Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Νίκος Σιάννης!

Θλίψη!

19 Οκτωβρίου 2019 13:16
Πέθανε ο Νίκος Σιάννης!

Στην θλίψη βυθίστηκε η τοπική κοινωνία του Πύργου, και όχι μόνο, στο άκουσμα της είδησης ότι πέθανε ο Νίκος Σιάννης!

Ήταν πρώην διευθυντή, της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας και πρώην πρόεδρος του Τμήματος Πύργου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στου οποίου το ΔΣ παρέμενε μέλος μέχρι πρόσφατα. Στο σημείο να σας θυμίσουμε και τον φρικτό θάνατο μοντέλου.

Ο Νίκος Σιάννης, "έφυγε" σε ηλικία, περίπου 60 ετών, κατά τη διάρκεια εγχείρησης καρδιάς στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Νεκρή η Νανά Μαχαίρα!

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από οκτάμηνη άνιση μάχη με την πιο σπάνια κι επιθετική μορφή καρκίνου (σάρκωμα του θυρεοειδούς) η Πατρινή κομμώτρια Αθηνά (Νανά) Μαχαίρα.

Η εκλιπούσα διατηρούσε για πολλά χρόνια το κομμωτήριό της στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας. Ήταν παντρεμένη με τον Φίλιππο Καγκελάρη και μαζί είχαν αποκτήσει δύο κόρες, την Αγγελική και την Ευαγγελία.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Τραγωδία στο Βόλο! Πέθανε η γυναίκα στην οποία έδωσε τις πρώτες βοήθειες βουλευτής! (Video)

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας. Οι συγγενείς της επιθυμούν αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα υπέρ του Συλλόγου Καρκινοπαθών.

Θλίψη: Πέθανε η Αλίσια Αλόνσο!

Η Κουβανέζα Αλίσια Αλόνσο, χορεύτρια και χορογράφος, θρύλος του μπαλέτου, πέθανε σήμερα πλήρης ημερών, ανακοίνωσε το Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας. Πέθανε ο Ζαν-Πωλ Τεσαντιέ

Η μόνη λατινοαμερικάνα στην Ιστορία που υπήρξε «prima ballerina assoluta» -- ένας συμβολικός τίτλος που δίνεται στις πλέον εξαίρετες μπαλαρίνες της γενιάς τους - πέθανε το πρωί, σε ηλικία 98 ετών, δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Μπαλέτου.

Στην Κούβα, την οποία ουδέποτε θέλησε να εγκαταλείψει, παρά τις προτάσεις που είχε οι οποίες θα της χάριζαν πλούτη και δόξα στο εξωτερικό, η Αλίσια Αλόνσο είχε ιδρύσει μια ξεχωριστή σχολή στον κόσμο του μπαλέτου: την κουβανέζικη σχολή, η οποία συνδυάζει ρυθμούς και φυλετική καταγωγή. Πέθανε ο Στέφανος Οικονομόπουλος!

Πολλοί θυμούνται την καταπληκτική «Ζιζέλ», την πειθαρχημένη χορεύτρια αλλά με το μεγάλο ταπεραμέντο, να προσελκύει το κοινό με τις φιγούρες της και να μπορεί στα 40 της να αιχμαλωτίζει τα βλέμματα χορεύοντας τη Λίμνη των Κύκνων. Και παθιασμένη χορογράφο που συνέχιζε να διδάσκει την τέχνη της μέχρι τα βαθιά της γεράματα.

Και αυτό παρά μια βαριά αναπηρία: η Αλίσια Αλόνσο έχασε σχεδόν την όρασή της στην ηλικία των 20 ετών μετά τη διπλή αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς. Η χορεύτρια διέκρινε μόνο τις σκιές, χόρεψε σχεδόν όλη τη ζωή της βρίσκοντας τον προσανατολισμό της χάρη στα φωτεινά σημάδια που διέθετε η σκηνή, σύμφωνα με τον δεύτερο σύζυγό της, τον διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Χορού Πέδρο Σιμόν.

Η τελευταία της παράσταση ήταν το 1995, όταν η Αλόνσο ήταν 74 ετών. Μετά έγινε μια απαιτητική χορογράφος, πάντα αεικίνητη και κομψή με το ροζ κραγιόν στα χείλη και τα βαμμένα μακριά νύχια, που επαναλάμβανε ακούραστα κάθε κίνηση μέχρι να φτάσει στην τελειότητα, ακόμη κι αν δεν μπορούσε να δει τίποτα. «Εγώ χορεύω μέσα στο κεφάλι μου», συνήθιζε να λέει.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share