Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανείπωτη θλίψη: Πέθανε η 16χρονη Βενετία - Άννα!

Θρήνος!

4 Νοεμβρίου 2019 14:08
Ανείπωτη θλίψη: Πέθανε η 16χρονη Βενετία - Άννα!

Στην αγκαλιά των Αγγέλων βρίσκεται πλέον ένα 16χρονο κορίτσι, η Βενετία-Άννα Γιαννέρια, η οποία αν και το πάλεψε με θάρρος, σθένος και αισιοδοξία την σπάνια ασθένεια της, δεν κατόρθωσε να βγει νικήτρια.

Το γεγονός που βύθισε στο πένθος την Νέα Αρτάκη Ευβοίας σκόρπισε βαθιά θλίψη και στην πατραϊκή κοινωνία καθώς το άτυχο κορίτσι είχε στενούς συγγενικούς δεσμούς με την περιοχή της.

Η μητέρα της, Άννα Μαρία Πάτσιου, έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια στην Πάτρα και διατηρεί στενούς οικογενειακούς δεσμούς, καθώς εδώ ζουν η μητέρα της Μαρία και γιαγιά της Βενετίας, η αδελφή της Αγγελική, ο αδελφός της Δημήτρης, τα ανήψια της καθώς και στενοί συγγενείς και οικονεγενειακοί φίλοι. Η Άννα Μαρία είναι κόρη του αείμνηστου προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Πάτρας Γιώργου Πάτσιου και έφυγε από την Πάτρα για την Νέα Αρτάκη Ευβοίας όταν γνώρισε τον σύζυγό της Νότη Γιαννέρια, μαθηματικό. Εκεί, δημιούργησαν την οικογένειά τους, απέκτησαν δύο κόρες την Βενετία-Άννα και την Μαρία - Μιχαέλα και έχτισαν τα θεμέλια της ευτυχίας τους.

Τραγωδία στη Χίο: Φορτηγάκι παρέσυρε και σκότωσε 2χρονο κοριτσάκι!

Δυστυχώς, έμελλε να βιώσουν την πιο σκληρή δοκιμασία, της ξαφνικής ασθένειας της μεγαλύτερης κόρης τους. Ήταν άοκνες προσπάθειες των γιατρών στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Ελπίδα» για να αντιμετωπίσουν την σπάνια πάθηση (Απλαστική Αναιμία) που προσέβαλε την Βενετία.

Υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών στις 21 Μαίου και σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν μία από τις πιο επιτυχής ποτέ. Γύρισε σπίτι της στις 29 μέρες.

Αλλά δυστυχώς, που να φανταστεί ότι ο πονοκέφαλος που ένιωθε μόλις έξι μέρες μετά ήταν τα πρώτα σημάδια του Σύνδρομου του Ξενιστή, όταν το DNA του μοσχεύματος κάνει επίθεση στο άτομο που δέχεται το μόσχευμα. Οι συνήεθεις θεραπείες με κορτικοστεροιδή δεν την έπιαναν...και οι γιατροί έδωσαν την μάχη της ζωής τους να την σώσουν.

Μέχρι και λεμφοκύτταρα από την αδερφή της Μαρία. Έδωσε μάχη 106 ημερών νοσηλείας στο «Ελπίδα» και μετά από έναν τιτάνιο αγώνα, στις 10 Οκτωβρίου 2019, η καρδιά της Βενετίας κουράστηκε και σταμάτησε να χτυπά, αναζητώντας την αιώνια γαλήνη…Το κενό της απουσίας μεγάλο για τους γονείς της, τους στενούς συγγενείς, τους φίλους, τους συμμαθητές και τους καθηγητές της αλλά έντονη και η θλίψη στην κοινωνία.

Πώς να αντέξει ο νους και η καρδιά στο «φευγιού» ενός τόσο τρυφερού πλάσματος, πάνω στο άνθος της νιότης του; Η Βενετία ήταν ένα παιδί που είχε όνειρα για τη ζωή της, που όμως «κόπηκαν» πολύ νωρίς.

Άριστη μαθήτρια, ενώ κατάφερε και θα ήταν η σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ευαίσθητη ψυχή, που όμως δεν λύγιζε ούτε στα δύσκολα. Είναι χαρακτηριστικό, πως κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο Νοσοκομείο «Ελπίδα» και παρά την εξαντλητική θεραπεία που έκανε, αυτή έβγαινε στους διαδρόμους και χόρευε… Αυτή ήταν που έδινε περισσότερο κουράγιο στους δικούς της ανθρώπους που προσεύχονταν να βρεθεί τρόπος να νικηθεί η ασθένειά της.

Τώρα, πλέον, κοιτούν τον ουρανό και αντλούν από εκεί δύναμη, γιατί ξέρουν ότι η λατρεμένη τους Βενετία έχει μετατραπεί σε άγγελος και από ψηλά τους δίνει δύναμη.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ.

Η οικογένεια της 16χρονης Βενετίας αισθάνεται την ανάγκη μέσω της «Γ» να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους όσοι βρίσκονται δίπλα τους μετά την απώλεια της λατρεμένης κόρης τους.

«Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στο βαρύτατο πένθος μας για την απώλεια της αξιολάτρευτης κόρης μας. Ήταν πολλοί αυτοί που έσπευσαν από την Πάτρα με περίσσια αγάπη να μας εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους και να προσευχηθούν μαζί μας για την Βενετία μας. Εκφράζουμε δημόσια ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους όσοι ήταν δίπλα μας σ’ όλη αυτήν την μάχη που δίναμε στο πλευρό του παιδιού μας», αναφέρουν στο μήνυμά τους.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share