Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σεισμός ταρακούνησε την Ζάκυνθο!

Σε πανικό οι κάτοικοι!

12 Οκτωβρίου 2019 08:28
Σεισμός ταρακούνησε την Ζάκυνθο!

Σεισμός ταρακούνησε την Ζάκυνθο! Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 11 χιλιόμετρα από τη πόλη της Ζακύνθου, σε εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων!

Όπως ανέφερε πριν από λίγο σε ανακοίνωσή του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 01:43 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού, μόλις 11 χιλιόμετρα από τη πόλη της Ζακύνθου, σε εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων.

Η νυχτερινή επίσκεψη του Εγκέλαδου αναστάτωσε κατοίκους της Ζακύνθου και τουρίστες. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός πολίτη ή ζημιές σε κτίρια στο νησί.

Δυνατός σεισμός στην Μυτιλήνη!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (11/10), στις 02:55, σε περιοχή του κεντρικού Αιγαίου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ. σύμφωνα με το EMSC. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, 56χλμ. δυτικά της πόλης της Μυτιλήνης. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,2 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 37,4 χλμ, και επίκεντρο τα 73 χλμ. δυτικά - βορειοδυτικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Από την πλευρά του και το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπισης (USGS), κατέγραψε το σεισμό στα 4,2 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ.

Σεισμός στην Κεφαλονιά!

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κεφαλονιά και, σύμφωνα με τον Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε μέγεθος 3,5 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά του Αργοστολίου. Τραγικό: Καταστροφές σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία!

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Σεισμός στο Αγρίνιο!

Σεισμός μεγέθους 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην Αμφιλοχία, 6 χιλιόμετρα από το πεδινό χωριό Στάνος. Τι είπε ο Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στη Ρόδο: «Πιθανώς...» (Video)

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σεισμική δόνηση στην Κρήτη!

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε στη 01:02 μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Τρίτης 8/10), σε υποθαλάσσια περιοχή, κοντά στις ανατολικές ακτές της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 1,4 χλμ.Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 56χλμ. ανατολικά του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο 23 χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Σεισμός στην Αστυπάλαια!

Σεισμός τώρα στην Αστυπάλαια! Πόσα ρίχτερ; Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χλμ νοτιοανατολικά του νησιού!

Δείτε επίσης: Τι είπε ο Άκης Τσελέντης για τον σεισμό στη Ρόδο: «Πιθανώς...» (Video)

Το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χλμ στο θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά του νησιού! Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή το πρωί της Κυριακής στην Αστυπάλαια.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χλμ νοτιοανατολικά του νησιού, στο θαλάσσιο χώρο, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο σεισμός έγινε στις 08:57 το πρωί και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 125 χλμ.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός στην Αθήνα!

Σεισμός στη Μυτιλήνη!

Συναγερμός: Σεισμός «χτύπησε» την Κρήτη!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share