Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λαμία: Λήστεψαν βενζινάδικο και "σήκωσαν" το χρηματοκιβώτιο με 14.000 ευρώ!

Η ληστεία έγινε τα ξημερώματα!

7 Οκτωβρίου 2019 15:02
Λαμία: Λήστεψαν βενζινάδικο και

Λήστεψαν βενζινάδικο στην Λαμία και "σήκωσαν" το χρηματοκιβώτιο με 14.000 ευρώ! Εφιαλτική νύχτα για επιχειρηματία: Τον ξυλοκόπησαν και τον λήστεψαν!

Συγκεκριμένα, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα πρατήριο υγρών καυσίμων στην είσοδο της Λαμίας, κοντά στην Ανθήλη, και κατέστρεψαν τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες κατέγραφαν τις κινήσεις τους.

Στη συνέχεια, παραβίασαν με λοστό την είσοδο του πρατηρίου, αφαίρεσαν 200 ευρώ από το ταμείο και κατάφεραν να αποσπάσουν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε εκεί, και να εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το γεγονός αυτό, μαρτυρά ότι ο χώρος δεν ήταν και τόσο άγνωστος για τους ληστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν περίπου 14.000 ευρώ. Η Ασφάλεια Λαμίας ερευνά την υπόθεση.

Πριν από λίγες ημέρες, ληστεία σημειώθηκε σε κατάστημα με είδη για μοτοσικλέτες, στο Χαλάνδρι. Αφού κατέστρεψαν την είσοδο, πήραν την ταμειακή μηχανή με άγνωστο χρηματικό ποσό και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Λαμία: Eξαρθρώθηκε καλοστημένη επιχείρηση με «μαϊμού» αγγελίες για οχήματα!

Καλοστημένη επιχείρηση με «μαϊμού» αγγελίες για οχήματα εξαρθρώθηκε στην Λαμία! Το ζευγάρι των Ελλήνων είχε βρει τον τρόπο για να βγάζει εύκολα χρήματα!

Ως τώρα, εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Λαμίας τέσσερις απάτες και η προανάκριση συνεχίζεται. Αν δείτε αυτόν τον άνδρα τρέξτε αμέσως στην Αστυνομία!

Από τις 23 Μαΐου ως τις 11 Ιουνίου, οι δυο νεαροί -ένας 22χρονος και μία 27χρονη- είχαν εξαπατήσει τέσσερις ανυποψίαστους πολίτες από περιοχές της Λαμίας, του Σχηματαρίου, της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους για να αγοράσουν τα οχήματα που υποτίθεται ότι πωλούσαν. Οι δράστες τους έστελναν με email εξουσιοδοτήσεις για μεταβιβάσεις και αποδείξεις εμβασμάτων με λογότυπα τραπεζών και τους έπειθαν να καταθέσουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολές σε δύο συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Με τον τρόπο αυτό, κατάφεραν να τους αποσπάσουν συνολικά 11.200 ευρώ, χωρίς φυσικά να τους παραδώσουν τα οχήματα. Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας και σε που έγινε στην κατοικία του 22χρονου στην Κορινθία από αστυνομικούς του τμήματος Βέλου– Βόχας, βρέθηκαν αποδείξεις ανάληψης χρημάτων από τράπεζες και κάρτες SIM που αποδείκνυαν ότι αυτοί συνομιλούσαν με τα θύματα.

Σε βάρος των δυο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες μέσω διαδικτύου και πλαστογραφία από κοινού, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες απάτες.

Εξαρθρώθηκε 6μελής σπείρα που ρήμαζε σταθμευμένα οχήματα!

Εξαρθρώθηκε 6μελής σπείρα που ρήμαζε σταθμευμένα οχήματα! Ειδικότερα, συνελήφθησαν στον Λουτρόπυργο, τρεις δράστες, ηλικίας 17, 21 και 31 ετών, ενώ αναζητούνται ισάριθμοι συνεργοί τους. Σημειώνεται ότι έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 53 περιπτώσεις κλοπών.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τα μέσα Ιουνίου του 2019 διέπρατταν συστηματικά κλοπές από σταθμευμένα οχήματα. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, πήγαιναν σε χώρους στάθμευσης κοντά σε παραλίες εντόπιζαν οχήματα και, είτε σπάζοντας τα παράθυρα, είτε παραβιάζοντας τις κλειδαριές, αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν τσάντες, σακίδια και πορτοφόλια που περιείχαν διάφορα τιμαλφή, κάρτες, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Αδιανόητο: Πέταξε την ηρωίνη στα κεραμίδια, αλλά... δεν γλίτωσε τις χειροπέδες!

Η σπείρα διέπραξε περισσότερες από 50 κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε παραλιακές περιοχές των Μεγάρων, εξαρθρώθηκε από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ, καθώς και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους!

Επιτήδειοι εξαπατούσαν με διάφορα προσχήματα ηλικιωμένους στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αποσπώντας χρυσαφικά και χρηματικά ποσά. Πρόκειται για τρεις άντρες που συνελήφθησαν ύστερα από αστυνομική καταδίωξη και τους αποδίδεται η συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα.

Οι διωκτικές Αρχές εξιχνίασαν την φερόμενη δράση της σπείρας, όταν αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, αντιλήφθηκε τους τρεις άντρες να κινούνται ύποπτα στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης και κάλεσε την Άμεση Δράση. Συνάδελφοί του έφτασαν στο σημείο για να τους ελέγξουν, αλλά εκείνοι αγνόησαν το σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν επιχειρώντας να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη και λίγη ώρα αργότερα το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι επιβάτες του (δύο 34χρονοι κι ένας 26χρονος).

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους σε απάτες και κλοπές που καταγγέλθηκαν το τελευταίο δίμηνο. Σύμφωνα με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, κατηγορούνται ότι με ακόμη δύο συνεργούς τους και ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, εξαπάτησαν σε δύο περιπτώσεις ηλικιωμένους, τη μία με το πρόσχημα επιστροφής χρημάτων από ασφαλιστική εταιρεία και τη δεύτερη για δήθεν οφειλή συγγενικού προσώπου, ενώ κατηγορούνται επιπλέον για κλοπή, πάλι εις βάρος ηλικιωμένου ατόμου, με τη μέθοδο της απασχόλησης και αφού προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Η συνολική τους λεία φέρεται να περιλαμβάνει κοσμήματα και χρυσαφικά, όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 6.900 ευρώ. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share