Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καταστροφικές πλημμύρες "έπνιξαν" τον κάμπο της Μεσσηνίας! (Video)

Οι εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής!

20 Νοεμβρίου 2019 16:35
Καταστροφικές πλημμύρες

Δυστυχώς η κακοκαιρία άφησε το σημάδι της και στην Μεσσηνία! Καταστροφικές ήταν οι πλημμύρες στον κάμπο του νομού! Οι βροχοπτώσεις που πλήττον την Μεσσηνία από το βράδυ της Κυριακής είχαν ως συνέπεια να πλημμυρίσει όλος ο κάμπος! Σάκης Αρναούτογλου: Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα! Νέα επιδείνωση του καιρού! (Video)

Από το πρωί της Τετάρτης, έχουν παρουσιαστεί έντονα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, με πλημμυρισμένους δρόμους και χωράφια.

Μάλιστα, στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, ανταποκρίθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, το οποίο ενεργοποίησε το μηχανισμό του Σχεδίου «Ξενοκράτης», προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή και η περιουσία των πολιτών, σε συνεργασία πάντα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία. Κυρίως επλήγησαν οι τοπικές κοινότητες Σιάμου και Κατσαρού πλησίον του σημείου του νέου αυτοκινητοδρόμου.

Εντυπωσιακές είναι οι καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού στα Αρφαρά όπου σε διάστημα 3 ωρών (06:50 – 09:50) έπεσαν 104 χιλιοστά βροχής.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, είναι η εικόνα στον κάμπο της Μεσσηνίας, ο οποίος «πνίγηκε» από κόκκινο χείμαρρο και την οποία κατέγραψε το εναέριο βίντεο της UP Stories...

Σε συναγερμό έχει τεθεί ο Δήμος Καλαμάτας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από το πρωί την περιοχή. Τα 200 χιλιοστά ραγδαιότητα της βροχής μέσα σε μία ώρα, είναι ενδεικτικά της έντασης του φαινομένου. Χείμαρροι και ρέματα φούσκωσαν και μάλιστα κάποια σε οριακό σημείο να υπερχειλίσουν και να προκαλέσουν πλημμύρες.

"Πνίγηκε" η Χαλκιδική! Οι εικόνες από την κακοκαιρία σοκάρουν! (Video)

Η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα μας κατάφερε να "πνίξει" την Χαλκιδική! Οι δρόμοι όπως θα δείτε μετατράπηκαν σε ποτάμια! Οι εικόνες προκαλούν σοκ!

Δύο γυναίκες εγκλωβίστηκαν μέσα στο όχημά τους σε γέφυρα στην επαρχιακή οδό από Τρίγλια για Νέα Πλάγια. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα η Πυροσβεστική δέχθηκε 20 κλήσεις και προχώρησε σε οκτώ απαντλήσεις από οικίες σε Ν. Τρίγλια, Φλογητά και Νέα Πλάγια.

Δύο δρόμοι έκλεισαν λόγω συσσώρευσης υδάτων και συγκεκριμένα από Σίλατα προς Βεργιά και ο επαρχιακός δρόμος Καλλικράτεια – Σωζόπολη.

Από νωρίς το πρωί μηχανήματα του δήμου ξεκίνησαν να καθαρίζουν τους δρόμους από λάσπες και φερτά υλικά, είπε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς. Σύμφωνα με τον ίδιο, από την έντονη βροχόπτωση δεν προκλήθηκαν σημαντικά προβλήματα όπως φέτος το καλοκαίρι.

Ζάκυνθος: Το στίγμα της άφησε η κακοκαιρία! Πολλαπλές οι καταστροφές!

Η κακοκαιρία που έπληξε για άλλη μια φορά το νησί της Ζακύνθου, άφησε το στίγμα της. Οι πλημμύρες, η πτώση δέντρων, οι καταστροφές σε στέγες και οι φθορές στο οδικό δίκτυο είναι μερικές από τις "πληγές" που άνοιξαν στο νησί!

Δείτε επίσης: Έρχεται νέα κακοκαιρία! Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» βροχές και καταιγίδες;

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του νομού κατέγραψαν τις ζημιές, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλήρης εικόνα τους. Η Μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει έντονα φαινόμενα στην εν λόγω περιοχή.

Οι ζημιές από την κακοκαιρία καταγράφονται στα χωριά Κερί, Μαριές, Κοιλιωμένο, Παντοκράτορα, Σκοινάρι, Βολίμες, 'Αγιο Λέοντα, Αμπελόκηπους, Βασιλικό.

Τμήμα της επαρχιακής οδού στον Βασιλικό έχει κλείσει για να πραγματοποιηθούν εργασίες απομάκρυνσης βράχων που έκλεισαν τον δρόμο από κατολίσθηση, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί και στο Κερί.
Στις δύο παραπάνω περιοχές βρίσκονται από νωρίς συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη κληθεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση υδάτων σε σπίτι στο Κερί, σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στη Λούμπα και σε κτίριο στους Αμπελόκηπους, ενώ το κλιμάκιο της υπηρεσίας στην περιοχή των Ελατίων χρειάστηκε να παρέμβει για την κοπή κλαδιών στις Βολίμες.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share