Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σεισμός 4,1 ρίχτερ έγινε στην Κρήτη!

Ταρακουνήθηκαν οι κάτοικοι στο νησί!

30 Οκτωβρίου 2019 14:25
Σεισμός 4,1 ρίχτερ έγινε στην Κρήτη!

Στην Κρήτη έγινε σεισμός της κλίμακας 4,1 ρίχτερ! Σοκάρει η εξομολόγηση του κοριτσιού που θάφτηκε στα ερείπια του σπιτιού της στον σεισμό του 1999: «Ξαφνικά μαύρισαν όλα!»

Αναστάτωση, ευτυχώς χωρίς προβλήματα, προκάλεσε κυρίως στην ανατολική Κρήτη, ο σεισμός που εκδηλώθηκε χθες στις 15.01 το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή, βόρεια του Ηρακλείου.

Ο σεισμός εντάσεως 4,1 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε επίκεντρο 38 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου και το εστιακό του βάθος ήταν στα 60,3 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Κεφαλονιά! (photo)

Σεισμός μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:03 μετά τα μεσάνυχτα, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κεφαλονιάς.

Δείτε επίσης: Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στην Ιταλία! (photo)

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Φισκάρδου και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο νησί του Ιονίου, δεν προκάλεσε, ωστόσο, προβλήματα.

Σεισμός στην Κρήτη!

Σεισμός έγινε αισθητός πριν από λίγο στο Ηράκλειο. Η πρώτη καταγραφή του Ευρωμεσογειακού σεισμολογικού Ινστιτούτου δίνει το μέγεθος του στα 4, 4 ρίχτερ.

Δείτε επίσης: Φιλιππίνες: Έξι νεκροί από σεισμό!

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 38 χιλιόμετρα βόρεια-βορειανατολικά του Ηρακλείου.

Σεισμός στο Άγιον Όρος!

Σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε το πρωί στις 07:12, σε υποθαλάσσια περιοχή, κοντά στις ακτές του Αγίου Όρους. Φόβοι για σεισμό «τέρας»! Τι συνέβη για πρώτη φορά μετά από 500 χρόνια;

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 2 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 8 χλμ. νοτιοανατολικά από την Ουρανούπολη.

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,2 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο 39 χλμ. βορειοδυτικά του Άθου.

Σεισμός στην Κρήτη!

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κρήτη. Να υπενθυμίσουμε, ότι σεισμός είχε σημειωθεί πριν από λίγο και στη Ζάκυνθο!

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού υπολογίζεται στα 3,4 Ρίχτερ και το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 2 χιλιόμετρα από το Λιμένα Χερσονήσου.

Στην πρώτη του εκτίμηση το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είχε καταγράφει τον σεισμό στα 3,9 Ρίχτερ.

Σεισμός στην Κεφαλονιά!

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κεφαλονιά και, σύμφωνα με τον Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε μέγεθος 3,5 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά του Αργοστολίου. Τραγικό: Καταστροφές σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία!

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Σεισμός στο Αγρίνιο!

Σεισμός μεγέθους 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην Αμφιλοχία, 6 χιλιόμετρα από το πεδινό χωριό Στάνος. Τι είπε ο Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στη Ρόδο: «Πιθανώς...» (Video)

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός στη Μυτιλήνη!

Συναγερμός: Σεισμός «χτύπησε» την Κρήτη!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share