Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ναυάγιο στις Οινούσσες: "Τα παιδιά μας έφυγαν από τα χέρια μας και πέθαναν!"

Η μαρτυρία που θα σας συγκινήσει!

11 Οκτωβρίου 2019 13:35
Ναυάγιο στις Οινούσσες:

"Τα παιδιά μας έφυγαν από τα χέρια μας και πέθαναν!" συγκλονίζει η μαρτυρία για το ναυάγιο στις Οινούσσες που είχε σημειωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου!

Εκεί, στα ανοιχτά του νησιού, το ανδρόγυνο έχασε τα δυο του παιδιά. Πνίγηκαν, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν, ανετράπη. Ένα ζευγάρι Τούρκων δικαστών που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα τους, για να γλιτώσει από τις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν, συγκλονίζει με τη μαρτυρία του!

«Ο γιος μου με ρωτούσε "πού πάμε;". Του απάντησα "στον παράδεισο". Ήταν πολύ τρομακτικό. Η θάλασσα ήταν πολύ σκοτεινή. Τα παιδιά μας έφυγαν από τα χέρια μας και πέθαναν», λέει η Φατμά.

Και προσθέτει: «Δεν μπορούσαμε να ζήσουμε, να βρούμε δουλειά. Φοβόμασταν μη συλληφθούμε, γι' αυτό κάναμε το ταξίδι. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σκεφτόμουν τον Αϊλάν. Φοβόμουν μην πάθουν το ίδιο και τα δικά μας παιδιά. Τελικά, είχαν την ίδια τύχη. Εύχομαι να μην πεθάνουν άλλα παιδιά»

Ο σύζυγός της, ο Νασίρ, μιλά για τις συγκλονιστικές στιγμές που ακολούθησαν, όταν η λέμβος τους ανατράπηκε στ’ ανοιχτά των Οινουσσών: «Τα παιδιά δεν ήταν πουθενά, κολύμπησα μια - δυο φορές γύρω από τη βάρκα. Δεν ήταν πουθενά. Πιαστήκαμε από τη βάρκα, ήμασταν σε κατάσταση σοκ».

Το ζευγάρι των δικαστών βρέθηκε αντιμέτωπο με το «κυνήγι μαγισσών» που είχε εξαπολύσει το καθεστώς Ερντογάν, αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στηνΤουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016.

Οι τουρκικές Αρχές είχαν συλλάβει τρεις φορές τη Φατμά. Η ίδια καταδικάστηκε σε επταετή κάθειρξη και αναγκάστηκε να περάσει μία από τις εγκυμοσύνες της μέσα στη φυλακή.

Οινούσες: Τούρκοι Ακαδημαϊκοί ανάμεσα στους διασωθέντες!

Καθηγητής Νομικής ο ένας από τους διασωθέντες στο ναυάγιο στις Ουνούσσες, που σκοτώθηκαν 7 άτομα – Στο σκάφος βρισκόταν η σύζυγός του, επίσης καθηγήτρια – Καθαιρέθηκαν επειδή θεωρούνταν ύποπτοι για σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.

Δείτε επίσης: Σοκ! Ναυάγιο με 36 αγνοούμενους στο Κονγκό!

Δύο Τούρκοι ακαδημαϊκοί συγκαταλέγονται στους 12 διασωθέντες από το τραγικό ναυάγιο στις Οινούσσες, που κόστισε τη ζωή επτά ατόμων, εκ των οποίων οι πέντε παιδιά.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ένας από αυτούς είναι ο Γιουσούφ Ντενίζ, καθηγητής νομικής του πανεπιστημίου Σελτσούκ στο Ικόνιο της Τουρκίας καθαιρέθηκε από τη θέση του με το υπ’ αριθμόν διάταγμα ΚΗΚ 672, που αφορά στους υπόπτους για σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.

Ο Γιουσούφ Ντενίζ πέρασε στην Ελλάδα για να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Στο σκάφος επέβαινε η γυναίκα του, Αριφέ Γιουσούφ, επίσης καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μεβλανά, μαζί με τον 6χρονο γιο τους και τη 2χρονη κόρη τους.

Επίσης, από το ναυάγιο διασώθηκαν και ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα οι Μπεντιρχάν Ζενμπίλ, Φατμά Ισίκ και Ναζίρ Ισίκ. Όλοι τους είναι αντιφρονούντες του καθεστώτος Ερντογάν.

Σύμφωνα με στοιχεία των ελληνικών αρχών πάνω από 4.424 Τούρκοι πολίτες ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας το 2018.

Πώς έγινε η τραγωδία

Η τραγωδία έγινε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου, όταν μια βάρκα ανατράπηκε στα ανοιχτά των Οινουσσών. Σκάφη του λιμενικού και της Frontex, όπως και ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Δύο ενήλικες και πέντε παιδιά ήταν οι νεκροί του ναυαγίου.

Πλήρωμα σκάφους της FRONTEX περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή συνολικά 12 άτομα, καλά στην υγεία τους, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Χίο, ενώ οι σοροί των θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους. Συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 19 άτομα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Λιμενικού, στην περιοχή επικρατούσαν ήπιες καιρικές συνθήκες και είναι άγνωστη η αιτία για το ναυάγιο της βάρκας που είχε αναχωρήσει με 19 επιβαίνοντες από τις ακτές του Τσεσμέ με κατεύθυνση τη Χίο.

Νέα στοιχεία για το ναυάγιο στις Οινούσσες: 5 παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς!

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία στις Οινούσσες, το ναυάγιο με τα πέντε παιδιά και τις δύο γυναίκες νεκρές.

Δείτε επίσης: Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί και άλλο φάρμακο!

Σύμφωνα με πληροφορίες στη λέμβο που ναυάγησε επέβαιναν οικογένειες Τούρκων αντιφρονούντων προς το καθεστώς Ερντογάν. Η λέμβος ανετράπη ανοιχτά των Οινουσσών με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο επτά άτομα. Aρχικά εντοπίστηκαν νεκρά ένα βρέφος και ένα τετράχρονο παιδί. Λίγη ώρα αργότερα, δύτες εντόπισαν νεκρές δύο γυναίκες στο βυθό και τρία παιδιά ακόμη.

Εντωμεταξύ, ερευνητικά σκάφη είχαν περισυλλέξει σώους το πρωί 12 άτομα, πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία παιδιά κάτω των των έξι ετών και ένα 12χρονο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Λιμενικού, στην περιοχή επικρατούσαν ήπιες καιρικές συνθήκες και είναι άγνωστη η αιτία για το ναυάγιο της βάρκας που είχε αναχωρήσει με 19 επιβαίνοντες από τις ακτές του Τσεσμέ με κατεύθυνση τη Χίο.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίστηκε με τη συμμετοχή πλωτών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλοίων ανοιχτής θαλάσσης, ενός πλωτού σκάφος και ενός αεροσκάφους της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής - Ακτοφυλακής (FRONTEX), καθώς και ενός ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στην περιοχή βρισκόταν και το επιβατικό/οχηματαγωγό «Νήσος Ρόδος».

Ακόμα τρία παιδιά νεκρά! Επτά τα θύματα στις Οινούσσες!

Πέντε παιδιά και δύο γυναίκες βρήκαν τραγικό θάνατο όταν αναποδογύρισε η λέμβος που επέβαιναν. Σοκαριστική είναι η εξέλιξη του ναυαγίου με μετανάστες στις Οινούσσες, καθώς δύτης του λιμενικού εντόπισε ακόμα τρία παιδιά και δύο γυναίκες νεκρές στο βυθό.

Νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί οι σοροί ενός βρέφους και ενός τετράχρονου παιδιού, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών στους επτά.

Οι πέντε σοροί που εντοπίστηκαν από τον δύτη μεταφέρονται με σκάφος του λιμενικού στην Χίο.

Ερευνητικά σκάφη είχαν περισυλλέξει σώους το πρωί 12 μετανάστες, πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία παιδιά κάτων των έξι ετών και ένα 12χρονο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σκάφος με τους μετανάστες επέβαιναν περίπου 19 άτομα. Στο σημείο του συμβάντος βρίσκονται πλωτά του λιμενικού και του frontex, αεροσκάφος και ελικόπτερο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share