Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εξαρθρώθηκε σπείρα υπεύθυνη για ληστείες, κλοπές και εμπρησμούς στη Λακωνία!

Δρούσαν για περίπου τέσσερις μήνες!

16 Οκτωβρίου 2019 10:41
Εξαρθρώθηκε σπείρα υπεύθυνη για ληστείες, κλοπές και εμπρησμούς στη Λακωνία!

Τρεις από τους δράστες της σπείρας συνελήφθησαν σε κοινότητες του Δήμου Σπάρτης στη Λακωνία, το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ ένας 22χρονος συνεργός τους που έχει ταυτοποιηθεί δεν εντοπίστηκε και αναζητείται!

Δείτε επίσης: Ηλεία: Σπείρα έκλεβε ζώα, καύσιμα, εργαλεία και οχήματα!

Επιδρομές σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ευρώτα, Μονεμβασίας και Σπάρτης έκαναν τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες τέσσερις Έλληνες κακοποιοί που επιδίδονταν σε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων, ένα από τα οποία πυρπόλησαν αφού το χρησιμοποίησαν στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Τρεις από τους δράστες ηλικίας 26, 29 και 36 χρόνων συνελήφθησαν σε κοινότητες του Δήμου Σπάρτης το μεσημέρι της Δευτέρας, με επιχείρηση της Ασφαλείας Σπάρτης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., ενώ ένας 22χρονος συνεργός τους που έχει ταυτοποιηθεί δεν εντοπίστηκε και αναζητείται. Στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν τα διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν.

Από τις 30 Ιουνίου, η σπείρα είχε διαπράξει εννέα διαρρήξεις και απόπειρες κλοπής σε σπίτια από τα οποία τα μέλη της είχαν αρπάξει μετρητά, χρυσαφικά και κινητά αξίας άνω των 13.000 ευρώ, ενώ είχαν κλέψει και ένα αυτοκίνητο το οποίο αργότερα έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Σε τρεις περιπτώσεις, είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τους ενοίκους των σπιτιών και τους ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού για να τους ληστέψουν.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστείες, κλοπές και εμπρησμό, που περιλαμβάνει και τον 22χρονο συνεργό τους. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξιχνιαστεί πλήρως η εγκληματική δραστηριότητα της σπείρας.

Εξαρθρώθηκε 6μελής σπείρα που ρήμαζε σταθμευμένα οχήματα!

Εξαρθρώθηκε 6μελής σπείρα που ρήμαζε σταθμευμένα οχήματα! Ειδικότερα, συνελήφθησαν στον Λουτρόπυργο, τρεις δράστες, ηλικίας 17, 21 και 31 ετών, ενώ αναζητούνται ισάριθμοι συνεργοί τους. Σημειώνεται ότι έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 53 περιπτώσεις κλοπών.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τα μέσα Ιουνίου του 2019 διέπρατταν συστηματικά κλοπές από σταθμευμένα οχήματα. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, πήγαιναν σε χώρους στάθμευσης κοντά σε παραλίες εντόπιζαν οχήματα και, είτε σπάζοντας τα παράθυρα, είτε παραβιάζοντας τις κλειδαριές, αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν τσάντες, σακίδια και πορτοφόλια που περιείχαν διάφορα τιμαλφή, κάρτες, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Αδιανόητο: Πέταξε την ηρωίνη στα κεραμίδια, αλλά... δεν γλίτωσε τις χειροπέδες!

Η σπείρα διέπραξε περισσότερες από 50 κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε παραλιακές περιοχές των Μεγάρων, εξαρθρώθηκε από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ, καθώς και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους!

Επιτήδειοι εξαπατούσαν με διάφορα προσχήματα ηλικιωμένους στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αποσπώντας χρυσαφικά και χρηματικά ποσά. Πρόκειται για τρεις άντρες που συνελήφθησαν ύστερα από αστυνομική καταδίωξη και τους αποδίδεται η συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα.

Οι διωκτικές Αρχές εξιχνίασαν την φερόμενη δράση της σπείρας, όταν αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, αντιλήφθηκε τους τρεις άντρες να κινούνται ύποπτα στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης και κάλεσε την Άμεση Δράση. Συνάδελφοί του έφτασαν στο σημείο για να τους ελέγξουν, αλλά εκείνοι αγνόησαν το σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν επιχειρώντας να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη και λίγη ώρα αργότερα το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι επιβάτες του (δύο 34χρονοι κι ένας 26χρονος).

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους σε απάτες και κλοπές που καταγγέλθηκαν το τελευταίο δίμηνο. Σύμφωνα με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, κατηγορούνται ότι με ακόμη δύο συνεργούς τους και ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, εξαπάτησαν σε δύο περιπτώσεις ηλικιωμένους, τη μία με το πρόσχημα επιστροφής χρημάτων από ασφαλιστική εταιρεία και τη δεύτερη για δήθεν οφειλή συγγενικού προσώπου, ενώ κατηγορούνται επιπλέον για κλοπή, πάλι εις βάρος ηλικιωμένου ατόμου, με τη μέθοδο της απασχόλησης και αφού προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Η συνολική τους λεία φέρεται να περιλαμβάνει κοσμήματα και χρυσαφικά, όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 6.900 ευρώ. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share