Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δήμος Κατερίνης: Μήνυση για τον θανάσιμο τραυματισμό τεσσάρων ελαφιών!

Τραγικό!

4 Οκτωβρίου 2019 14:04
Δήμος Κατερίνης: Μήνυση για τον θανάσιμο τραυματισμό τεσσάρων ελαφιών!

Τα τέσσερα ελάφια βρίσκονταν μέσα στον δημοτικό κήπο όταν έγινε το συμβάν. Ο δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος ζήτησε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και υποβολή μήνυσης. Είναι το δεύτερο κρούσμα σε χρονικό διάστημα περίπου μίας εβδομάδας

Δείτε επίσης: Σεισμός στην Κατερίνη!

Τέσσερα ελάφια τραυματίστηκαν θανάσιμα στον δημοτικό κήπο της Κατερίνης, μετά από επίθεση, σήμερα τα ξημερώματα.

Ο δήμος Κατερίνης κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για δολιοφθορά. Ο δήμαρχος, Κώστας Κουκοδήμος, όταν ενημερώθηκε νωρίς για το συμβάν, ζήτησε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης. Την ίδια ώρα, προβληματισμό γεννά το γεγονός ότι είναι το δεύτερο κρούσμα σε χρονικό διάστημα περίπου μίας εβδομάδας.

«Πριν από μια εβδομάδα είχαμε ένα περιστατικό πάλι στον ίδιο χώρο, με δύο νεκρά ελάφια. Το ίδιο συνέβη και τώρα, σ' έναν χώρο που παραλάβαμε ως ζωολογικό κήπο και δεν έχει αδειοδοτηθεί από την προηγούμενη διοίκηση», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Κουκοδήμος, αφήνοντας αιχμές κατά του πρώην δημάρχου και νυν βουλευτή, Σάββα Χιονίδη.

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη. Ο πρώην δήμαρχος λέει ότι αυτά τα ζώα που βρίσκονται στον δημοτικό κήπο είναι δικά του. Του ζήτησα με επιστολή να φέρει τα τιμολόγια αγοράς και τα πιστοποιητικά υγείας τους. Εμείς θα βγάλουμε τις νόμιμες άδειες που απαιτούνται για να κάνουμε ζωολογικό κήπο ή καταφύγιο ή ό,τι επιτρέπει ο νόμος. Υπάρχουν μεγάλα τρωκτικά που τρώνε την τροφή των ζώων, τα οποία στεγάζονται σ’ έναν υποτιθέμενο ζωολογικό κήπο που είναι όμορος με σχολικό συγκρότημα με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι», πρόσθεσε ο κ.Κουκοδήμος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο δήμος Κατερίνης προαναγγέλλει μέτρα, ενώ κάνει λόγο για υποψίες για δολιοφθορά.

Κατερίνη: Μωρά ελαφάκια έγιναν τροφή για σκύλους!

Οι έξι αγριεμένοι αδέσποτοι σκύλοι που είχαν εισβάλει στον χώρο πηδώντας την χαμηλή περίφραξη είχαν ήδη εξαφανιστεί, αφού πρώτα κατασπάραξαν δύο μικρά ελαφάκια, ενώ τραυμάτισαν σοβαρά άλλο ένα μεγαλύτερο, ίσως τη μητέρα τους που προσπαθούσε να τα σώσει!

Δείτε επίσης: Συγκλονιστικό βίντεο: Η απίστευτη διάσωση ενός ελαφιού!

Μπροστά σε μια εφιαλτική σκηνή βρέθηκε ένας περαστικός που βρέθηκε τυχαία στο πάρκο της Κατερίνης λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς είδε με φρίκη μια αγέλη αδέσποτων σκύλων να κατασπαράζει τα ελαφάκια που φιλοξενούνται εκεί χωρίς να υπάρχει κάποιος για να εμποδίσει την σφαγή!

Ο αυτόπτης μάρτυρας ειδοποίησε την Αστυνομία επισημαίνοντας ότι στο πάρκο δεν υπήρχε φύλακας, αλλά ώσπου να φτάσουν τα περιπολικά ήταν αργά. Οι συνολικά έξι αγριεμένοι αδέσποτοι σκύλοι που είχαν εισβάλει στον χώρο πηδώντας την χαμηλή περίφραξη είχαν ήδη εξαφανιστεί, αφού πρώτα κατασπάραξαν δύο μικρά ελαφάκια ενώ τραυμάτισαν σοβαρά άλλο ένα μεγαλύτερο, ίσως τη μητέρα τους που προσπαθούσε να τα σώσει!

Η τραυματισμένη άτυχη ελαφίνα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο της πόλης, όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή της είναι σοβαρή και ο κτηνίατρος καταβάλλει προσπάθειες να την κρατήσει ζωντανή. Το άγριο περιστατικό θορύβησε τους δημότες της Κατερίνης, που ζητούν να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πανέμορφων θηλαστικών από παρόμοιες επιθέσεις.

Ρόδος: Αυξημένα τα τροχαίο εξαιτίας των ελαφιών!

Έντονος είναι ο προβληματισμός στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νότιας Ρόδου, εξαιτίας του αυξημένου αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων τα οποία προκαλούνται από τα ελάφια.

Mόνο το τελευταίο δεκαήμερο έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 4-5 τροχαία ατυχήματα, από τα οποία ευτυχώς δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς, ωστόσο θα μπορούσε εύκολα να είχε συμβεί αν οι οδηγοί που ενεπλάκησαν σε αυτά δεν λειτουργούσαν ψύχραιμα. .
Tα ελάφια κατεβαίνουν στην περιοχή μεταξύ Γενναδίου και Ασκληπειού αναζητώντας νερό, κάτι που τελικά βρίσκουν ακόμη και στις πισίνες των ξενοδοχείων.

Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και δεν υπάρχουν ποτίστρες στα μέρη όπου βρίσκονται τα ελάφια, αυτά αναγκάζονται να κατευθύνονται σε άλλες περιοχές και να περνούν ακόμη και από τους κεντρικούς δρόμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους δεκάδες οδηγούς που καθημερινά διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο.

Μάλιστα επισημαίνουν πως τη θερινή περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, τη Νότια Ρόδου επισκέπτονται και χιλιάδες τουρίστες που έρχονται στο νησί μας και οι οποίοι επίσης εύκολα θα μπορούσαν να εμπλακούν σε ένα τροχαίο με ένα ελάφι.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share