Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λαμία: Καλλιεργούσε 63 χασισόδεντρα στην αποθήκη του!

Τραγικό!

11 Οκτωβρίου 2019 10:20
Λαμία: Καλλιεργούσε 63 χασισόδεντρα στην αποθήκη του!

Τρελάθηκε ο σκύλος ανιχνευτής ναρκωτικών, μόλις οι αστυνομικοί της Ασφαλείας τον έβαλαν να ερευνήσει την αποθήκη του σπιτιού ενός 58χρονου παλιού τους γνώριμου στη Λαμία, καθώς σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εσωτερικό της υπήρχε ένα ολόκληρο δάσος από χασισόδεντρα!

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Θερμοκήπια και τροχόσπιτα έκρυβαν φυτείες και 18 κιλά χασίς!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, στον συγκεκριμένο χώρο της αποθήκης, ο χασισοκαλλιεργητής διατηρούσε σε γλάστρες 63 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,45 μέτρου! Όλα κατασχέθηκαν, όπως και 980 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης που είχε συλλέξει από τα χασισόδεντρα, επτά γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και σπόρους κάνναβης βάρους 4,8 γραμμαρίων.

Ο 58χρονος που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας με τις ίδιες κατηγορίες.

Γρεβενά: Δυο αυτοκίνητα φορτωμένα με χασίς, συνολικού βάρους 116 κιλών!

Ο Βόλος ήταν ο τελικός προορισμός ενός μεγάλου φορτίου χασίς που παρέλαβαν στη μεθόριο με την Αλβανία τρεις Έλληνες κάτοικοι της θεσσαλικής πόλης για λογαριασμό ενός τέταρτου συμπολίτη τους και το μετέφεραν μέσω Γρεβενών με δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα από τα οποία ήταν προπομπός.

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Θερμοκήπια και τροχόσπιτα έκρυβαν φυτείες και 18 κιλά χασίς!

«Φρένο» στην εισαγωγή των 116 κιλών και 385,55 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης έβαλε η οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ασφάλειας, με τη συνδρομή της Τροχαίας και του τμήματος Θεοδώρου Ζιάκα, που οδήγησε στη σύλληψη τριών μεταφορέων ηλικίας 36, 51 και 34 χρόνων σε περιοχή των Γρεβενών. Μάλιστα, το Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο προπορεύονταν ως προπομποί ο 51χρονος ως οδηγός και ο 34χρονος ως, συνοδηγός ήταν ιδιοκτησίας του 52χρονου «εγκέφαλου» της εισαγωγής που εντοπίστηκε αργότερα στο Βόλο από αστυνομικούς της τοπικής Δίωξης Ναρκωτικών και συνελήφθη.

Αρχικά, οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος, όπου βρέθηκαν 36 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 116 κιλών και 100 γραμμαρίων, ενώ ακολούθησε η σύλληψη των δυο προπομπών. Στην κατοχή και των τριών βρέθηκαν επίσης μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, πέντε κινητά και 260 ευρώ, ενώ στο εσωτερικό του προπορευόμενου οχήματος που κατασχέθηκε όπως και το πρώτο βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Κατά την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή και του 52χρονου ιδιοκτήτη του οχήματος που λειτουργούσε ως προπομπός, ο οποίος συνελήφθη και σε έρευνα στο σπίτι του στο Βόλο κατασχέθηκαν δέκα γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ στο σπίτι του 36χρονου βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και σε αυτό του 51χρονου πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 271,4 γραμμαρίων και μια ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα χασίς.



Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

Κρήτη: Μετέφεραν ηρωίνη μέσα σε ένα αποχυμωτή κι ένα ηλεκτρικό σκουπάκι!

Για άλλη μια φορά απασχολεί τις διωκτικές αρχές ο 63χρονος κρατούμενος που μέσα από τις φυλακές τραβάει τα νήματα της διακίνησης ναρκωτικών.

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Μητέρα "έδωσε" το γιο της για διακίνηση ναρκωτικών!

Ο 63χρονος, αποτελεί... μοναδική περίπτωση, καθώς παρά τα δικαστήρια και παρά τις έρευνες στο κελί του, καταφέρνει απτόητος να διακινήσει ναρκωτικά δίνοντας εντολές σε συνεργούς του μέσα από την φυλακή.

Αν και είναι κρατούμενος των φυλακών Δομοκού, τις ημέρες αυτές βρίσκεται στις φυλακές Αλικαρνασσού καθώς έχει μεταχθεί για δίκη στο Εφετείο. Εκτός από τον 63χρονο στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται τρία ακόμα πρόσωπα, ένας 42χρονος από Θεσσαλονίκη, που χαρακτηρίζεται ως «τσιράκι» του, έχει απασχολήσει στο παρελθόν και δυο πρόσωπα από το Ηράκλειο, ένας 39χρονος, παλιός γνώριμος, και μια 69χρονη, συγγενής του.

Αυτή τη φορά το πακέτο με τα περίπου 273 γραμμάρια ηρωίνης ήρθε στο Ηράκλειο από Θεσσαλονίκη με ... ταχυμεταφορική εταιρεία. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε ένα δέμα με έναν αποχυμωτή και ένα ηλεκτρικό σκουπάκι. Το δέμα έφθασε στο Ηράκλειο στις 5 Οκτωβρίου και το παρέλαβε δυο ημέρες μετά η 69χρονη, όμως αστυνομικοί της Δίωξης μπλόκαραν τη γυναίκα μαζί με το πακέτο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε έρευνα στο κελί του 63χρονου όπου ως δια μαγείας δε βρέθηκε και πάλι το παραμικρό, ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του 39χρονου, όπου βρέθηκε να καλλιεργεί μερικά δενδρύλλια, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης για να ερευνηθεί ο 42χρονος. Οι τρεις πρώτοι συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Λάρισα: Χειροπέδες σε 30χρονο με 6 κιλά ηρωίνης και κοκαΐνης!

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ένας 30χρονος, ο οποίος κατηγορείται για διακίνησης ναρκωτικών, συγκεκριμένα ηρωίνης και κοκαΐνης. Είχε ξαναπασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές!

Δείτε επίσης: Τραγικό! Έπιασαν ηλικιωμένο να αυνανίζεται μπροστά σε ανήλικα στην Χαλκίδα!

Σύμφωνα με την αστυνομία, o 30χρονος εντοπίστηκε να έχει στο αυτοκίνητο του, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του αερόσακου του συνοδηγού, νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 6 κιλών και 218,5 γραμμαρίων, αλλά και μια νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη σε στερεά μορφή, βάρους 201,4 γραμμαρίων.

Επίσης, εντοπίστηκε μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, δύο πιστόλια των 9mm, πέντε φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Επιπλέον, στην κονσόλα του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό των 110 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα, ο 30χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share