Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φλώρινα: Έπιασαν αλλοδαπό με κλεμμένες και πλαστές ταυτότητες!

Πιθανότητα εμπλοκής του σε διεθνές κύκλωμα!

7 Οκτωβρίου 2019 10:25
Φλώρινα: Έπιασαν αλλοδαπό με κλεμμένες και πλαστές ταυτότητες!

Την ενδεχόμενη εμπλοκή ενός νεαρού αλλοδαπού σε διεθνή κυκλώματα που εφοδιάζουν μη νόμιμους μετανάστες με κλεμμένα και πλαστογραφημένα ταξιδιωτικά έγγραφα και ταυτότητες, ώστε να τους φυγαδεύσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ερευνούν οι αστυνομικές αρχές, μετά την σύλληψή του στη Φλώρινα!

Δείτε επίσης: Πάτρα:Θα έβγαζαν σχεδόν 2.000.000 ευρώ από πλαστά χαρτονομίσματα!

Ο 27χρονος αλλοδαπός υποβλήθηκε σε έλεγχο τα ξημερώματα της Κυριακής από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών και συνελήφθη, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν τρία δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων που είχαν εκδοθεί από τις ελληνικές, τις ρουμανικές και τις βουλγαρικές αρχές και κατασχέθηκαν.

Τουλάχιστον για μια από τις ταυτότητες, που αντιστοιχεί σε Έλληνα, διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί κλοπή της στην Ασφάλεια Λάρισας, ενώ για τις άλλες δύο ερευνάται αν είναι γνήσιες ή έχουν παραποιηθεί με σκοπό να πουληθούν σε μετανάστες. Ο 27χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για κατοχή πλαστών εγγράφων.

Πάτρα:Θα έβγαζαν σχεδόν 2.000.000 ευρώ από πλαστά χαρτονομίσματα!

Οι αλλοδαποί από το Καμερούν ηλικίας 34 και 37 χρόνων διατηρούσαν ολόκληρο εργαστήριο παραχάραξης στην Αθήνα, όπου κατοικούσαν! Δεν αρκούνταν στη λεγόμενη «Νιγηριανή απάτη» οι δύο Αφρικανοί οι οποίοι συνελήφθησαν στην Πάτρα όταν ζήτησαν μετρητά ύψους 50.000 ευρώ από έναν επιχειρηματία διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα τα διπλασίαζαν χρωματίζοντας λευκά χαρτιά με ειδικό υγρό! Ήταν έτοιμοι να ρίξουν στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα όλων των αξιών, ονομαστικής αξίας 1.774.600 ευρώ!

Δείτε επίσης: Σοκ: Συνελήφθη ο δραπέτης του ΑΤ Εξαρχείων!

Στο διαμέρισμα κατασχέθηκαν πλήθος χαρτιά κομμένα σε σχήμα χαρτονομίσματος στα οποία είχαν εντυπωθεί οι εικόνες χαρτονομισμάτων των 50, 100, 200 και 500 ευρώ, δυο χρηματοκιβώτια που περιείχαν χαρτιά σε σχήμα χαρτονομίσματος των 50 ευρώ, πλήθος μαύρα και λευκά χαρτιά σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων, δυο εκτυπωτές, μια συσκευή μέτρησης και μια ανίχνευσης πλαστών χαρτονομισμάτων, επτά κιβώτια με πλήθος χαρτιών σε σχήμα χαρτονομίσματος, ένας φάκελος με άγνωστη λευκή ουσία και 20 μπουκάλια με άγνωστες διαφανείς ουσίες που εστάλησαν για χημική ανάλυση, χειρουργικά γάντια, υγρά και σκόνες για τον «αποχρωματισμό» των χαρτονομισμάτων, 11 μελάνια, ένας κόφτης, δύο usb, τέσσερις σύριγγες, τρία κινητά και 400 ευρώ με καλυμμένους τους αριθμούς σειράς!

Σε βάρος των Αφρικανών σχηματίστηκε νέα δικογραφία για προπαρασκευαστικές ενέργειες παραχάραξης νομίσματος και άλλων μέσων πληρωμής, πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτη που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Στο μεταξύ, κρατούνται ώσπου να οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Σοκ: Συνελήφθη ο δραπέτης του ΑΤ Εξαρχείων!

Αστυνομικοί τον εντόπισαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στην οδό Μασσαλίας. Στα Εξάρχεια συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής ο 39χρονος Έλληνας δραπέτης από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα το απόγευμα της 30ης Σεπτεμβρίου!

Δείτε επίσης: Συνελήφθη δραπέτης που το είχε σκάσει πριν από 17 χρόνια! (photos)

Τον 39χρονο εντόπισαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Μασσαλίας.

Ο 39χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές, είχε απωθήσει τον αστυνομικό φρουρό καταφέρνοντας να βγει στο δρόμο και να εξαφανιστεί.

Νωρίτερα είχε ζητήσει να πάει στην τουαλέτα αλλά ως φαίνεται αυτό ήταν μέρος του σχεδίου του για να βρεθεί μόνος με τον αστυνομικό.

Εξάρχεια: Δραπέτευσε κρατούμενος από το αστυνομικό τμήμα!

Κρατούμενος με καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές απέδρασε το βράδυ της Δευτέρας (30/9), λίγο μετά τις 19:30, από το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, ο κρατούμενος προφασίστηκε ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα και ξαφνικά, αφού έσπρωξε τον αστυνομικό που τον φυλούσε, διέφυγε τρέχοντας στα στενά των Εξαρχείων.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share