Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λέσβος: Σώθηκε 12χρονος νεφροπαθής πρόσφυγας χάρις την αλληλεγγύη των γιατρών!

Συγκινητικό!

14 Οκτωβρίου 2019 08:20
Λέσβος: Σώθηκε 12χρονος νεφροπαθής πρόσφυγας χάρις την αλληλεγγύη των γιατρών!

Τη δική του μάχη δίνει υπό αντίξοες συνθήκες στη Λέσβο ένας 12χρονος νεφροπαθής.

Δείτε επίσης: Λέσβος: Ακόμη 377 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στο νησί!

Ο μικρός από τη Σομαλία έφτασε στο ακριτικό νησί έχοντας κάνει μεταμόσχευση νεφρού, ωστόσο δεν διέθετε ΑΜΚΑ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή.

Σε συνεργασία με τους γιατρούς του νησιού, δόθηκε προσωρινή λύση. Ο 12χρονος νοσηλεύτηκε στο Βοστάνειο Γενικό νοσοκομείο και για λίγες μέρες στην Αθήνα, στο Παίδων.

Στο τέλος της νοσηλείας, του χορηγήθηκε νέα παρτίδα φαρμάκων και επέστρεψε στη Μόρια. Εκεί κρίθηκε ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη για την υγεία του.

Μεταφέρθηκε σε ξενώνα η οικογένεια του 12χρονου
Ο 12χρονος Σομαλός ήταν από τους πρώτους που έφυγαν από τον καταυλισμό, όταν ξεκίνησε η τελευταία επιχείρηση αποσυμφόρησης.

Έχει ήδη εγκατασταθεί, μαζί με τον αδελφό του, σε ξενώνα μη κυβερνητικής οργάνωσης στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Την ίδια ώρα, στη Μόρια, σύμφωνα με το σύλλογο νεφροπαθών Λέσβου, παραμένουν ένδεκα πρόσφυγες που αναγκάζονται καθημερινά να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο για αιμοκάθαρση.

Μετανάστης έσωσε δυο τυφλούς που έπεσαν στο λιμάνι της Χίου!

Μια απίστευτη είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου αφού ένας μετανάστης έσωσε δύο τυφλούς που έπεσαν στο λιμάνι της Χίου! Δεν δίστασε όταν είδε τους δύο άντρες να πέσει και να τους σώσει! Δυστυχώς μια τραγωδία συνέβη στην Σύρο όταν άντρας πνίγηκε στην παραλία!

Συγκεκριμένα, δύο τυφλοί Τούρκοι που βρίσκονται για διακοπές στην Χίο, έπεσαν στην θάλασσα στο λιμάνι. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι δυο άνδρες ανασύρθηκαν από έναν αιτούντα άσυλο Αφγανικής καταγωγής που βρέθηκε εκείνη τη στιγμή στο σημείο και έπεσε στη θάλασσα, προκειμένου να βοηθήσει τους δυο τυφλούς άνδρες.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος με το περιπολικό του λιμεναρχείου Χίου μετέφεραν τους δυο Τούρκους στο ξενοδοχείο τους, ενώ οι ίδιοι δήλωσαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα και δεν δέχθηκαν να μεταφερθούν για έλεγχο στο νοσοκομείο.

Τραγωδία στη Λέσβο: Στους 7 οι νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες!

Συνεχίζεται η τραγωδία στη Λέσβο αφού ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών.. Δυστυχώς είναι στους εφτά οι νεκροί από το ναυάγιο με τους μετανάστες και αναμέσα τους δυο παιδιά!

Ακόμη ένα νεκρό κοριτσάκι προστέθηκε πριν λίγο στην τραγική λίστα των νεκρών του σημερινού ναυαγίου, 2,5 μίλια ανοικτά των Παμφύλων, λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.

Συνολικά, έχουν ανασυρθεί επτά νεκροί, δυο παιδιά, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας. Στο σύνολο τους, όπως και οι 57 διασωθέντες, είναι αφρικανικής καταγωγής.

Το ναυάγιο έγινε περίπου στις 7 το πρωί σήμερα. Η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν οι μετανάστες, είχε ξεκινήσει από την περιοχή του Κιουτσούκ Κουγιού στο Αϊβαλί, γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Λίγο πριν από την άφιξή της στη Λέσβο, ενδεχομένως λόγω υπερφόρτωσης, ανατράπηκε. Στην περιοχή την ώρα του ναυαγίου οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

Επιτόπου έσπευσε το σύνολο της δύναμης των σκαφών του Λιμενικού Σώματος και της Frontex στη Λέσβο, καθώς και αεροσκάφος τύπου super puma που συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή για εντοπισμό και άλλων τυχόν ναυαγών.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share