Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Μια 35χρονη πίσω από τις απάτες ακινήτων!

Τι συνέβη;

8 Οκτωβρίου 2019 14:42
Θεσσαλονίκη: Μια 35χρονη πίσω από τις απάτες ακινήτων!

Στην εξιχνίαση τεσσάρων υποθέσεων απάτης σε βάρος υποψήφιων ενοικιαστών διαμερίσματος και στον σχηματισμό δικογραφίας κατά τριανταπεντάχρονης οδήγησε μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου- Ανάληψης.

Δείτε επίσης: Σοκ: Χειροπέδες σε άντρα που πουλούσε «μαϊμού» κινητά τηλέφωνα μέσω ίντερνετ!

Σύμφωνα με την προανάκριση, η γυναίκα, έχοντας μισθώσει διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, ανήρτησε σε διάφορες ιστοσελίδες ενοικιάσεων κατοικιών ψευδείς αγγελίες εκμίσθωσης του συγκεκριμένου διαμερίσματος, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως ιδιοκτήτρια.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις 23 έως 29 Σεπτεμβρίου 2019 η γυναίκα εξαπάτησε συνολικά τέσσερα άτομα, σε ισάριθμες περιπτώσεις, πείθοντας τους να της καταβάλλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή, εγγύηση ή μισθώματα. Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν ζητούσε ποσά από 100 ως 600 ευρώ από τους ανυποψίαστους ενοικιαστές.

Η δικογραφία η οποία σχηματίστηκε σε βάρος της τριανταπεντάχρονης θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ρόδος: Άντρας καταδικάστηκε γιατί «πούλησε» σε ξένη ακίνητο του Δημοσίου!

Μια επιχειρηματίας από την Τσεχία, καταμήνυσε κάτοικο του νησιού, επειδή, όπως υποστήριξε, της πούλησε ακίνητο του δημοσίου. Καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή ο Ροδίτης για απάτη!

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν κάτοικο Αρχαγγέλου, που κρίθηκε ένοχος για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Η εγκαλούσα είναι επιχειρηματίας στην Τσεχία και πηγαίνει συχνά για διακοπές στη Ρόδο. Μετά τη γνωριμία της με τον Ροδίτη, ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις και όπως εκθέτει στη μήνυση της, πίστεψε ότι ήταν πραγματικός της φίλος.

Σε συζητήσεις για επιχειρηματικές κινήσεις που είχαν για την Ρόδο, φέρεται να της παρουσίασε μία μεγάλη ευκαιρία με τη χρηματοδότηση μιας επένδυσης σε ακίνητο ιδιοκτησίας του, στα «Στεγνά».

Στις 2 Οκτωβρίου 2013 υπέγραψαν συμφωνητικό, όπου ρητά δηλώνει ο εγκαλούμενος, μεταξύ άλλων, ότι έχει στην κυριότητά του τη μερίδα στα «Στεγνά» εντός της οποίας έχει αναγείρει οικοδομή με σκοπό να εγκαταστήσει επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων ή ξενοδοχείου.

Σημειωτέον ότι το εν λόγω συμφωνητικό υπεγράφη βασιζόμενο στην καλή πίστη όπως δηλώνεται ρητά στον όρο 5, όπου αναφέρεται ότι «αμφότεροι οι συμβαλλόμενοι δηλώνουν ότι έχουν απεριόριστη εμπιστοσύνη και εκτίμηση».

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας όπως διατυπώθηκε, του κατέβαλε 50.000 ευρώ με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και μέχρι σήμερα τμηματικά άλλες 70.900 ευρώ, για τις εκάστοτε ανάγκες της οικοδομής. Ητοι συνολικά του κατέβαλε, όπως ισχυρίζεται, 120.900 ευρώ.

Όταν του ζήτησε να υπογράψουν και νέο συμφωνητικό για να του καταβάλει επιπλέον χρήματα εκείνος, όπως διατείνεται την απέφευγε. Της ζητούσε να του καταβάλλει και επιπλέον χρήματα, γεγονός που την έβαλε σε υπόνοιες, οπότε και απευθύνθηκε σε δικηγόρο, ο οποίος αφού έκανε έλεγχο στο Κτηματολόγιο Ρόδου, ανακάλυψε ότι το ακίνητο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και ότι ο εγκαλούμενος δεν έχει κανένα δικαίωμα επ’ αυτού.

Αμέσως του απέστειλε εξωδική δήλωση διαμαρτυρία, εκδηλώνοντας την αγανάκτησή της αλλά και την έκπληξή της για την εξαπάτησή της. Τον κάλεσε δε να της επιστρέψει αμέσως τα χρήματα, που του είχε καταβάλει.

Όμως, όπως εκθέτει, ο εγκαλούμενος δεν έχει απαντήσει ή προσέλθει για οποιαδήποτε συνεννόηση ή εξήγηση, ενώ όπως πληροφορήθηκε, με τα χρήματα που του απέστειλε αγόρασε στο όνομα φίλης του και πολυτελές τζιπ μάρκας BMW.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε υποβάλει εις βάρος της μηνύτριας μήνυση για ψευδή καταμήνυση.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share