Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

Ο ουρανός "χωρίστηκε" στα δύο στην Σάμο! Εντυπωσιακές εικόνες!

Η κακοκαιρία έπληξε το νησί!

9 Οκτωβρίου 2019 13:14
Ο ουρανός

Η κακοκαιρία έπληξε και το νησί της Σάμου! Η προειδοποίηση από τους μετεωρολόγους επαληθεύτηκε αφού τα έντονα φαινόμενα έφεραν καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας μας! Ανατροπή για τον καιρό! Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου: Αντικυκλώνας φέρνει…! (Video)

Σε αρκετές περιπτώσεις οι καταιγίδες στα δυτικά, νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας έδωσαν μοναδικές εικόνες νεφικών σχηματισμών και ηλεκτρικών εκκενώσεων. Κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και νωρίς το πρωί της Τρίτης καταιγίδες εκδηλώθηκαν στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο καθώς επικράτησε ισχυρή ροή ψυχρών και υγρών αερίων μαζών πάνω από τα θερμά νερά του Αιγαίου με κατεύθυνση τα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα παράλια της Τουρκίας.

Εντυπωσιακές εικόνες: Κεραυνοί «σκίζουν» τον ουρανό της Σάμου

Σάμος κακοκαιρία

Ως αποτέλεσμα αυτής της ροής, πολύωρες εντυπωσιακές καταιγίδες με μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών εκκενώσεων καταγράφηκαν από τον Μανώλη Θράβαλο στα βόρεια τμήματα της Σάμου και αποτυπώνονται στις παρακάτω εικόνες. Υπενθυμίζεται ότι στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκαν και άλλα ελληνικά νησιά, όπως η Ανδρος και η Σύρος.
Δείτε τις εικόνες του meteo.gr από τους κεραυνούς στο νησί της Σάμου:

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε 30 mm βροχής και ο ανιχνευτής ηλεκτρικών εκκενώσεων «ΖΕΥΣ» κατέγραψε πάνω από 60 κεραυνούς στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου, αλλά στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα ηλεκτρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν μεταξύ νεφών, δηλαδή ήταν αστραπές, οι οποίες δεν ανιχνεύονται από επίγεια συστήματα καταγραφών.

"Σάρωσε" η κακοκαιρία το νησί της Άνδρου! (Video)

Εγκλωβισμένα οχήματα κάτω από γέφυρες, φερτά υλικά και τόνους λάσπης σε κατοικίες, καταστήματα και οδικά δίκτυα, είναι ορισμένα από τα κατάλοιπα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην Άνδρο, που κορυφώθηκε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας.

Στο επίκεντρο της καταιγίδας βρέθηκε η περιοχή από το Νειμποριό μέχρι την Βουρκωτή και τ’ Άχλα. Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα, φερτά υλικά και λάσπη προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις Στενιές, στ’ Αποίκια, σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου μέχρι την Βουρκωτή, καθώς και στην οδική πρόσβαση στην Ιερά Μονή. Η καταιγίδα έπληξε και μεγάλο τμήμα αγροτικής οδοποιίας στ’ Άχλα, ενώ προκάλεσε προβλήματα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης σε κοινότητες του νησιού.

Προληπτικά, κλειστό για την κυκλοφορία, χθες βράδυ, αποφασίστηκε να μείνει το επαρχιακό οδικό δίκτυο από Αποίκια έως Βουρκωτή και από Σταυροπέδα έως Παλαιόπολη. Το πρωί της Τρίτης το τμήμα παραδόθηκε στην κυκλοφορία.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Από χθες, συνεργεία του Δήμου Άνδρου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και εθελοντές του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (Σ.Ε.Δ.Α.) συνεχίζουν και επιχειρούν για την απομάκρυνση των φερτών υλικών, την διάνοιξη και διασύνδεση τμημάτων δρόμων με τα κεντρικά οδικά δίκτυα του νησιού. Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτριος Λοτσάρης, μαζί με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Μπακέλα και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, γι’ αυτοψία και επιτόπιους ελέγχους.

Από χθες μέχρι σήμερα σε οικήματα και άλλους χώρους έχουν επιχειρήσει και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου, καθώς και ο Σ.Ε.Δ.Α, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα και κλήσεις απάντλησης υδάτων.

Οι πρώτοι χιονάνθρωποι στον Όλυμπο! Το έστρωσε κανονικά!

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν για τον χειμώνα του 2019 έπεσαν και το έστρωσε στον Όλυμπο! Οι κάτοικοι καλωσόρισαν τον χειμωνιάτικο καιρό όπως είναι πρέπον!

Δείτε επίσης: Μερομήνια 2019-2020: Ο Οκτώβριος έρχεται αγριεμένος και φέρνει χιόνια!

Το σκηνικό του καιρού ήταν χειμωνιάτικο στο μεγαλύτερο βουνό της χώρας όπου η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν. Πριν λίγες ημέρες είχαν πέσει λίγες νιφάδες, χωρίς όμως να το στρώσει.

Χθες όμως χιόνισε για τα καλά, με αποτέλεσμα να το στρώσει στην κορυφή του Ολύμπου. Μάλιστα κάποιοι πήγαν να υποδεχτούν τον χειμώνα από τώρα, και καλωσόρισαν τα κρύα με έναν χιονάνθρωπο. Για τα χιόνια είχε προειδοποιήσει και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Καλημέρα..... μετά το χθεσινοβραδινό χιονάκι

Posted by Καταφύγιο Ολύμπου "Γιώσος Αποστολίδης" 2.697 μ. Refuge Apostolidis on Tuesday, 8 October 2019
 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share