Σάββατο, 28 Μαΐου 2022

Εθελοντές καθάρισαν το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο και το γιόρτασαν χορεύοντας «Ζορμπά»! (Βίντεο)

Απίστευτη κίνηση!

14 Οκτωβρίου 2019 11:21
Εθελοντές καθάρισαν το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο και το γιόρτασαν χορεύοντας «Ζορμπά»! (Βίντεο)

Μετά τον καθαρισμό όλοι οι εθελοντές έκαναν το μπανάκι τους στα κρυστάλλινα νερά του «Ναυαγίου» και χόρεψαν «Ζορμπά». Η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Πλοίων Πόρτο Βρώμη – Μαριών και τα ΚΤΕΛ Ζακύνθου, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, προχώρησαν σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Ναυαγίου όπως και του βυθού!

Δείτε επίσης: Ζάκυνθος: Τι συμβαίνει με το πασίγνωστο "ναύαγιο";

Ήταν η 2η φορά που η Εθελοντική Ομάδα δυτών «We dive we clean» επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο από την Αθήνα και σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο του Φανή Νικολουδάκη Divers Paradise καθάρισαν τον βυθό της περιοχής από τα σκουπίδια.

Το ΚΤΕΛ Ζακύνθου έβαλε λεωφορείο το οποίο μετέφερε δωρεάν, όσους εθελοντές θέλησαν να περάσουν ένα διαφορετικό Κυριακάτικο πρωινό. Μετά τον καθαρισμό όλοι οι εθελοντές έκαναν μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά του «Ναυαγίου» και χόρεψαν «Ζορμπά».

Παρακάτω η ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου:

«13 Οκτώβρη 2019, ημέρα Κυριακή. Μια παρέα εθελοντών μαζευτήκαμε στην παραλία του ναυαγίου με σκοπό να την καθαρίσουμε. Πανω από 10 μεγάλες σακούλες σκουπίδια μαζεύτηκαν από τους Εθελοντές της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Παράλληλα η ομάδα εθελοντών δυτών «WE DIVE WE CLEAN» με δυναμικότητα 2 δυτών και με την Ομάδα Εθελοντών Έκτακτης Ανάγκης Ζακύνθου που εκπροσωπηθηκε από άλλους 2 δύτες και με την βοήθεια του καταδυτικού κέντρου του ΦΆΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ, έγινε και υποβρύχιος καθαρισμός. Η κατάσταση που είδαμε ήταν κάτι παραπάνω από ΑΠΌ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΉ… Κάδοι καραβιων δεμένοι και παρατημένοι στο κουφάρι του ναυαγίου… Πάνω στο ναυάγιο ο κάθενας γράφει ότι θέλει, κολλάει ότι θέλει, αφαιρεί ότι θέλει… Ποιος θα ενδιαφερθεί άραγε;; Που είναι η φύλαξη ενός από τα σημαντικότερα παγκοσμιως τουριστικά αξιοθέατα (εάν όχι το κορυφαίο)… Μαζέψαμε κάβους «ξεχασμένους» που ήταν δεμένοι στο κουφάρι του «ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ», ξεκολλησαμε αυτοκόλλητα, μαζέψαμε εκατόνταδες μπουκάλια που υπήρχαν μάλλον ριγμένα από πάνω… Πρέπει να υπάρξει φύλαξη επί 24ωρου βάσεως για να συνεχίσουμε να έχουμε το ναυάγιο… Γιατί πολύ σύντομα θα γινει μια ανάμνηση… Και μπάνιο κάναμε, και ξενάγηση από τους φιλόξενους εργαζομενους της Κοινοπραξίας πλοιαριων Πόρτο Βρώμη Μαριων που μας μετέφεραν ΔΩΡΕΑΝ στο ναυάγιο και τους οποίους θερμά ευχαριστούμε. Οπως ευχαριστουμε πάρα πολύ και την Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ζακύνθου για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά των εθελοντών από την πόλη στο Πόρτο Βρώμη».

Σεισμός «ταρακούνησε» τη Ζάκυνθο!

Ένας ακόμη σεισμός «ταρακούνησε» στις 8.16' το πρωί τη Ζάκυνθο. Να υπενθυμίσουμε ότι είχε γίνει σεισμός ξανά στη Ζάκυνθο πριν δύο ημέρες!

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν της τάξης των 3,8 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 16,2 χλμ. και επίκεντρο στα 26 χλμ. νότια της πόλης της Ζακύνθου.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 08.16. Στις 08.24 ακολούθησε ακόμα μία δόνηση, με το ίδιο επίκεντρο, μεγέθους 1,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ζάκυνθο, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει ζημιές και τραυματισμούς.

Σεισμός στην Κεφαλονιά!

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κεφαλονιά και, σύμφωνα με τον Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε μέγεθος 3,5 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά του Αργοστολίου. Τραγικό: Καταστροφές σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία!

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Σεισμός Κεφαλονιά

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share