Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020

Απίστευτο: Κλεμμένες ήταν οι..κατσίκες σε μαντρί!

Βρέθηκαν σώες!

11 Οκτωβρίου 2019 11:56
Απίστευτο: Κλεμμένες ήταν οι..κατσίκες σε μαντρί!

Για καλή τους τύχη, δεν κατέληξαν στο τσιγκέλι οι τέσσερις κατσίκες που είχε κλέψει άγνωστος πριν από δυο μήνες από το ποιμνιοστάσιο ενός ηλικιωμένου σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο! Ο ζωοκλέφτης εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς και τα ζώα βρέθηκαν σώα και αβλαβή!

Δείτε επίσης: Θα κλάψετε από τα γέλια: Η κατσίκα νομίζει ότι είναι κότα!

Ήταν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου όταν ο 78χρονος κτηνοτρόφος είχε καταγγείλει στους αστυνομικούς του τμήματος Φαιστού ότι πήγε να ταΐσει τα ζώα του και διαπίστωσε ότι από το μαντρί του έλειπαν τέσσερις αίγες. Η έρευνα ξεκίνησε άμεσα για να εντοπιστούν ο ζωοκλέφτης και τα κλεμμένα κατσίκια, όμως πέρασαν δυο μήνες ώσπου να εξιχνιαστεί η υπόθεση.

Απίστευτο: Κλεμμένες ήταν οι..κατσίκες σε μαντρί!

Οι τέσσερις κατσίκες βρέθηκαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έκαναν οι αστυνομικοί στο ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας ενός 37χρονου που τις είχε κλέψει, όπως προέκυψε από την προανάκριση. Έτσι, συνελήφθη και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Φαιστού όπου βεβαιώθηκαν σε βάρος του παραβάσεις της αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής και σχηματίστηκε δικογραφία με την ίδια κατηγορία, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πορτογαλία: Προστατεύει τα δάση της από τις πυρκαγιές με...κατσίκες!

Ένα πολύ πρωτότυπο σχέδιο έβαλε σε εφαρμογή η Πορτογαλία για να προστατεύσει τα δάση της από τις πυρκαγιές! Οι κατσίκες λοιπόν, είναι το αντιπυρικό τους μέτρο για φέτος!

Μπορεί να μην έχουν τον όγκο ενός πυροσβεστικού αεροσκάφος ή τις ικανότητες ενός καλού πυροσβέστη, ωστόσο αποτελούν σημαντικό όπλο στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

Ο λόγος για τις κατσίκες που μπαίνουν δυναμικά στη μάχη ενάντια στις φλόγες στην Πορτογαλία.

undefined

Οι κατσίκες, σύμφωνα με τη εφημερίδα Publico, χρησιμοποιούνται από τις αρχές ως χορτοκοπτικά, καθαρίζοντας τεράστιες εκτάσεις από ξερά χόρτα και δασική βλάστηση, δημιουργώντας έτσι αντιπυρικές ζώνες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της κοινότητας Βερμέλιους όπου οι τοπικές δασικές αρχές χρησιμοποίησαν πιλοτικά 150 κατσίκες για να καθαρίσουν την περιοχή.

Το πλάνο αυτό ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 2018 και είχαν εγγραφεί πάνω από σαράντα βοσκοί σε όλη τη χώρα, με τα κοπάδια τους να φθάνουν τις 10.800 κατσίκες.

Ωστόσο, αρκετοί βοσκοί φαίνεται πως στην πορεία ήταν απρόθυμοι να παραμείνουν αποκλειστικά σε μια περιοχή ενώ εκτιμούσαν ως λίγα τα χρήματα που τους δίνονταν.

Πάντως η Πορτογαλία δεν φαίνεται να πτοείται και το σχέδιο θα συνεχιστεί ικανοποιώντας παράλληλα τα παράπονα των βοσκών με στόχο το πλάνο να εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα.

Άνδρας τσακώνεται με τράγο κι εκείνος τον φτύνει!

Άνδρας τσακώνεται με τράγο κι εκείνος τον φτύνει! (Video)

Ένας μάλλον ασυνήθιστος τσακωμός προέκυψε όταν ένας άνδρας προσπάθησε να πιάσει κουβέντα με έναν τράγο, ο οποίος δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα.

Όταν ο άνδρας είδε ότι δεν επρόκειτο να απαντήσει, τότε άρχισε να τον σκουντάει, με αποτέλεσμα ο τράγος να εκνευριστεί και να τον φτύσει!

Εκείνος όμως έμεινε προσηλωμένος στον σκοπό του και συνέχισε να ψάχνει απαντήσεις στα ερωτήματά του, γεγονός που δεν ηρέμησε τον τετράποδο φίλο μας που συνέχισε να τον φτύνει και να κάνει...περίεργα ηχητικά εφέ!

Δείτε και θα καταλάβετε:

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share