Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η "Βικτώρια" ξέσπασε και έντυσε στα λευκά τους Οθωνούς της Κέρκυρας!

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το νησί του Ιονίου!

13 Νοεμβρίου 2019 14:55
Η

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει το νησί του Ιουνίου και ιδιαίτερα την περιοχή των Οθώνων στην Κέρκυρα! Η "Βικτώρια" έντυσε στα λευκά την συγκεκριμένη περιοχή!

Οι φωτογραφίες δείχνουν την περιοχή σαν να έχει χιονίσει! Καθώς «έσκασαν» στην ακτή οι αφροί κάλυψαν για λίγο την παραλία δημιουργώντας την αίσθηση του χιονισμένου τοπίου. Μάλιστα, αρκετοί έσπευσαν να αναρωτηθούν αν πρόκειται για το λεγόμενο "capuccino coast".

Κέρκυρα: Υπεράνθρωπες προσπάθειες απεγκλωβισμού ενός άνδρα από χαράδρα!

Όμως, η εντυπωσιακή εικόνα οφείλεται αποκλειστικά στον μεγάλο κυματισμό και οι αφροί διαλύθηκαν σχεδόν αμέσως.

Βικτώρια: Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία! Κατέρρευσαν τοίχοι, εγκλωβισμένοι κάτοικοι! (photos+video)

Η Βικτώρια ήρθε και αφήνει πίσω της συντρίμμια! Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία στην χώρα, αφού δρόμοι έχουν αποκοπεί και τοίχοι έχουν καταρρεύσει με αποτέλεσμα κόσμος να είναι εγκλωβισμένος στα σπίτια του!

Στην Κεφαλονιά, η δύσκολη μέρα που ξημέρωσε για τους κατοίκους στο Νυφί, έδειξε τα προβλήματα.

Όπως βλέπετε και στις εικόνες, τα φερτά υλικά και οι πέτρες μπήκαν μέσα στο χωριό, έκλεισαν τους δρόμους και προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.

Είναι χαρακτηριστικό, πως σε πολλά σπίτια όπως αυτά που βλέπουμε παρακάτω, οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν ούτε στα μπαλκόνια. Όλοι καλούνται να αντιμετωπίσουν την ίδια κατάσταση, περίπου ένα μήνα μετά την τελευταία πλημμύρα στις 5 Οκτωβρίου.

Απελπιστική η κατάσταση και στην Αγία Ευφημία. είναι η τρίτη φορά που επαλαμβάνεται το συμβάν σε διάστημα ενός μήνα με τους κατοίκους να είναι εξαγριωμένοι με την κατάσταση, απαιτώντας άμεσα τουλάχιστον προσωρινή λύση να ανακόψει το πρόβλημα.

Πλημμύρες και προβλήματα στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αφού από το μεσημέρι της Τρίτης άνοιξαν οι ουρανοί και άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς! Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί, ενώ κορμοί δέντρων έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Η «Βικτώρια» προκάλεσε και σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, σήμερα Τετάρτη (12.11.2019) αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του νησιού. Την απόφαση πήραν οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share