Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά ξέσπασε στην Κέρκυρα! (photo)

Συναγερμός στην πυροσβεστική!

2 Οκτωβρίου 2019 16:37
Φωτιά ξέσπασε στην Κέρκυρα! (photo)

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλικά της Κέρκυρας. Φωτιά είχε ξεσπάσει και στην Καρδίτσα πριν λίγες μέρες.

Για την αντιμετώπισή της έσπευσαν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και δύο αεροσκάφη τύπου πετζετέλ. Κίνα: 19 νεκροί από φωτιά σε εργοστάσιο!

Η φωτιά καίει θάμνους και χαμηλή βλάστηση μέσα σε χαράδρα, ενώ δεν βρίσκεται κοντά κάποιος οικισμός.

Συνελήφθησαν εμπρηστές στο Ηράκλειο και στη Ρόδο!

Και οι δύο εμπρηστές συνελήφθησαν, αφού έκαιγαν ξερόχορτα σε μια περίοδο που απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς! Την ασυνειδησία τους αυτή, θα πληρώσουν ένας άνδρας στην Κρήτη και μια γυναίκα στη Ρόδο μετά την επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους από άνδρες της Πυροσβεστικής.

Δείτε επίσης: Α.Ελευθέριος: Φωτιά σε πολυκατοικία με 36 διαμερίσματα με ένα τραυματία!

Στην περιοχή Βασιλειές του Δήμου Ηρακλείου, κάτοικοι κάλεσαν την Πυροσβεστική όταν είδαν έναν 44χρονο Έλληνα να έχει ανάψει φωτιά για να κάψει τα ξερά χόρτα από τις καλλιέργειές του.

Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, που του άσκησε δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση.

Με χειροπέδες βρέθηκε και μια γυναίκα που έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα στην περιοχή Ασγούρου του δήμου Ρόδου, το απόγευμα του Σαββάτου.

Η δράστιδα συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, ενώ ενημερώθηκε και η αντεισαγγελέας Δωδεκανήσου.

Φωτιά στην Ζάκυνθο: Καταγγελίες για εμπρησμό! Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους άρον- άρον!

Η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Ζάκυνθο έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και ανησυχία στους κατοίκους! Βέβαια υπάρχουν καταγγελίες για εμπρησμό! Οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι προτεραιότητα έχουν οι πολίτες για αυτό και εκκενώνουν τις περιοχές!

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που κατακαίει δύο χωριά στη Ζάκυνθο από τις 11 το πρωί. Γρήγορα η φωτιά εξαπλώθηκε προς το χωριό Κερί, ενώ από το μεσημέρι έχουν εκκενωθεί δύο χωριά του νησιού και συγκεκριμένα ο Αγαλάς και το Κερί με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Πύρινη κόλαση στην Ζάκυνθο: Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία;

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημέρωσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Στη Ζάκυνθο μετέβη εκτάκτως και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει τις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, μεγάλες δυσκολίες αντιμετώπισαν το απόγευμα της Κυριακής τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, τα οποία λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στα μέτωπα.

Στο OPEN TV μίλησε ο Τάσος Μποτώνης, που κατοικεί στο Κερί. «Γίνεται μεγάλη μάχη με όλη τη δύναμη της Πυροσβεστικής. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την περιοχή, αν δεν περιοριστεί η φωτιά», σημειώνει ο ίδιος και προσθέτει: «Οι κάτοικοι έχουν φύγει από το χωριό. Έχουν μεταφερθεί στη λίμνη του Κερίου. Το χωριό έχει αδειάσει εντελώς. Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της φωτιάς. Μέσα σε μισή ώρα λόγω της πυκνής βλάστησης που υπάρχει, η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε. Ελπίζουμε να γλιτώσει το χωριό μας».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share