Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αίγιο: Ελεύθερος ο 28χρονος που παρέσυρε γιαγιά και εγγόνι!

Τραγικό!

22 Οκτωβρίου 2019 16:17
Αίγιο: Ελεύθερος ο 28χρονος που παρέσυρε γιαγιά και εγγόνι!

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθη πριν από λιγο ο 28χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος στα τέλη Αυγούστου παρέσυρε και σκότωσε μία 68χρονη γιαγιά και το 15 μηνών εγγόνι της στις Καμάρες Αιγίου!

Δείτε επίσης: Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Αίγιο: Με 102χλμ/ώρα έτρεχε ο 28χρονος που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι! (Video)

Ο νεαρός μετά την απολογία του στο Ναυτοδικείο Πειραία, αφέθη ελευθερος με περιοριστικούς όρους και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.

«Μαζί με την κυρία Ανακριτή και την κυρία Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά διαπιστώσαμε νομοθετικό κενό γιατί στο νέο άρθρο του Ποινικού Κώδικα 290 που επιγράφεται επικίνδυνη οδήγηση και είναι κακούργημα, το ποιο τιμωρείται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών δεν προβλέπεται η περίπτωση για την οποία κατηγορήθηκε ο νεαρός σημαιοφόρος. Μάλιστα χρησιμοποιήσαμε ως επιχείρημα το ότι έχει αναρτηθεί και βρίσκεται υπό διαβούλευση του υπουργείου Δικαιοσυνης, τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου που να περιλαμβάνει και τα πραγματικά περιστατικά του συγκεκριμένου εγκλήματος για το οποίο κατηγορήθηκε αποδεικνύοντας έτσι το επιχείρημα μας», τονίζει ο δικηγόρος του 28χρονου σημαιοφόρου, Αλέξης Κούγιας.

Τραγωδία στο Αίγιο: Συγκλονίζει ο παππούς του άτυχου παιδιού! «Δώσε μου κάτι να πάω κοντά του!»

Ο παππούς του άτυχου παιδιού που έχασε τόσο πρόωρα τη ζωή του, όταν οδηγός το παρέσυρε μαζί με τη γιαγιά του στο Αίγιο, «σπάει» τη σιωπή του και περιγράφει το δράμα που ζει η οικογένεια, λίγο καιρό μετά την τραγωδία.

«Καμία ικανοποίηση ακόμα» λέει και χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο-κόλαφος εις βάρος του 28χρονου ως «δικαίωση», μιλώντας στον Alpha. Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Αίγιο: Με 102χλμ/ώρα έτρεχε ο 28χρονος που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι! (Video)

Για τη μητέρα του αδικοχαμένου Γιαννάκη, το πλήγμα είναι αβάστακτο. «Πηγαίνει στον γιατρό και λέει… “με περιμένει το παιδί μου, δώσε μου κάτι να πάω κοντά του”. Να τη βοηθήσουν να φύγει, να πάει κοντά στο παιδί της. 12 μηνών παιδάκι, 20 μέρες πριν το είχαμε βαφτίσει» περιγράφει ο παππούς και ξεσπά σε λυγμούς. Nέα στοιχεία για την τραγωδία με τη γιαγιά και το εγγονάκι της! (Video)

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 28χρονος αντιμετωπίζει τέσσερα αδικήματα, εκ των οποίων το ένα κακουργηματικού χαρακτήρα.

«Η οικογένεια είναι σε πολύ δυσχερή κατάσταση. Παρακολουθούνται και υποστηρίζονται ψυχιατρικά και ο πατέρας και η μητέρα. Στην οικογένεια και στους οικείους της δεν έχει ζητήσει κανείς συγγνώμη, ούτε η οικογένειά του και αυτό είναι ένα πραγματικά παράπονο» λέει ο δικηγόρος της άτυχης οικογένειας, Κωνσταντίνος Κρεμμύδας.

Τροχαίο στο Αίγιο: Ο 28χρονος κατηγορείται για τρία βαριά κακουργήματα!

Ο 28χρονος που προκάλεσε το τροχαίο στο Αίγιο κατηγορείται για τρία βαριά κακουργήματα! «Με επικίνδυνους ελιγμούς, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, εισερχόμενος σε αριστερή στροφή με μεγάλη ταχύτητα, εξετράπη της πορείας, προς το αντίθετο ρεύμα, οδηγώντας ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος, προσκρούοντας σε αυτό και βρέθηκε πάνω σε πεζούς» αναφέρει το κατηγορητήριο, σε ό,τι αφορά στις συνθήκες του συμβάντος.

Βαρύτατο είναι το κατηγορητήριο κατά του 28χρονου σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού ο οποίος στις 25 Αυγούστου παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα μια 67χρονη γυναίκα και το μόλις ενός έτους εγγόνη της στις Καμάρες Αιγίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησο» το κατηγορητήριο της αντιεισαγγελέως του Ναυτοδικείου αφορά σε τρία βαριά κακουργήματα για τον 28χρονο για το τροχαίο δυστύχημα.

Ειδικότερα:
- Ανθρωποκτονία, από αμέλεια, κατά συρροή
- Επικίνδυνη οδήγηση, υπό την επήρεια αλκοόλ
- Αδικαιολόγητη και ανεύθυνη εγκατάλειψη των βαριά τραυματισμένων θυμάτων.

«Από απερισκεψία, δεν είχε όπως όφειλε, διαρκώς στραμμένη την προσοχή του, ως προς την πορεία του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε. Ο κατηγορούμενος δεν προέβλεψε, εξαιτίας της αμελούς (σ.σ. οδηγικής) του συμπεριφοράς, αν και ήταν σε θέση, σύμφωνα με τις προσωπικές του ικανότητες, γνώσεις και ιδότητες, ν' αποφύγει» αναφέρει η αντιεισαγγελέας στο κλητήριο θέσπισμά της. Τραγωδία στο Αίγιο: «Εξωπραγματική η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του 28χρονου»! (Video)

Το βαρύ κατηγορητήριο για τον 28χρονο, καταλήγει:

«Ενώ είχε την υποχρέωση να σταματήσει, να προσφέρει βοήθεια στους παθόντες, να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή, εγκατέλειψε, αναπτύσσοντας ταχύτητα…».

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ακόμα: «Ενώ ήταν στρατιωτικός, παρέβη τη διάταξη που απαγορεύει την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος» τονίζεται, καθώς η τοξικολογική εξέταση του αίματός του, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναφέρεται σε υπέρβαση του ορίου αλκοόλ σε ποσοστό πάνω από 50% (1,71 με όριο 1,10 γρ./λίτρο). Τραγωδία στο Αίγιο: Διέκοψαν τη θητεία του 28χρονου στο Πολεμικό Ναυτικό!

Ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας που θρηνεί για την 67χρονη και το εγγόνι της Μαρίνος Σκανδάμης δήλωσε ότι «η οικογένεια έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύει ότι θα αποδώσει με δίκαιο και αναλογικό τρόπο όσα αρμόζουν στον άνθρωπο που προκάλεσε την ασύλληπτα οδυνηρή και τραγική απώλεια του βρέφους τους Γιάννη και της γιαγιάς του Ευαγγελίας».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share