Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κρήτη: Το μισό Οροπέδιο Λασιθίου βυθίστηκε στο σκοτάδι εξαιτίας των κεραυνών!

Η κακοκαιρία πλήττει την χώρα μας!

31 Οκτωβρίου 2019 23:44
Κρήτη: Το μισό Οροπέδιο Λασιθίου βυθίστηκε στο σκοτάδι εξαιτίας των κεραυνών!

Το μισό Οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη βυθίστηκε στο σκοτάδι εξαιτίας των κεραυνών! Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί τα μισά χωριά του Οροπεδίου, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης. Πρόκειται για τα χωριά Κάτω Μετόχι, 'Αγιος Χαράλαμπος, Πλάτη, Ψυχρό, Μαγουλάς, Καμινάκι, Αβρακόντε και 'Αγιος Γεώργιος. Η κακοκαιρία πλήττει την χώρα μας από το πρωί!

«Ήδη έχουμε ενημερώσει την ΔΕΗ και αναμένεται συνεργείο για να εντοπίσει πού ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η ενημέρωση που έχουμε, είναι ότι κάποια βλάβη προκάλεσαν οι κεραυνοί, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα τα μισά χωριά του δήμου να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Ελπίζω ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί τις επόμενες ώρες» δήλωσε ο κ. Στεφανάκης. Χάος στο μετρό Χαλανδρίου! Καθυστερήσεις και ταλαιπωρία εξαιτίας της κακοκαιρίας!

Αργά το απόγευμα σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό Ρεθύμνου - Χανίων στο ύψος του Καβρού μετά τη σύγκρουση οχημάτων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Επιπλέον, μαρτυρίες αναφέρουν πως έχει γίνει και κατολίσθηση, στο ύψος του Φόδελε. Να σημειωθεί ότι σε περιοχές του Ρεθύμνου αλλά και του Ηρακλείου έριξε και χαλάζι.

Η νύχτα ... μέρα έγινε στον κρητικό ουρανό από τις αστραπές που έπεσαν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Κρήτη: Καταλοσθίσεις και τροχαία ατυχήματα από την κακοκαιρία!

Καταλοσθίσεις και τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν από την κακοκαιρία στην Κρήτη!

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από το απόγευμα πολλές περιοχές της Κρήτης, με συνέπεια να καταγράφονται και τα πρώτα προβλήματα.

Λίγο πριν τις 7, σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Ρεθύμνου - Χανίων στο ύψος του Καβρού μετά τη σύγκρουση οχημάτων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε ένα ακόμη τροχαίο στις Βρύσσες Αποκορώνου. Μέχρι στιγμής, πάντως, από το ΕΚΑΒ δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Επιπλέον, μαρτυρίες αναφέρουν πως έχει γίνει και κατολίσθηση, στο ύψος του Φόδελε. Να σημειωθεί ότι σε περιοχές του Ρεθύμνου αλλά και του Ηρακλείου έριξε και χαλάζι

Η νύχτα ... μέρα έγινε στον κρητικό ουρανό από τις αστραπές που έπεσαν εξαιτίας της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Wall cloud: Το σύννεφο που "σκέπασε" στο σκοτάδι την Αττική!

Σκοτάδι σκέπασε τον Αττικό ουρανό αφού η κακοκαιρία πλήττει την χώρα από τις πρωινές ώρες! Τι είναι όμως το Wall cloud που επηρέασε αισθητά την Αττική;

Σφοδρές βροχοπτώσεις κατά κύματα αναμένονται τις επόμενες ώρες, αλλά και στη διάρκεια της νύχτας στην Αττική. Ωστόσο, οι καταιγίδες που χτύπησαν ήδη από το νωρίς το μεσημέρι το λεκανοπέδιο προκάλεσαν τεράστια προβλήματα κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων, διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ η Πυροσβεστική έχει κληθεί να επέμβει σε τουλάχιστον είκοσι περιπτώσεις για απάντληση συσσωρευμένων υδάτων σε σπίτια και δρόμους. Διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω κακοκαιρίας!

Ωστόσο, οι περισσότεροι κάτοικοι αντιλήφθηκαν το εντυπωσιακό φαινόμενο που ονομάζεται wall cloud- σύννεφο τοίχος, που σκέπασε την ώρα της σφοδρής καταιγίδας τον ουρανό της Αττικής. Οπως εξηγεί στο protothema.gr ο μετερωρολόγος - συνεργάτης του Αστεροσκοπείου της Αθήνας Στρατής Βουγιούκας, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μεν, συχνό δε, φανόμενο, κατά το οποίο το σύννεφο στη βάση της καταιγίδας κατεβαίνει χαμηλά. Oπως διευκρινίζει είναι διαφορετικό από το φαινόμενο shelf cloud που είχε καταγραφεί πρόσφατα στην Αττική. Στο wall cloud που καταγράφηκε σήμερα παρατηρείται και περιστροφική κίνηση εντός του νέφους.

Οπως είπε ο κ.Βουγιούκας περίπου από τις 11 το πρωί έως και λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα είχαν καταγραφεί περίπου 1.350 κεραυνοί στην Αττική, την Αργολίδα και την Αίγινα στον Σαρωνικό.

«Κόλαση» στους δρόμους από την κακοκαιρία: Πολλά φανάρια εκτός λειτουργίας! (photo)

Η κακοκαιρία δεν άργησε να προκαλέσει «κόλαση» στους δρόμους της Αθήνας. Μπλακ άουτ στην Αθήνα!

Οι πιο κεντρικοί οδικοί άξονες της πόλης βρίσκονται στο «κόκκινο», με τους οδηγούς να ταλαιπωρούνται στο τιμόνι.

Σε πολλές περιοχές της Αθήνας αυτή την ώρα, 14:40, έχουν ξεσπάσει καταιγίδες, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους. Τα Μερομήνια μίλησαν: Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά με χιόνια στην Αθήνα;

Πολλοί φωτεινοί σηματοδότες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται χαοτική.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, μεγάλο μποτιλιάρισμα καταγράφεται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα ανόδου, το κέντρο της πόλης παραμένει κλειστό, ενώ προβλήματα σημειώνονται και στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Κατεχάκη.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share