπειτα από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα και είχε ως αποτέλεσμα υπόγεια ή άλλα οικήματα να πλημμυρίσουν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έξι συνεργεία αποτελούμενα από 12 άτομα επιχειρούν στις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα.

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στο ύψος της Παλαιάς Πέλλας που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης φερτών υλικών. Στο νομό Κιλκίς, σε ισχύ παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μεταξύ των οικισμών Άσπρος και Αξιοχώρι και η μετακίνηση των οδηγών γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Εξάλλου, αποκαταστάθηκε νωρίς το απόγευμα, η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο που συνδέει τη Χαλκηδόνα με τα Κουφάλια, η οποία είχε διακοπεί εξαιτίας συγκέντρωσης μεγάλου όγκου νερού στο οδόστρωμα.

Προβλήματα στη Ζάκυνθο

Πλημμύρες, πτώση δέντρων, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καταστροφές σε στέγες και φθορές στο οδικό δίκτυο προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τις πρωινές ώρες σήμερα τη Ζάκυνθο.

Τα προβλήματα καταγράφουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του νομού.

Πλημμύρισαν πάλι τα Καμίνια - Σοβαρές καταγγελίες των κατοίκων

Οι ζημιές καταγράφονται στα χωριά Καμίνια, Κερί, Μαριές, Κοιλιωμένο, Παντοκράτορα, Σκοινάρι, Βολίμες, Άγιο Λέοντα, Αμπελόκηπους, Βασιλικό.

Τμήμα της επαρχιακής οδού στον Βασιλικό έχει κλείσει για να πραγματοποιηθούν εργασίες απομάκρυνσης βράχων που έκλεισαν τον δρόμο από κατολίσθηση, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί και στο Κερί. Στις δύο παραπάνω περιοχές βρίσκονται από νωρίς συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη κληθεί να συνδράμει στην απομάκρυνση υδάτων σε σπίτι στο Κερί, σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στη Λούμπα και σε κτήριο στους Αμπελόκηπους ενώ το κλιμάκιο της υπηρεσίας στην περιοχή των Ελατίων χρειάστηκε να παρέμβει για την κοπή κλαδιών στις Βολίμες.

Κέρκυρα: Σοβαρά τα προβλήματα στις περιοχές Πετάλεια – Λαύκι

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στο Βόρεια συγκρότημα. Χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τις περιοχές Πετάλεια και Λαύκι όπου οι ισχυροί άνεμοι έριξαν ελαιόδεντρα και πήραν σκεπές από στάνες που υπάρχουν εκεί.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, καθώς αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share