Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

Πίσω στην δράση οι απατεώνες που παίρνουν τηλέφωνα ηλικιωμένους για δήθεν τροχαία!

Την πήραν τηλέφωνο κλαίγοντας..

20 Οκτωβρίου 2019 15:45
Πίσω στην δράση οι απατεώνες που παίρνουν τηλέφωνα ηλικιωμένους για δήθεν τροχαία!

Συγκλονίζει η ιστορία μιας άτυχης ηλικιωμένης που «πάγωσε», όταν άκουσε στο τηλέφωνο μια γυναίκα να κλαίει. Δεν έχει τέλος η απάτη σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους που προφασίζονται τροχαία ατυχήματα των παιδιών τους για να τους αποσπάσουν χρήματα. Κάποιοι από αυτούς έπεισαν μια γυναίκα σε περιοχή του Αγρινίου να τους παραδώσει μεγάλο χρηματικό ποσό!

Δείτε επίσης: Μεγάλη προσοχή: Ηλεκτρονική απάτη με δωροεπιταγές Κωτσόβολος!

Η άτυχη ηλικιωμένη πάγωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν άκουσε στο τηλέφωνο μια γυναίκα να κλαίει παριστάνοντας την κόρη της και να της λέει ότι έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο πόδι της και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα σε νοσοκομείο της Πάτρας. Στη συνέχεια, πήρε το τηλέφωνο ένας άνδρας που δήλωσε γιατρός και της ζήτησε χρήματα για να υποβληθεί η κόρη της σε χειρουργική επέμβαση.

Πίσω στην δράση οι απατέωνες που παίρνουν τηλέφωνα ηλικιωμένους για δήθεν τροχαία!

Η ηλικιωμένη πείστηκε και, όπως της υπέδειξαν οι απατεώνες, έβαλε σε μια σακούλα το ποσό των 9.000 ευρώ και τα άφησε σε σημείο που της είπαν στο Αγρίνιο, απ’ όπου τα παρέλαβαν οι δράστες. Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγρινίου που σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων και προσπαθούν να τους εντοπίσουν.

Τεράστια απάτη: Αν ακούσετε αυτή τη φράση, κλείστε το τηλέφωνο αμέσως!

Μια νέα τηλεφωνική απάτη εξαπλώνεται στην Ευρώπη, θύμα της οποίας έχουν ήδη πέσει χιλιάδες πολίτες στις ΗΠΑ. Οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και προειδοποιούν τους πολίτες.

Η απάτη είναι απλή: Λαμβάνετε τηλεφώνημα από κάποιον τοπικό αριθμό. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας, σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται.

Αμέσως μετά, σας ρωτά: «Με ακούτε;». Μεγάλη προσοχή: Αν λάβετε αυτά τα μηνύματα στο κινητό σας πηγαίνετε αμέσως στην αστυνομία!

Αν σας κάνει αυτή την ερώτηση, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο, διότι, αν απαντήσετε «ναι», τότε κινδυνεύετε η ηχογράφηση να μονταριστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με το «Συμφωνώ» που «κλικάρουμε» στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας.

Οι απατεώνες που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο επιχειρούν να χρεώσουν τα θύματά τους για υπηρεσίες και προϊόντα και στη συνέχεια απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία.

Μάλιστα, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος για την έκδοση πιστωτικών καρτών!

Προσοχή: Νέα τηλεφωνική απάτη - Λέτε “Ναι” και χρεώνεστε με 125€!

Η νέα τηλεφωνική απάτη έρχεται απευθείας από την Αμερική στη Ελλάδα. Στόχος των απατεώνων είναι να οδηγήσουν τον καλούμενο στο να πει «Ναι». Προκειμένου να το πετύχουν, προσποιούνται προβλήματα στη σύνδεση ή περίεργους ήχους στη γραμμή, ενώ τελικά ρωτάνε τον καλούντα αν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Παράλληλα με την απλή ερώτηση «με ακούτε;», οι απατεώνες χρησιμοποιούν κι άλλες φράσεις, όπως για παράδειγμα «είστε ο ιδιοκτήτης σπιτιού;» Αν το θύμα απαντήσει με «Ναι», οι απατεώνες επεξεργάζονται το «Ναι» με άλλα ηχητικά ντοκουμέντα, ώστε τελικά να προκύψει μια συνομιλία, κατά την οποία ο καλούμενος έκανε για παράδειγμα μια ακριβή παραγγελία, την οποία θα πρέπει στη συνέχεια να πληρώσει, διαφορετικά θα ανατεθεί η υπόθεση σε κάποια Εταιρεία Είσπραξης Οφειλών.

undefined

Βέβαια και όποιος απορρίψει την κλήση, κλείνοντας το τηλέφωνο, κινδυνεύει, σύμφωνα με την Τεχνολογική Πύλη Heise-Online, με έναν «καλό» λογαριασμό. Ένας άνδρας από τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, κλήθηκε να πληρώσει 125€, επειδή έκλεισε απλά το τηλέφωνο. Οι απατεώνες είναι, σύμφωνα με την “Heise”, καλά οργανωμένοι και μπορεί να γνωρίζουν προσωπικές πληροφορίες, όπως π.χ. τη διεύθυνση.

Οι λογαριασμοί φυσικά δεν ισχύουν. Τα θύματα δεν πρέπει να πληρώσουν, ενώ καλούνται να αναφέρουν τα περιστατικά δηλώνοντας την ημερομηνία, την ώρα και τους τηλεφωνικούς αριθμούς των κλήσεων στην αστυνομία.
 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share