Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Δήμαρχος Μυτιλήνης: "Ξεφεύγει η κατάσταση στην Μόρια! Κινδυνεύουμε όλοι!" Πληροφορίες για δύο νεκρούς!

Σοκάρουν τα λόγια του!

29 Σεπτεμβρίου 2019 20:06
Δήμαρχος Μυτιλήνης:

"Ξεφεύγει η κατάσταση στην Μόρια! Κινδυνεύουμε όλοι!" δήλωσε ο Δήμαρχος της Μυτιλήνης! Οπως περιέγραψε οι μετανάστες «επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών και πυροσβεστών. Έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα. Η φωτιά ξεκίνησε από έναν οικίσκο και επεκτάθηκε στα κτήματα. Κάηκαν 7 οικίσκοι και κάηκαν και 7 στρέμματα ελαιώνα».

Μάλιστα για τα θύματα τόνισε: «Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, μια μάνα κι ένα παιδάκι μέσα από τον οικίσκο. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη το γεγονός, αλλά, όπως φαίνεται, είναι αληθές. Τείνει η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο».

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης κατέληξε: «Η κατάσταση δεν είναι καλή. Κινδυνεύουμε όλοι. Είμαστε έξω από την πύλη και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε ώστε να υπάρξει ύφεση των γεγονότων και να αποφευχθούν οι εξεγέρσεις των μεταναστών».

Για δύο νεκρούς στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια κάνουν λόγο τα μέχρι στιγμής στοιχεία και πληροφορίες που έχει η Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από το ΚΥΤ της Μόριας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης απανθρακωμένη σορός και διενεργείται εξέταση από ιατροδικαστή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν φτάσει ακόμα στο χώρο όπου βρίσκονται τα κοντέινερ, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει και δεύτερη σορός.

Χάος στη Μόρια! Πληροφορίες για έναν νεκρό! Εξέγερση των προσφύγων! (Video)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε μέσα στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια Λέσβου, το απόγευμα της Κυριακής μετά από εξέγερση των προσφύγων/μεταναστών που φιλοξενούνται εκεί. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υπάρχουν θύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του τοπικού μέσου «Στο Νησί», από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε κοντέινερ στο ΚΥΤ Μόριας, θύματα να είναι μια γυναίκα και ένα μωρό. Σύμφωνα με το lesvospost.gr, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί.

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόρια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του καταυλισμού.

Λόγω της αναταραχής στον προσφυγικό καταυλισμό, σπεύδουν στη Λέσβο δύο διμοιρίες ΜΑΤ με C-130 που απογειώθηκε από την Ελευσίνα. Ο νεκρός μεταφέρθηκε απανθρακωμένος στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με ιδιωτικό όχημα. Νεκρός είναι Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς, ανάμεσά τους μια μητέρα κι ένα μωρό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr. Άνδρες των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα στους πρόσφυγες, που εξαγριώθηκαν μετά τις πληροφορίες για νεκρούς.

Επί τόπου έχουν σπεύσει τρία οχήματα με έξι άνδρες. Από την πυρκαγιά εντός του καταυλισμού μέχρι στιγμής έχουν καεί 3-4 κοντέινερ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή της Μόριας έχει ξεσπάσει και άλλη πυρκαγιά, έξω από την περίφραξη, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων μακριά. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν δύο PZL από αέρος, ενώ στη συνέχεια συνέδραμαν και επίγειες δυνάμεις.

Φωτιά σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Σαουδική Αραβία! (Video)

Φωτιά σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Σαουδική Αραβία! Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Arabiya TV, που επικαλείται ανάρτηση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στο Twitter.

Φωτογραφίες και βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν το μέγεθος της πυρκαγιάς, καθώς έχει σχηματιστεί μεγάλο σύννεφο καπνού. Σοκ! Νεκρός ο σωματοφύλακας του βασιλιά!

Η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας, της υψηλότερης στη Μέση Ανατολή, συνδέει τις δύο ιερές πόλεις του Ισλάμ, Μέκκα και Μεδίνα με την πόλη Τζέντα στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ηγουμενίτσα: Ζημιές σε φορτηγά και εμπορεύματα από την φωτιά στο πλοίο! (Video)

Ζημιές προκλήθηκαν σε φορτηγά και εμπορεύματα από την φωτιά στο πλοίο στην Ηγουμενίτσα!

Ολοκληρώνεται το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στο επιβατηγό/οχηματαγωγό Olympic Champion ενώ αποβιβάζονται και τα φορτηγά από τα γκαράζ του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κάποιες νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.

Ο Κούρδος που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε νταλίκα.

Σύμφωνα με όλες τα ενδείξεις η φωτιά ξέσπασε σε χώρο κοντά στην πλώρη του πλοίου.

Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση και οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνος μάσκες.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share