Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φρουρούσαν με σπαθί την χασισοφυτεία στο μαντρί με τα ζώα!

Την κάλυπταν με καλαμιές!

9 Οκτωβρίου 2019 10:27
Φρουρούσαν με σπαθί την χασισοφυτεία στο μαντρί με τα ζώα!

Ένας χώρος που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα στον εξωτερικό χώρο του ποιμνιοστασίου που διατηρούν δυο αδέλφια κτηνοτρόφοι ηλικίας 60 και 62 χρόνων σε αγροτική περιοχή των Τρικάλων, έκρυβε τη μεγάλη χασισοφυτεία με τα 43 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 3,90 μέτρων, τα οποία περιβάλλονταν από "καμουφλάζ" με καλαμιές.

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Έκρυβε 12 κιλά χασίς από τη φυτεία του στο ψυγείο!

Οι δυο κτηνοτρόφοι, που φύλαγαν τη φυτεία με ένα σπαθί, είχαν αποξηράνει και δέκα δενδρύλλια ύψους ως 2,45 μέτρων, τα οποία ξετρύπωσε ο σκύλος ανιχνευτής που συνόδευε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καρδίτσας, μαζί με 18 κλωνάρια δενδρυλλίων κάνναβης, 145,2 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης και δέκα άδειες συσκευασίες σπόρων.

Στο ποιμνιοστάσιο κατασχέθηκαν, ακόμη, δύο λάστιχα ποτίσματος, μία ζυγαριά και 47 φυσίγγια, τα οποία μαζί με το σπαθί πρόσθεσαν την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής σε αυτές της καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών με την οποία τα αδέλφια παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων.

Χίος: Συνελήφθη 30χρονος με 27 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης!

Με τις τσέπες του γεμάτες από «φιξάκια» με χασίς αναζητούσε αγοραστές στους δρόμους της Χίου ένας 30χρονος Έλληνας, χωρίς να φαντάζεται ότι είχαν γίνει «σκιά» του οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι είχαν πληροφορίες για την παράνομη δραστηριότητά του.

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Έκρυβε 12 κιλά χασίς από τη φυτεία του στο ψυγείο!

Κάποια στιγμή, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον ύποπτο για να του κάνουν σωματική έρευνα και έβγαλαν από τις τσέπες του τη μια μετά την άλλη 27 συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 375 γραμμαρίων! Ο 30χρονος παραδέχθηκε ότι προόριζε τα «φιξάκια» για διάθεση σε τρίτους έναντι αμοιβής και συνελήφθη.

Σε βάρος του νεαρού σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, ωστόσο η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από την Ασφάλεια για να βρεθούν οι προμηθευτές του, καθώς στο σπίτι του δεν βρέθηκαν υλικά για την συσκευασία του χασίς.

Φυτεία κάνναβης με 1.415 δενδρύλλια εντοπίστηκε στην Τρίπολη!

Φυτεία κάνναβης με 1.415 δενδρύλλια εντοπίστηκε στην Τρίπολη. Έρευνες για τη σύλληψη των καλλιεργητών.

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Γλάρος άρπαξε σακουλάκι με κάνναβη και γλίτωσε τον ιδιοκτήτη από την σύλληψη!

Φυτεία με εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν σε δασική περιοχή του δήμου Μεγαλόπολης αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι άνδρες του τμήματος Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην περιοχή Λεοντάρι της Μεγαλόπολης, όπου σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με 1.415 δενδρύλλια.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο χώρο της φυτείας, εντοπίστηκαν ακόμη τρία αυτοσχέδια παραπήγματα, καθώς και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Ρέθυμνο: Βρέθηκαν 73 δενδρύλλια κάνναβης

Συνολικά, βρέθηκαν 73 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,50 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης.

Δείτε επίσης: Ρέθυμνο: Βρέθηκαν 5 φυτείες κάνναβης!

Με την βοήθεια του ελικοπτέρου της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν δύο νέες χασισοφυτείες σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση εξερεύνησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης, της Ασφάλειας Ρεθύμνης, των Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, της Ο.Π.Κ.Ε. και του τοπικού τμήματος.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. «όργωσαν» την ευρύτερη περιοχή καθοδηγούμενες από τον πιλότο και τελικά εντόπισαν σε μια αγροτική και ορεινή έκταση τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου καλλιεργούνταν οι δύο φυτείες. Συνολικά, βρέθηκαν σε αυτούς 73 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,50 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οι καλλιεργητές είχαν φροντίσει να εξαφανιστούν μόλις είδαν το ελικόπτερο και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ κάποια εργαλεία που βρέθηκαν στις δυο τοποθεσίες εστάλησαν για εξέταση στα εργαστήρια της Αστυνομίας ώστε να βρεθούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share