Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καλάβρυτα: Οι πρόσφυγες αποφάσισαν ότι είναι καλύτερα στην Μόρια από την Μονή Πορετσού! (Video)

Για ποιον λόγο αποφάσισαν κάτι τέτοιο;

15 Νοεμβρίου 2019 14:16
Καλάβρυτα: Οι πρόσφυγες αποφάσισαν ότι είναι καλύτερα στην Μόρια από την Μονή Πορετσού! (Video)

Στα Καλάβρυτα οι πρόσφυγες αποφάσισαν ότι η Μόρια είναι καλύτερη επιλογή από την Μονή Πορετσού στα Καλάβρυτα! Πήγα, είδαν πως είναι και έφυγαν μετά!

Στην αποχώρηση των προσφύγων και μεταναστών που χθες έφτασαν στην Ιερά Μονή Πορετσού προκειμένου να φιλοξενηθούν, αναφέρθηκε ο πρώην δήμαρχος Αροανίας, Ιωάννης Φιλιππόπουλος μιλώντας στην Ώρα Ελλάδος 7:00. Όπως χαρακτηριστικά είπε, έφτασαν 61 άτομα, μπήκαν στη Μονή με τις αποσκευές τους, αλλά σχεδόν αμέσως βγήκαν ξανά λέγοντας πως δεν είναι καλά και πως είναι καλύτερα στη Μόρια, μπήκαν ξανά στο λεωφορείο και αποχώρησαν. Τι δηλώνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις δομές προσφύγων στις Σέρρες!

Σύμφωνα με τον ίδιο στον χώρο παρέμειναν μόνο 3 γυναίκες και 3 παιδιά. Όπως είπε ο πρώην δήμαρχος, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ τόνισε πως η Μονή είχε πρόσφατα ανακαινιστεί και είναι σε καλή κατάσταση, με μοναδικό μειονέκτημα το γεγονός πως είναι λίγο απομακρυσμένη.

Δείτε εδώ περισσότερα:

Βέροια: Πριόνισαν κολώνες της ΔΕΗ για να κόψουν το ρεύμα στους πρόσφυγες! (Video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση για τους άγνωστους που επιχείρησαν να κόψουν το ρεύμα στους πρόσφυγες στην Βέροια! Το αποτέλεσμα της πράξης ήταν να πριονίσουν τις κολώνες της ΔΕΗ για να πετύχουν τον σκοπό τους!

Όπως διαπίστωσαν διερχόμενοι μια κολώνα του δικτύου της ΔΕΗ ήταν πριονισμένη και κομμένη με τα καλώδια επάνω στο δρόμο. Λίγα μέτρα πιο μακριά βρέθηκαν άλλες δυο κολώνες της ΔΕΗ πριονισμένες, αλλά οι δράστες δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν το έργο τους και να τις ρίξουν.

Απίστευτο: Έκρυβε 12 κιλά χασίς από τη φυτεία του στο ψυγείο!

Στο σημείο έσπευσαν συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ όπως και αστυνομία για τη διαπίστωση του γεγονότος και την επιβολή τυχόν περιοριστικών μέτρων!

Δείτε το βίντεο εδώ στο Athensmagazine.gr:

347 ακόμη μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά!

347 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται ήδη στο λιμάνι του Πειραιά προερχόμενοι από Χίο και Μυτιλήνη, άμεσα θα μεταφερθούν με λεωφορεία στις αρμόδιες δομές φιλοξενίας.

Πάνω από 200 μετανάστες φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από Χίο, Λέρο και Λέσβο!

Στις 11:10 αναμένεται να φτάσει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star Patmos», μεταφέροντας συνολικά 38 ακόμη μετανάστες και πρόσφυγες από Κω και Λέρο.

Μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές τον Οκτώβριο

Την ίδια ώρα που συνεχίζεται η αποσυμφόρηση των νησιών, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Frontex παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία για τις μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά. Σύμφωνα μ' αυτά οι ροές τον Οκτώβριο του 2019 μειώθηκαν κατά 18%. Με βάση τα ίδια στοιχεία, η εν λόγω μείωση ήταν και ο βασικός λόγος που μειώθηκαν συνολικά οι παράνομες διελεύσεις στα ευρωπαϊκά σύνορα κατά 17% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας τις 16.800 αφίξεις.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share