Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Όλυμπος: Έπεσε το πρώτο χιόνι για φέτος!

Είναι γεγονός!

4 Οκτωβρίου 2019 14:17
Όλυμπος: Έπεσε το πρώτο χιόνι για φέτος!

Είναι γεγονός το πρώτο χιόνι της χρονιάς και έπεσε στον Ολυμπο! Ο Σάκης Αρναούτογλου πόσταρε στο λογαριασμό του στο Facebook μια φωτογραφία η οποία παρουσιάζει την χιονισμένη υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, αυτή του Ολύμπου.

Δείτε επίσης: Προειδοποίηση Σάκη Αρναύτογλου: «Μεγάλη προσοχή»! Έρχεται νέο κύμα με καταιγίδες και μπόρες! (Video)

Σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του, που βρισκόταν σε καταφύγιο στο βουνό, σύμφωνα με την οποία τα ξημερώματα της Παρασκευής «είχε ρίξει χιόνι κοντά στους 2 πόντους όπου ήταν γεμάτο υγρασία».

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για το πρώτο χιόνι στον Ολυμπο

«Οπως σας το είχα υποσχεθεί περίπου πριν από ένα 10ήμερο!
Το πρώτο "πασπάλισμα" χιονιού σημειώθηκε σήμερα στην υψηλότερη κορυφή της χώρας 2917μ. Η φώτο τραβήχτηκε απο τα 2618 μέτρα!
Ευχαριστώ πολύ τον φιλο Κων/νο Βασιλακάκο ο οποίος βρίσκεται εκεί τις τελευταίες ημέρες για να βγάλει υπέροχες οπως πάντα φωτο και έγραψε στη σελιδα του: ""Το πρώτο χιονακι της χρονιάς…
Σήμερα τα ξημερώματα, στις 3 και 10 βγήκα λίγο έξω από το καταφύγιο. Με εντύπωση είδα ότι είχε ρίξει χιόνι κοντά στους 2 πόντους όπου ήταν γεμάτο υγρασία. Ο αέρας ήταν και είναι τραγικά έντονος όσον αφορά τις ριπες.
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».

Μερομήνια 2019-2020: Ο Οκτώβριος έρχεται αγριεμένος και φέρνει χιόνια!

Μερομήνια: Είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο. Η μέθοδος είναι πολύ απλή. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ.

Διαβάστε με την ευκαιρία στο Athensmagazine.gr: Τάσος Αρνιακός: Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα! Πως θα εξελιχθεί η επέλαση της κακοκαιρίας; (Video)

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neastyranews.gr, ο παρατηρητής καιρικών φαινομένων-Δημήτρης Τσούλης, σημειώνει τα εξής για τα Μερομήνια 2018 – 2019. Tα Μερομήνια καταγράφουν τις «τάσεις του καιρού» για το συγκεκριμένο διάστημα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόβλεψη, όπως αναφέρει ο κ. Τσούλης, ο οποίος παρατήρησε τον καιρό το διάστημα 14-25/8/2018, από τα Νέα Στύρα Ευβοίας και η τάση-πρόβλεψη του καιρού αφορά τις εξής περιοχές: κεντρική-ανατολική Στερεά, Βορειοανατολική Πελοπόννησο, Αττική, Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες.

Φθινόπωρο 2019

Διάστημα 14/9/2019-30/11/2019

Φθινοπωρινός καιρός αναμένεται πλησιάζοντας το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη (περίπου από τις 17/9). Το διάστημα αυτό αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες κατά διαστήματα, αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Βελτίωση του καιρού καθώς φθάνουμε στο τελευταίο πενθήμερο του και άνοδο της θερμοκρασίας.

Ο Οκτώβριος ξεκινά με ήπιο και ζεστό καιρό κατά το πρώτο πενθήμερό του, ενώ υπάρχει πιθανότητα για άστατο και βροχερό καιρό, κατά διαστήματα, το δεύτερο πενθήμερο του μήνα. Πτώση της θερμοκρασίας το τρίτο πενθήμερο. Καλοκαιρία εν συνεχεία στα μέσα του μήνα. Το τελευταίο όμως δεκαήμερο του μήνα αναμένεται σοβαρή κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τα πρώτα χιόνια στα πιο ορεινά τμήματα. Βελτίωση του καιρού περίπου από τις 28/10 και μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο Νοέμβριος ξεκινά με ήπιο σχετικά καιρό και έτσι θα κυλήσει το πρώτο πενθήμερο. Βροχερό το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι τα μέσα του μήνα αναμένονται βροχές και ισχυρές κατά διαστήματα καταιγίδες . Μικρή βελτίωση μετά τα μέσα του μήνα και άνοδος της θερμοκρασίας . Αλλαγή του καιρού περίπου από τις 23/11 με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού το τελευταίο πενθήμερο του Νοέμβρη με πολλές βροχές στα πεδινά, με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια, ενδεχομένως ακόμη και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share