Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καταφύγια φτιάχνουν για μετά τον σεισμό στο δήμο Χανίων!

Τι αφορά το έργο;

2 Οκτωβρίου 2019 11:21
Καταφύγια φτιάχνουν για μετά τον σεισμό στο δήμο Χανίων!

Ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να φτιάξει ειδικά καταφύγια για τους κατοίκους που μπορούν να προσφύγουν μετά τον σεισμό! Το έργο αφορά παρεμβάσεις σε τρία πάρκα των Χανίων που έχουν καθοριστεί ως χώροι καταφυγής με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων του Δήμου Χανίων (2017) και σε αδιαμόρφωτο χώρο στην περιοχή της Χαλέπας.

Πρόκειται για το πάρκο Πολυχρονίδη, το πάρκο Φράγκικο και το πάρκο στην περιοχή της Χαλέπας, όπου τα έργα που θα γίνουν στοχεύουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στη βελτίωση της προσβασιμότητας των περιοχών κίνησης και στάσης καθώς και στην επέκταση των απαραίτητων υποδομών για την εν δυνάμει χρήση τους ως χώρων καταφυγής. Χανιά: Νέα συμφωνία με ΗΠΑ για τη βάση στη Σούδα!

Επίσης αδιαμόρφωτο σημείο στην περιοχή της Χαλέπας προτείνεται να διαμορφωθεί ως κοινόχρηστος χώρος που έχει τα κριτήρια της πολιτικής προστασίας, ώστε να λειτουργήσει ως χώρος καταφυγής μετά από σεισμό.

Τα έργα με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του Ε.Π.Κρήτης, με προϋπολογισμό 353.000 ευρώ.

Η πράξη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που έχει εγκριθεί στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Σοκ στα Χανιά: Αυτοκτόνησε η 55χρονη που κακοποιούσε την ηλικιωμένη μητέρα της!

Σοκ στα Χανιά! Αυτοκτόνησε η η 55χρονη που κακοποιούσε την ηλικιωμένη μητέρα της! Η δασκάλα που είχε συλληφθεί για κακοποίηση σε βάρος της μητέρας της, βρέθηκε στο σπίτι της νεκρή, αφού είχε καταναλώσει ποσότητα χαπιών. Βίντεο - Σοκ: Παραλίγο να καταγράψει τον θάνατό του σε διασταύρωση των Χανίων!

Επανέρχεται στο προσκήνιο η σοκαριστική υπόθεση ξυλοδαρμού της 88χρονης από την κόρη της. Τέλος στη ζωή της έβαλε, την Τετάρτη, στην Κίσσαμο η 55χρονη.

Η αυτόχειρας, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, εξηγεί τους λόγους που την ώθησαν στο απονενοημένο διάβημα, σε σημειώματα που άφησε.

Υπενθυμίζεται ότι την ηλικιωμένη βρήκε πεσμένη στην αυλή της, στις 10 Σεπτεμβρίου, ένας γείτονας ο οποίος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου, με τα τραύματά της, τις εκδορές στα χέρια, να μαρτυρούν οτι δεν τραυματίστηκε από πτώση.

Σοκ στο Ηράκλειο: 14χρονος κατήγγειλε τους γονείς του για κακοποίηση!

Οι συνεχείς καβγάδες και οι φωνές μεταξύ ενός ζευγαριού που έκαναν τις διακοπές τους σε ξενοδοχειακή μονάδα του Δήμου Μαλεβιζίου, αποκάλυψαν μία υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου, όπως ο ίδιος; κατήγγειλε στην αστυνομία. Ενώ να σας θυμίσουμε τον πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας βίασε την ίδια του την κόρη!

Το περιστατικό έγινε γνωστό, όταν οι υπόλοιποι πελάτες του ξενοδοχείου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη φασαρία που προκαλούσε το ζευγάρι των Βρετανών, 57 ετών ο άνδρας και 58 η γυναίκα.

Ο διευθυντής κάλεσε την αστυνομία και οι Βρετανοί συνελήφθησαν ωστόσο προέκυψε ότι στους καυγάδες θύμα τους ήταν και ο 14χρονος υιοθετημένος γιος τους, τον οποίο κακοποιούσαν λεκτικά και σωματικά, όπως είπε το ίδιο το παιδί στην αστυνομία.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι ο 14χρονος λέει ψέματα γιατί δεν του αντικατέστησαν το σπασμένο κινητό του, ωστόσο θα παρουσιαστούν σήμερα στο Αυτόφωρο.

Αυτός είναι ο 47χρονος προπονητής πυγμαχίας που ασέλγησε σε 14χρονη!

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και προσωπικά στοχεία 47χρονου προπονητή πυγμαχίας ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση και ασέλγεια 14χρονης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δάσκαλος εκμεταλλεύτηκε την συναίνεση της ανήλικης κοπέλας. Ήταν μάλιστα η ίδια η κοπέλα η οποία αποκάλυψε στην μητέρα της τη σχέση με τον δάσκαλό της.

Αμέσως οι γονείς της 14χρονης ειδοποίησαν τις αρχές και ο δάσκαλος συνελήφθη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον αρμόδιο ανακριτή, απ’ όπου, μετά την απολογία του, εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 47χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 30-10-2017 από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατηγορούμενος για αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια (Σχετικό το από 3-11-2017 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκου που συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη αλλά όχι τα δεκατέσσερα και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, που δεν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα, από γυμναστή, κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον:

ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ Σπυρίδωνα του Αθανασίου και της Δήμητρας, γεννηθέντα στις 11-2-1970 στην Αθήνα

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share